fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

LJAT: Galatasaray för starka för AIK

Published

on

Nästa match för dagen var upplagd för att bli en riktigt publikmatch där gästerna Galatasaray lockat till sig en härlig supporterskara som aktivt stöttat sitt lag med sång och trummor under turneringen.

Galatasaray hade inför den här matchen en seger mot PVF och en förlust mot Rapid Wien som facit och behövde vinna mot AIK om man vill ha chansen att gå vidare i turneringen, i sista omgången möter dom sedan Inter Milan som leder gruppen.

Läs också: LJAT: Trög start för Barcelona slutade i målkalas

Jag höll AIK som favoriter inför matchen med hemmaplan och allt vad det innebär samtidigt som dom känts lite stabilare defensivt sett till antalet insläppta mål. Men det gäller att AIK vågar spela ut sitt spel mer i denna matchen och inte hamnar i samma läge som mot PVF där man lägger sig lågt och lämnar över initiativet att föra matchen till motståndarna.

Fem minuter in i matchen kom AIK till ett fin möjlighet där man hade kunnat ta ledningen men Rionaldo Guzman lyckas inte riktigt förvalta möjligheten utan skottet går rakt på Galatasarays målvakt.

Läs också: LJAT: Atlético de Madrid storfavoriter att ta hem guldet

10 minuter in i matchen tog dock Galatasaray ledningen med 0-1 efter att AIK tappat koncentrationen en aning och drygt två minuter senare var det dags igen, 0-2. Helt plötsligt hade AIK en ordentlig uppförsbacke som jag inte tror att man hade väntat sig.

AIK såg väldigt ängsliga ut och blandade och gav med sitt passningsspel vilket gjorde det svårt att hålla i bollen.

Matchen gick till halvtidspaus med ställningen 0-2 till Galatasaray.

Läs också: LJAT: Onödigt spännande när AIK besegrade PVF

Andra halvlek var ganska avslagen och det kändes som att AIK var ganska långt ifrån att kunna vända på denna matchen. Man saknade tempo i passningsspelet och omställningarna från att ha varit försvarande en längre period till att anfalla gick alldeles för långsamt.

Istället kunde Galatasaray med fem minuter från slutet fastställa slutresultatet till 0-3 helt välförtjänt. Tråkigt resultat för AIK men trots denna matchen så har man stått upp bra i årets turnering, nu väntar placeringsmatch härnäst imorgon.

// Jonathan Enzo Arnet

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media