Connect with us

Pojkfotboll

LJAT: AIK höjde sig emot slutet och vann välförtjänt

Ett av lagen vi sett fram emot att se mest under den här turneringen är AIK:s P06 som tränas utav Rooble Hussein som tidigare tränat den framgångsrika P03-kullen i Jarlabergs IF.

Läs också: LJAT: Atlético de Madrid inleder årets turnering starkt

Roobles lag karaktäriseras alltid med ett stort bollinnehav och högt bolltempo och dom är ofta väldigt sevärda så det var intressant att äntligen få se dom spela.

Dom ställdes mot österrikarna Rapid Wien i sin första match i turneringen och vi väntade oss en tuff match.

Rapid Wien valde att inleda matchen med ett ganska lågt försvarsspel och överlåta initiativet i bollinnehavet till AIK något som hemmalaget kändes väldigt bekväma med.

Men trots det var det Rapid Wien som gjorde första målet i matchen efter ett fint uppspel från backlinjen via kanten in på en innermittfältare som slog en fin passning i djupled som satte anfallaren i ett en mot en läge med AIKs målvakt som rundades och fint lades in i mål, 1-0.

Läs också: Barcelona, Bayern München, Paris Saint-Germain & Atletico de Madrid är några av klubbarna som kommer till Stockholm

AIK fortsatte att ha mycket boll mot ett lågt liggande Rapid Wien som såg ut att satsa mer på en solid försvarsinsats och omställningsspel än att kontrollera matchen genom bollinnehav.

Alldeles innan halvtidsvilan så fick AIK en frispark straff utanför straffområdet som förvaltades på bästa möjliga sätt av AIKs nummer 10 Isak Alexander Alemayehu, över muren i första över målvakten, 1-1.

Strax därefter hade AIK ett skott utifrån som tog i ribban och ut och sedan gick matchen till halvtidspaus. Känslan från första halvlek var att AIK hade matchen i sina händer men att man samtidigt slet med att komma till några riktiga målchanser trots stort bollinnehav.

I andra halvlek känns det som att AIK steppar upp ett par hack och blir lite aggressivare men man har fortfarande problem med att få med djupledsspelet. Med minuter kvar av matchen så väljer AIK att bli lite rakare och lyfter in bollen i straffområdet vid ett par tillfällen och skapar stor oreda för Rapid Wien. Tillslut ger det utdelning efter att en Rapid Wien-spelare olyckligt nickat in 1-2 till AIK som också blir slutresultatet.

Läs också: LJAT: Taha Ayari fixade en poäng till AIK i öppningsmatchen

Skönt för AIK att ta tre poäng i första matchen av turneringen men vill man kunna rå på Inter Milan som dom möter i nästa omgång så behöver man ladda om ordentligt och höja sig ett par steg. Matchen spelas klockan 18:00 på Skytteholms IP A-plan.

AIK har inför turneringen lånat in ett par spelare utifrån bland annat duktiga mittfältselegant Antonio Kujundzic som till vardags spelar i FC Rödebys duktiga P05-lag. Kul att se honom få mäta sig här på Lennart Johansson Academy Trophy.

// Jonathan Enzo Arnet

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024 HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

Flickfotboll

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Flickfotboll

Owen Southgate från NYSA Sweden Owen Southgate från NYSA Sweden

Lev som ett fotbollsproffs och studera samtidigt

Ungdomsfotboll

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper

Flickfotboll

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Pojkfotboll

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön 46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

Flickfotboll

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Ungdomsfotboll

46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön 46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön

46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet