Connect with us

Intervjuer

Intervju: Inför Götalandslägret med distriktskaptenen Oscar Marek

På onsdag åker distriktslagen för pojkar & flickor födda 1999 till Halmstad där Götalandslägret väntar. För att se vilka spelare som blev uttagna så kan ni klicka på länkarna här nedan:

Uttagna pojkar: http://www.rudyalvarado.com/distriktslag-foljande-pojkar-ar-uttagna-till-gotalandslagret/
Uttagna flickor: http://www.rudyalvarado.com/distriktslag-foljande-flickor-ar-uttagna-till-gotalandslagret/

För att ladda upp på bästa sätt inför Götalandslägret så passade jag på att ställa några frågor till Oscar Marek som är distriktskaptenen för pojkar födda 1999.

Hej Oscar! Du är distriktskapten för distriktslaget P-99, en ny roll för dig. Hur kommer det sig att du sökte den tjänsten?
För att fotboll är det roligaste som finns. Jag ville utöka mina timmar på planen och att då även kunna vara med distriktslaget passar utmärkt.

Du tränar Romelandas herrlag till vardags. Vad är det största skillnaden mellan att träna herrar och pojkar tycker du?
Den stora skillnaden är att killarna har hela sin fotbollskarriär framför sig, detta medför att viljan att lära sig och ta till sig information blir större.

I Romelanda har jag spelare som håller på att avsluta sina karriärer inom fotbollen och bara vill hålla igång. Så då slipar man kanske lite mer på taktiken där. Yngst i RUF är född 96, äldst 71!

För dom som inte vet processen med distriktslaget. Skulle du vilja sammanfatta själva processen fram tills nu?
För att förenkla, vårt arbete startade för ca 1 år sedan med utbildningsdagar. Sen åkte vi till Skara på ett läger. Efter detta var det en zonlagsturnering. I år har vi haft träningar och nu på onsdag är det dags för Götalandslägret. I juni-juli sedan stundar Elitpojklägret, dit åker vi med 14 utespelare + 2 målvakter. Utöver alla dessa tillfällen anordnar även förbundet talangträningar under året där vi får se en hel del spelare.

Efter Elitpojklägret kommer vi att bryta upp igen och titta brett på grund av att det sker så mycket med killarna i den här åldern. Fram tills nu har vi sett ca 400 olika spelare födda 99, kanske mer.

Uttagningarna har varit tuffa då vi har en väldigt stark kull med många duktiga spelare och jag hade gärna tagit ut fler.

På onsdag åker ni ner till Halmstad och Götalandslägret. Den första riktiga utmaningen för det distriktslag ni tagit ut. Vad har ni för målsättningar och vad har du för tips till dom uttagna spelarna?
Målsättningen är som alltid att spelarna skall fortsätta att utvecklas. Ett tips är att komma utvilad för det kommer att bli intensiva dagar med många fotbollspass.

Vad tycker du om att bloggen kommit tillbaka efter en tids frånvaro och vad tror du bloggen har för betydelse för Göteborgs ungdomsfotboll?
Tror och tror, jag vet att den betyder mkt. Det surras hela tiden om bloggen och jag tycker det är skönt att den kommit igång igen. Vi behöver folk inom Göteborgsfotbollen som engagerar sig.

Jag vill tacka Oscar Marek för att han tagit sig tiden att svara på mina frågor och passar samtidigt på att önska spelarna all lycka till under lägret.

Som det ser ut nu så kommer jag att befinna mig på plats i Halmstad och Götalandslägret under torsdagen. Självklart ger jag er rapporter därifrån. Följ mig via bloggen, bloggens Facebook fanpage eller via Twitter.

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Utvecklingslägret i Halmstad ställs in

Ungdomsfotboll

Elin Rubensson blir ambassadör för hemma-EM

Flickfotboll

Stadium Sports Camp – Världens roligaste fotbollsvecka

Ungdomsfotboll

Fredrik Hammar till England & Brentford FC

Pojkfotboll

Video: Andreas Svensson om debuten med Helsingborgs A-lag

Pojkfotboll

Intervju med Örebros Ebba Cabander “Varit det roligaste och mest utvecklande året hittills”

Flickfotboll

Intervju med Sara Johanson “Representera sitt land är bland det största man kan göra”

Flickfotboll

Gathenhielm Cup: IK Zenith stod för det fina spelet & BK Astrio stod för målen

Flickfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet