Connect with us

Flickfotboll

Lagmaskinen Hovås Billdal F-00 imponerar stort

I torsdags var det dags för match igen. Nu är det säkert många som undrar varför detta inlägg kommer först nu. Ja, det har varit lite grejer som har kommit emellan såsom min egna födelsedag och ett bröllop. Härligt va?

I torsdags begav jag mig till Hovås Billdal Arena för andra dagen i rad. Denna gången var det för att se Hovås Billdal IF mot Eriksbergs IF F-00. En match som jag inte fick missa helt enkelt. Jag hade längtat hela veckan för att få se den matchen.

Jag hade väldigt höga förväntningar på matchen då det är två bra lag som skulle mötas. Mina förväntningar uppfylldes och mer än så. För er som inte var på Hovås Billdal Arena, ni missade en riktigt bra match. Har verkligen njutit av den matchen hela helgen.

Båda lagen besitter spelare som är otroligt ambitiösa, målmedvetna och förbaskat bra på fotboll. Matchen höll en väldigt hög nivå och högt tempo. Eriksbergs IF har alltid varit ett av mina favoritlag i stan. Dom har dock haft en ganska tuff inledning av serien. Sedan får vi inte glömma att många av dom spelarna är ett år yngre. Sedan har vi Hovås Billdal som gång på gång imponerar på mig.

Matchen var jämn till en början men lagmaskinen Hovås Billdal var ett snäpp vassare. Dom körde verkligen över Eriksberg genom sitt fina spel och snabba omställningar. Eriksberg hade otroligt svårt att få igång sitt spel och man slarvade otroligt mycket med passningar och positionsspelet.

Halvtidsresultat: 0-0

En del i Hovås Billdal spel som jag bara älskar är att när laget inser att det inte fungerar på ena sidan så rullar man tillbaka bollen till backlinjen som sedan byter sida. Man behåller bollen inom laget och låter Eriksberg förflytta sig från sida till sida, något som blir otroligt jobbigt att försvara sig emot i längden. Det visade sig i slutet av andra halvlek då man släppte in tre mål inom 4 minuter.

Hovås Billdal har ingen stor trupp men har otroligt hög kvalité på truppen man har. Man har verkligen duktiga spelare på varje position. Det måste var helt underbart att vara tränare för ett sådant lag.

I andra halvlek drog Hovås Billdal upp tempot och man tog ledningen med 1-0 i 50 minuten. Sedan började Paulina Nyström sin stora uppvisning på Hovås Billdal Arena. Jag har skrivit om Paulina Nyström innan men jag säger det igen, där har ni en spelare som kommer att gå långt i sin karriär.

På 16 minuter hade Paulina eller “Pao” som hon kallas hunnit göra fyra mål på Eriksberg. Det jag gillar med Paulina och hennes mål är skotten är distinkta och bestämda.

Jag hade velat hylla Paulina ännu mer men vill istället hylla hela hennes lag som gör en fantastiskt bra match. Bra jobbat till hela laget och till tränarstaben som utbildar dessa tjejer.

Hovås Billdal vann matchen med 5-0.

I Eriksberg så vill jag lyfta fram Linnea Lucero som efter Hovås Billdals 5-0 fortsätter att kämpa och manar på sina spelare att inte ge upp. Grym inställning och vinnarskalle.

Tack Hovås Billdal och Eriksberg för den fina matchen jag fick se.

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Andrea Pajovic tar klivet in i seniorfotbollen – klar för Jitex

Flickfotboll

Anmäl dig till målvaktscampen 2020

Ungdomsfotboll

Felicia De Feo lämnar Kopparbergs/Göteborg FC – klar för Alingsås FC

Flickfotboll

Wilma Jensen Berg lämnar Eriksbergs IF – klar för Kopparbergs/Göteborg FC

Flickfotboll

Gothia Cup: Wilma Jensen Berg bakom Eriksbergs seger – nu väntar 8-delsfinal

Pojkfotboll

Ålborg: Magisk match av Hovås Billdal IF “Jag tror att vi har en chans att ta hem allting”

Pojkfotboll

Ålborg: Hovås Billdal IF vidare från gruppspelet

Pojkfotboll

Eriksbergs Linnea Lucero till Hisingsbacka FC

Flickfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet