Connect with us

Pojkfotboll

LJAT: FC Barcelona vann men har mer att ge

Som varje år så är givetvis en av dom absolut största höjdpunkterna här på Lennart Johansson Academy Trophy att få se FC Barcelona i den äldsta årskullen där dom varje år deltar.

Läs också: LJAT: AIK:s Helen Kassem imponerade mot finskorna

FC Barcelona har under dom senaste upplagorna av turneringen minst sagt presterat både resultatmässigt och underhållningsmässigt och har fyra raka guld i äldsta pojkklassen. Inför varje år så väntar man spänt på vad man kommer få se och man förväntar sig hela tiden på att bli årets upplaga av Barcelona ska överträffa föregående års lag.

I denna matchen mötte man Odense BK från Danmark och vi förväntade oss givetvis inget annat än seger och en underhållande fotboll. Jag måste säga att jag blev en aning besviken eller så har jag från tidigare år blivit bortskämd med fotboll av yppersta världsklass från Barcelona här på Lennart Johansson Academy Trophy.

Läs också: LJAT: AIK höjde sig emot slutet och vann välförtjänt.

Danskar såg väl förberedda ut och gav verkligen FC Barcelona en tuff match från minut ett där man faktiskt såg riktigt starka ut. Kan varit första gången jag fått se Barcelona någorlunda tillbakapressade av ett lag som sett till lagnamnet inte ska matcha dom spanska giganterna.

Trots danskarna starka inledning så var det ändå spanjorerna som tog ledningen i den 16:e minuten efter att den offensiva mittfältaren Cristobal Muños Lopez som samlade upp en retur i straffområdet och sköt distinkt in 1-0.

Efter målet så kändes det som att Barcelona kom in mer och mer i matchen, men ställningen stod sig hela vägen till halvtidsvilan.

Läs också: LJAT: Taha Ayari fixade en poäng till AIK i öppningsmatchen

I andra så kom danskar återigen ut med mycket energi och aggressivitet som pressade Barcelona en aning men det räckte inte riktigt till när även spanjorerna steppade upp sitt bolltempo.

I den 33:e minuten så klev FC Barcelonas kapten Gerard Hernandez Romero fram och utökade till 2-0 på ett fint skott utifrån straffområdet.

Det såg länge ut som att spanjorerna hade bra kontroll på Odense och att danskarna skulle tröttna på det hårda defensiva arbetet och tappa greppet så att Barcelona bara kunde fortsätta utöka och spela klart matchen med god målmarginal, men icke.

Läs också: LJAT: Atlético de Madrid inleder årets turnering starkt

Odense kämpade tappert och stod upp väl mot Barcelona och med tre minuter från slutet så fick på dom tillslut hål på dom. Efter ett misstag och misskommunikation i speluppbyggnaden hos Barcelona så var dom snabbt där och straffade dom och snyggade till siffrorna till 2-1. Men närmare än så kom inte danskarna utan matchen slutade också 2-1.

FC Barcelona imponerade inte jämfört med vad vi har fått sett tidigare år men man håller fortfarande en hög klass. Men man brukar ju säga att dom bästa lagen växer match för match i turneringarna och jag är övertygad om att Barcelona är ett av lagen det står mellan när vi på söndag kommer få se finalspelen.

// Jonathan Enzo Arnet

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

Fotboll och studier kombineras i unikt koncept Fotboll och studier kombineras i unikt koncept

Fotboll och studier kombineras i unikt koncept  

Ungdomsfotboll

Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass

Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass

Ungdomsfotboll

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024 HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

Flickfotboll

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Flickfotboll

Lev som ett fotbollsproffs och studera samtidigt

Ungdomsfotboll

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper

Flickfotboll

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Pojkfotboll

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön 46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

Flickfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2024 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet