fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

LJAT: Atlético de Madrid inleder årets turnering starkt

Published

on

Då är vi äntligen igång med bevakningen av Lennart Johansson Academy Trophy 2019. Vi har precis sett den första match för i år och det blev mötet mellan norska Strømsgodset IF och Atlético de Madrid från Spanien.

Läs också: Idag drar Lennart Johansson Academy Trophy igång – se dagens schema här

Atlético de Madrid har dom senaste åren gjort väldigt bra ifrån sig i den här turneringen. Det har blivit guld både på pojk – och flicksidan. Att Atlético de Madrid skulle briljera i den här matchen visste vi nästan på förhand.

Man tog också tidigt tag i matchen men det skulle dröja fram till den 18:e spelminuten innan man tar ledningen med 1-0 via Jorge Castillo Frutos och det blev också startskottet. Norrmännen hade väldigt svårt med att hantera spanjorernas tempo och framförallt deras organisation både offensivt och defensivt. Atlético de Madrids höga press ställde till stora problem för Strømsgodset som hela tiden önskade att bygga upp sina anfall bakifrån med korta passningar. Avsaknaden av tempo i passningsspelet gjorde att spanjorerna gång på gång kunde straffa norrmännen högt upp i planen.

Läs också: Barcelona, Bayern München, Paris Saint-Germain & Atletico de Madrid är några av klubbarna som kommer till Stockholm

Spanjorerna var inte sena med att utnyttja misstagen utan hann göra både 2-0 via Adrián García Benito, 3-0 via Sergio Sáez Sánchez och 4-0 via Jorge Castillo Frutos innan matchen gick till halvtidsvila.

Andra halvlek speglades utav samma dominans från Atlético de Madrid och ett väldigt slitet Strømsgodset IF hade väldigt svårt att hänga med i bolltempot som spanjorerna fortsatte att hålla högt.

Man kom i princip inte till spanjorernas straffområde en endaste gång och innan matchen var över hade Atlético de Madrid utökat och fastställt slutresultatet till 6-0, genom Jorge Rajado Ruiz och Iván Morcillo Fernández.

Läs också: Kevin Fransson får debutera – här är P18-landslagets trupp

Väldigt imponerande inledning från Atlético de Madrid som vi ser som en favorit till de två finalplatserna i turneringen.

// Jonathan Enzo Arnet

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media