Connect with us

Flickfotboll

Inför Gothia Cup: Duktiga Lisa Palm målskytt i matchen mot Tölö F-00

Det spelas massvis med träningsmatcher inför Gothia Cup dessa dagar. Men det spelas även seriematcher och en match jag såg igår var den mellan Hovås Billdal IF – Tölö IF F-00 på Hovåsvallen.

Jag har spelat fotboll i flera år, jag har varit ledare i flera år och jag har följt Göteborgs ungdomsfotboll i fem år men jag har aldrig varit på Hovåsvallen innan. Man har ju koll på dom flesta planer i Göteborg men jag har tydligen missat den här planen som för övrigt höll väldigt hög klass. Gräset var fantastiskt!

Jag skulle gissa på att man flyttat den matchen till gräset då det är bra träning inför Gothia Cup som båda lagen kommer att spela med start på måndag. Båda lagen är otroligt duktiga och det märktes i gårdagens match.

Eftersom att jag inte hittade till Hovåsvallen till en början så missade jag när Hovås Billdal tog ledningen mot Tölö IF med 1-0, ett mål som gjordes av supertalangen Paulina Nyström.

Efter målet så var det en ganska jämn match mellan lagen. Man skapade bra och farliga lägen och båda håll. Tempot var dock inte lika hög som jag är van vid när Hovås Billdal spelar. Men jag antar att det var gräset som gjorde det. Man är väl inte direkt vana att spela på vanligt gräs?

Som jag har skrivit i tidigare inlägg så är jag riktigt imponerad över hur Hovås Billdal spelar sin fotboll. Det är ett lag som gillar att rulla boll, rulla från sida till sida och det gör att alla lagdelar får känna på bollen samt känna sig delaktiga. Matchen igår var inget undantag även om det någon gång slank igenom en och en annan tjongboll.

I 30 minuten kunde en av mina favoritspelare trycka dit 2-0 målet och 30 minuter efter det kunde Isabell Esser även göra 3-1, sitt andra mål för dagen. Efter detta hade Tölö väldigt svårt att komma tillbaka i matchen samtidigt som man slarvade mer och mer. Det kändes som att tröttheten kom in och det blev allt jobbigare att spela på gräset bland annat.

Detta gjorde att Hovås Billdal kunde öka på sin ledning till 4-1 genom Lisa Palm och 5-1 genom Vera Lind.

Matchen slutade: Hovås Billdal IF – Tölö IF 5-1

Kul att se Lisa Palm i dom nya klubbfärgerna. Har totalt missat att hon bytt klubb från Öckerö IF till Hovås Billdal? Eller är det bara så att hon är inlånad till Gothia Cup? Oavsett så är det en otroligt fin förstärkning och det skall bli kul att se henne spela med dom andra duktiga spelarna i Hovås Billdal.

Nu väntar Gothia Cup på Hovås Billdal och Tölö, se länkarna här nedan för att följa lagen under Gothia Cup på bästa möjliga sätt.

Hovås Billdal IF – F15:
http://results.gothiacup.se/2015,sv/team/5262123

Tölö IF – F15
http://results.gothiacup.se/2015,sv/team/5255953

Önskar lagen all lycka till under Gothia Cup!

Ni glömmer väl inte att följa Ggbfotboll.com på dom sociala medierna?

Facebook: http://www.facebook.com/RudyAlvaradocom
Instagram: http://www.instagram.com/gbgfotboll_com
Twitter: http://www.twitter.com/RudyAlvarado
Snapchat: gbgfotboll_com

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Gothia Cup: Tölö IF vann toppmötet mot lokalkonkurrenten | Gbgfotboll.com

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Ungdomsfotboll

Gothia Cup 2023: Spelschemat för världens största ungdomsturnering är här Gothia Cup 2023: Spelschemat för världens största ungdomsturnering är här

Gothia Cup 2023: Spelschemat för världens största ungdomsturnering är här

Ungdomsfotboll

Gothia Cup Packlista: 20 viktiga saker att ta med för ditt fotbollslag i sommar Gothia Cup Packlista: 20 viktiga saker att ta med för ditt fotbollslag i sommar

Gothia Cup Packlista: 20 viktiga saker att ta med för ditt fotbollslag i sommar

Ungdomsfotboll

Jardell Kanga Jardell Kanga

15-årige Jardell Kanga historisk

Pojkfotboll

Anmäl dig till målvaktscampen 2020

Ungdomsfotboll

Örgryte IS flyttar upp Aydarus Abukar till A-laget

Pojkfotboll

Gothia Cup 2020 ställs in

Ungdomsfotboll

Qvidings träning bjöd på bra tempo, massvis med glädje och ett underbart väder

Flickfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet