Connect with us

Flickfotboll

Johanna Renmark klar för Eskilstuna United “Drömmen har gått i uppfyllelse”

Igår presenterade Eskilstuna United att man gjort klart med två spelare som tillhört Gideonbergs IF och tillhör F03-landslaget.

Läs också: Gideonbergs Johanna Renmark om premiärlandskampen mot Norge

Spelarna som presenterades var inga mindre än Fiona Eriksson och Johanna Renmark som jag har haft äran att följa i något år nu. Blev så fruktansvärt glad när jag fick nyheten skickad till mig. Två väldigt duktiga spelare som förtjänar det bästa.

Självklart var jag tvungen att ta ett snack med Johanna Renmark som ni har kunnat läsa om här på bloggen tidigare.

Stort grattis till ditt nya äventyr med Eskilstuna United, hur gick tankarna och hur kändes det att skriva på för dom?
– Tack så mycket! Eskilstuna United kändes som det rätta valet för mig att skriva på för, det är en proffsig miljö med riktigt bra tränare och spelare så det kändes såklart väldigt bra. För tre år sedan ungefär var jag med Västmanlands flickakademi och kollade på en match som Eskilstuna United spelade och efter matchen sa jag till min pappa i bilen hem att jag skulle spela där i framtiden. Så det har varit en dröm för mig sedan dess och nu är det som att drömmen har gått i uppfyllelse då jag skrivit mitt första A-lagskontrakt med just Eskilstuna United.

Läs också: Johanna Renmark – Det stora utropstecknet när Gideonsbergs IF vann

Hon har tränat med Eskilstuna United under hela hösten och träningarna har alltid varit väldigt bra. Det har varit extremt högt tempo och en bra utmaning vilket har gjort att hon har utvecklats varje träning berättar hon.

– Att ha denna utmaning på träningarna gör att jag vill bli bättre och bättre hela tiden.

Dina förväntningar inför säsongen som kommer?
– Mina förväntningar är att försöka utvecklas så mycket som möjligt så jag kan ta en startplats i framtiden. Sedan så skulle jag mycket gärna vilja debutera i Allsvenskan såklart.

Johanna har även ett utlåningskontrakt med Västerås BK30 som huserar i Divison 1. Detta gör att hon har mer eller mindre garanterad speltid varje vecka då det är viktigt med speltid för att utvecklas.

I maj väntar F17-EM på hemmaplan, vad tror du om dina chanser att komma med och hur tror du att det kommer att gå för er?
– Jag hoppas verkligen såklart på att komma med, det är ett stort mål jag har. Det skulle betyda allt att få spela ett EM på hemmaplan så jag ska jobba hårt.

– Jag tror att det kommer gå riktigt bra för oss, vi har bra spelare med mycket olika spetskvaliteter och om vi får ihop laget så kan vi bli hur bra som helst. Jag tror att vi kan ta medalj på EM och det skulle i så fall betyda att vi spelar VM i höst. Men för att det ska bli av gäller det att alla gör sitt bästa hela tiden.

Läs också: Tjäna pengar till laget – tre enkla sätt att få pengar till träningslägret eller fotbollscupen

Ser framemot att se Johanna och Fiona i sina nya klubbfärger. Om det är i Eskilstuna United eller Västerås BK30 spelar ingen roll. Önskar dom all lycka till!

Glöm inte att följa bloggen via sociala medier för fler uppdateringar från Ungdomsfotbollen i Sverige, länkar finner du här nedan.

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

Fotboll och studier kombineras i unikt koncept Fotboll och studier kombineras i unikt koncept

Fotboll och studier kombineras i unikt koncept  

Ungdomsfotboll

Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass

Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass

Ungdomsfotboll

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024 HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

Flickfotboll

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Flickfotboll

Lev som ett fotbollsproffs och studera samtidigt

Ungdomsfotboll

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper

Flickfotboll

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Pojkfotboll

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön 46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

Flickfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2024 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet