Connect with us

Flickfotboll

Karlsson, världens bästa Karlsson

Självklart var det fotboll på schemat denna söndag. Jag har länge velat se Hönö/Hjuvik F01 spela och idag tog dom emot Stenkullen GoIKHästevik.

Hönö/Hjuvik är ett samarbete mellan föreningarna Hönö IS och Hjuviks AIK. Båda lagen har tränat ihop väldigt länge och inför årets säsongen som gick man ihop för att ställa upp med ett gemensamt lag i seriespelet. Det bästa som kunde hänt enligt mig. Jag har haft möjligheten att se detta lag träna på nära håll plus att jag själv har tränat några av tjejerna när Skärgården FC fanns. Ett duktigt gäng som med sammanslagningen kommer att bli ännu bättre och den utvecklingen har redan skett.

Idag fick jag se en väldigt hungrigt och bra Hönö/Hjuvik. Under tiden jag höll på att installera mig samt packa upp min kamera hade man hunnit med att få två mål bortdömda. Det var ett taggat Hönö/Hjuvik idag.

Hela första halvlek var Hönö/Hjuviks mer eller mindre. Man skapade farliga anfall gång på gång men lyckades aldrig med sista delen samt att man inte hade riktigt turen med sig idag.

Stenkullen blev nog lite ställda till en början men efter 30 minuters spel kom Ebba Karlsson igång och kunde göra 0-1 till Stenkullen GoIK. Senast jag såg henne spela stod hon för ett hattrick mot Backatorp IF. Förutom ledningsmålet kunde hon även utöka ledningen till 0-2 i den 43:e minuten. Hon är väldigt bra, snabb i omställningarna och att hon har skickliga medspelare som hittar ytorna bakom backlinjen gång på gång gör inte saken sämre. Hon bara flyger fram. Ebba Karlsson är ett namn för framtiden och jag hoppas på att hon fortsätter med sin fotboll i många, många år framöver.

Tyckte faktiskt lite synd om Hönö/Hjuvik, man hade haft så många bra chanser, ribbträff och två bortdömda mål bland annat som jag skrev. Men man gav sig inte utan fortsatte att kämpa på och skapade fler bra målchanser.

I den 62:a minuten bestämde sig dock Stenkullens Emmie Ekwall för att prova på ett långskott från halva plan. Hon fick till ett bra skott och 0-3 till Stenkullen var ett faktum.

Siffrorna speglade inte matchbilden riktigt och det såg väldigt tungt ut för Hönö/Hjuvik. Men Agnes Alexandersson ville något annat. Hon reducerade för sitt Hönö/Hjuvik och laget fick energin tillbaka. Man flyttade upp Julia Borgqvist i offensiven och detta visade sig vara ett bra drag då hon i den 73:e minuten kunde göra 2-3 till Hönö/Hjuvik. Men tyvärr så räckte inte det utan man förlorade matchen med 2-3.

Hönö/Hjuvik skall vara oerhört nöjda och stolta över sin insats idag. Man möter inget dåligt lag idag och man ger dom ett riktigt bra motstånd. Ett oavgjort resultat hade nog varit lite mer rättvist idag men tyvärr blev det inte så den här gången.

Tack till både Hönö/Hjuvik och Stenkullen GoIK för en fin uppvisning tidigare idag. Mitt fotbollshjärta åkte hem med ett stort leende.

/Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Populärt

Dags för kvartsfinaler i DM

Pojkfotboll

Ny spännande tjejsatsning – Hisingsbacka FC & Backatorp IF startar samarbete

Flickfotboll

Gothia Cup: Göteborgs DFF för starka för IF Elfsborg – GDFF till semifinal

Flickfotboll

Amanda Poljak lämnar Backatorp IF – klar för Hisingsbacka FC

Flickfotboll

Trio från Backatorp IF tar ytterligare ett steg i sin utveckling

Flickfotboll

Nancy Bothén en av tre spelare från Backatorp IF som är klar för Eriksbergs IF

Flickfotboll

Repris: Lucka 23, Julkalendern – Julia Borgqvist

Julkalendern

Guld till IK Zenith F-16/17 i Quality Hotel Cup

Flickfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet