fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

LJAT: Onödigt spännande när AIK besegrade PVF

Published

on

Gårdagen bjöd på många bra och spännande matcher här på Lennart Johansson Academy Trophy. Idag hoppas vi få se minst lika bra matcher och den första på schemat blev PVF från Vietnam mot AIK P06.

Läs också: LJAT: Trög start för Barcelona slutade i målkalas

AIK gjorde det väldigt bra igår måste jag säga, man besegrade Rapid Wien med 2-1 och stod upp bra mot Inter Milan. Kan man fortsätta bygga på gårdagens fina prestationer så kan det fortsätta gå bra för laget även idag.

AIK inledde matchen starkast och satte en hög press redan från minut ett och efter åtta minuter så kom resultatet efter Isak Alexander Alemayehu nickat in 1-0 efter en hörna.

Efter ett tag så hamnade AIK lägre och lägre i sin press och PVF kom allt närmare en kvittering. Man hade ett par halvchanser, men inga riktigt klara chanser.

AIK fick ett viktigt psykologiskt 2-0 mål alldeles innan halvlekspausen genom Antonio Kujundzic som vågade sig på ett skott från 30 meter över PVF-målvakten.

Läs också: LJAT: Atlético de Madrid storfavoriter att ta hem guldet

I andra halvlek så tycker jag att AIK hamnar i ett läge där man är mer rädd att tappa sin ledning än att faktiskt göra det där tredje målet som hade tagit luften ur PVF.

Ett par minuter in i andra halvlek så kom också 2-1 efter att AIK tappat bollen högt upp i banan och åkt på en omställning som mynnar ut i en djupledsboll bakom backlinjen till ett friläge och där gör inte vietnamesen något misstag.

Redan någon minut senare så har man en jättemöjlighet även till kvittering där man vunnit bollen på mitten och fått ut bollen djupt på sin snabba högerytter och spelat in bollen lågt mellan AIK:s backlinje och målvakt varpå PVF-spelaren missade öppet mål.

Läs också: LJAT: AIK stod upp bra mot Inter Milan

Sista minuterna av matchen så var AIK rejält tillbaka tryckta och dom såg väldigt nervösa ut när dom vann boll och tappade bollen lika snabbt som man vann den.

Men AIK rider ut stormen och vinner matchen med 2-1 och har därmed en fin utgångsposition i gruppen inför sista sista matchen mot Galatasaray som spelas klockan 14:00 på Skytteholms A-plan.

// Jonathan Enzo Arnet

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media