Connect with us

Pojkfotboll

LJAT: AIK stod upp bra mot Inter Milan

Lennart Johansson Academy Trophy ser alltid till att fredagskvällen bjuder på tre högklassiga matcher med deras egna lag som deltar i turneringen. Först ut ikväll blev matchen mellan AIK P06 och Inter Milan från Italien.

Läs också: LJAT: AIK höjde sig emot slutet och vann välförtjänt

AIK vann sin första match med 2-1 mot Rapid Wien och Inter Milan vann sin första match mot PVF med 2-0. Vilket betyder att dom bägge lagen kom till kvällens match med stort självförtroende. Bara några minuter in i första halvlek hade Inter Milan lyckats ta ledningen med 0-1 för att tio minuter senare utöka sin ledning till 0-2.

Men trots det så tycker jag att AIK gjorde det bra, man skrämdes inte av Inter Milans tidiga ledning utan man fortsatte att tro på sig själv och möjligheten att vända på matchen och alldeles innan halvtidspausen så kom reduceringsmålet till 1-2 genom anfallaren Rionaldo Guzman.

Läs också: LJAT: AIK:s Helen Kassem imponerade mot finskorna

I andra halvlek fortsatte AIK trampa på och det kändes som man kom in med stor tro på en vändning. Man fick till ett par riktigt fina passningssekvenser ofta med anfallaren Gustav Wall inblandad som för övrigt är inlånad för turneringen från FC Djursholm.

Men 15 minuter in i andra halvlek utökade Inter Milan avståndet mellan dom bägge lagen när dom satte dit 1-3 och man trodde då att matchen var över, men icke. AIK gjorde 2-3 nästan omgående genom nyligen nämnde Gustav Wall som snyggt petade in bollen bakom Inters målvakt Matteo Zamarian och matchen fick liv igen.

Läs också: LJAT: FC Barcelona vann men har mer att ge

Tre minuter senare testade Antonio Kujundzic på ett långskott från drygt 45 meter som tog i undersidan av ribban och oturligt nog ut.

Fram emot slutet av matchen så började AIK chansa mer och mer i sin offensiv och offra en del av sin balans på mitten och blev därför sårbara för Inters snabba omställningar. Jag trodde länge att italienarna skulle spä på resultatet men varje gång det kändes som att bollen bara skulle i mål så kom en täckande AIK-spelare flygande.

Matchen slutade 2-3 till Inter Milan och jag tycker verkligen AIK växer med matchen och står upp bra emot ett skickligt och lite mer fysiskt Inter. Till skillnad från föregående match mot Rapid Wien så får man i denna matchen med ett bättre djupledsspel och fler spelare med i anfall vilket också gav bättre möjligheter att rulla boll offensivt även mot ett skickligt och aggressivt lag som Inter.

Härnäst imorgon väntar PVF från Vietnam för AIK P06, matchen spelas klockan 10:00 på Skytteholms B-plan.

// Jonathan Enzo Arnet

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024 HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

Flickfotboll

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Flickfotboll

Owen Southgate från NYSA Sweden Owen Southgate från NYSA Sweden

Lev som ett fotbollsproffs och studera samtidigt

Ungdomsfotboll

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper

Flickfotboll

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Pojkfotboll

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön 46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

Flickfotboll

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Ungdomsfotboll

46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön 46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön

46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet