fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

LF Cup: Spelintelligens slår fysik när Angered MBIK slog ut Örebro SK

Published

on

Dagens sista kvartsfinal här i Tipshallen, Växjö spelades mellan Angered MBIK och Örebro SK. Angered fick en tuff inledning i turneringen då man förlorade dom två första matcherna. Men man lyckades till slut vidare till kvartsfinal som en av två bästa treorna.

Örebro SK är ett väldigt duktigt lag, det vet vi sedan tidigare efter att dom stod flera starka prestationer och gick till final i Sverigecupen i Karlstad. Man gjorde även väldigt bra ifrån sig under GAIS Open i Göteborg i höstas. I den här turneringen så vann man sin grupp men i kvartsfinalen mot Angered fick man det väldigt tufft.

Läs också: LF Cup: Kristianstad FC vidare till semifinal efter stor straffdramatik

Angered är som vanligt oerhört spelskickliga, så även i den här matchen. Den fysiska skillnaden var stor mellan båda lagen men Angered visar tydligt att storlek inte har någon betydelse så länge man kan spela bra fotboll.

Angered tog ledningen med 1-0 efter ungefär tio minuter spelade på en inläggsfrispark slagen utav Aksel Ayan som i en tilltrasslad situation skarvas in utav Sead Corovic. Örebro skapar egentligen mer chanser men saknade skärpan när väl avslut skulle tas.

Läs också: LF Cup: Wojtec Borek stor matchhjälte när Kalmar FF tog sig till semifinal

Med sju minuter kvar så får Örebro SK en jättemöjlighet att kvittera genom Rasmus Gustavsson Engdahl, inte en gång utan två gånger, men Angereds målvakt Almedin Jahic stod för två superräddningar.

Strax därefter bytte Angered in Yonathan Yosef som efter bara ett par minuter på plan lyckades med att utöka ledningen till 2-0 efter en fin volleyträff på ännu en inläggsfrispark. Matchen slutade även 2-0 till Angered MBIK och man är nu klara för semifinal där man kommer att ställas mot vassa Kalmar FF.

Läs också: LF Cup: Då är vi igång, LB07 första laget att ta sig till semifinal

Ser framemot två högklassiga semifinaler och självklart följer du rapporteringen bäst här på bloggen och på bloggens sociala medier. Länkar finner du här nedan.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media

Skadematerial.se - Köp allt skadematerial hos oss