fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

LJAT: FC Barcelona vann men har mer att ge

Published

on

Som varje år så är givetvis en av dom absolut största höjdpunkterna här på Lennart Johansson Academy Trophy att få se FC Barcelona i den äldsta årskullen där dom varje år deltar.

Läs också: LJAT: AIK:s Helen Kassem imponerade mot finskorna

FC Barcelona har under dom senaste upplagorna av turneringen minst sagt presterat både resultatmässigt och underhållningsmässigt och har fyra raka guld i äldsta pojkklassen. Inför varje år så väntar man spänt på vad man kommer få se och man förväntar sig hela tiden på att bli årets upplaga av Barcelona ska överträffa föregående års lag.

I denna matchen mötte man Odense BK från Danmark och vi förväntade oss givetvis inget annat än seger och en underhållande fotboll. Jag måste säga att jag blev en aning besviken eller så har jag från tidigare år blivit bortskämd med fotboll av yppersta världsklass från Barcelona här på Lennart Johansson Academy Trophy.

Läs också: LJAT: AIK höjde sig emot slutet och vann välförtjänt.

Danskar såg väl förberedda ut och gav verkligen FC Barcelona en tuff match från minut ett där man faktiskt såg riktigt starka ut. Kan varit första gången jag fått se Barcelona någorlunda tillbakapressade av ett lag som sett till lagnamnet inte ska matcha dom spanska giganterna.

Trots danskarna starka inledning så var det ändå spanjorerna som tog ledningen i den 16:e minuten efter att den offensiva mittfältaren Cristobal Muños Lopez som samlade upp en retur i straffområdet och sköt distinkt in 1-0.

Efter målet så kändes det som att Barcelona kom in mer och mer i matchen, men ställningen stod sig hela vägen till halvtidsvilan.

Läs också: LJAT: Taha Ayari fixade en poäng till AIK i öppningsmatchen

I andra så kom danskar återigen ut med mycket energi och aggressivitet som pressade Barcelona en aning men det räckte inte riktigt till när även spanjorerna steppade upp sitt bolltempo.

I den 33:e minuten så klev FC Barcelonas kapten Gerard Hernandez Romero fram och utökade till 2-0 på ett fint skott utifrån straffområdet.

Det såg länge ut som att spanjorerna hade bra kontroll på Odense och att danskarna skulle tröttna på det hårda defensiva arbetet och tappa greppet så att Barcelona bara kunde fortsätta utöka och spela klart matchen med god målmarginal, men icke.

Läs också: LJAT: Atlético de Madrid inleder årets turnering starkt

Odense kämpade tappert och stod upp väl mot Barcelona och med tre minuter från slutet så fick på dom tillslut hål på dom. Efter ett misstag och misskommunikation i speluppbyggnaden hos Barcelona så var dom snabbt där och straffade dom och snyggade till siffrorna till 2-1. Men närmare än så kom inte danskarna utan matchen slutade också 2-1.

FC Barcelona imponerade inte jämfört med vad vi har fått sett tidigare år men man håller fortfarande en hög klass. Men man brukar ju säga att dom bästa lagen växer match för match i turneringarna och jag är övertygad om att Barcelona är ett av lagen det står mellan när vi på söndag kommer få se finalspelen.

// Jonathan Enzo Arnet

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media