Connect with us

Flickfotboll

Hyllies F15 vann premiären i Staffanstorp

STAFFANSTORP. F15 Skåneserien rullade igång redan förra helgen, och Ungdomsfotboll.se var då på plats när Eskilsminne IF vann derbyt mot Stattena IF. På fredagskvällen var det seriepremiär för två andra lag i Skåneserien – då FC Staffanstorp tog emot Hyllie IK.

Gästande Hyllie vann till slut med 4-3 – men det var en dramatisk avslutning då Staffanstorp gjorde tre sena mål och sånär hann ikapp.

– Jag tycker vi höll ett bra spel, flyttade upp spelare och höll bra press i början. Sen är det synd att vi inte höll kvar nollan i slutet, men sånt är det ibland när man slappnar av mot slutet. Vi borde hålla det uppe, säger Hyllies Mikaela Cindric efter matchen.

LÄS MER: Eskilsminne vann premiärderbyt mot Stattena

Målskyttet inleddes efter cirka 25 minuters spel. Ebba Cederholm i hemmamålet räddade förvisso skottförsöket från Matilda Nord, men returen gick ut till Rebecca Westerlund som sköt in 0-1.

Drygt tio minuter senare nådde en boll från Matilda Nord fram till Mikaela Cindric som visade kyla i avslutsfasen och placerade in 0-2.

– Vi vinner bollen på mitten, högt uppe. Jag själv är en snabb spelare som brukar visa mig, så jag tar löpningen och använder min styrka, min snabbhet och får in den i mål.

Bara minuter därefter kom också 0-3. Återigen var det Rebecca Westerlund som skrev in sig i målprotokollet och gästande Hyllie kunde därmed gå till halvtidsvila i en trygg ledning.

Den andra halvleken bjöd på gott om målchanser åt bägge håll men det skulle dröja till att spelet gick in i sin avslutande kvart som målen skulle komma. Då kunde Matilda Nord slå in 0-4 och de flesta trodde att matchen var punkterad.

LÄS MER: Izabell Afram tvåmålsskytt i Växjös seger

Staffanstorp gav sig dock inte och när bara minuter återstod gjorde Shadan Bradostin 1-4. Hemmalaget nöjde sig inte där och kort därpå gjorde Elin Hansson Lindahl 2-4.

Den sista lilla tiden av matchen bjöd på en mäktig hemmaforcering och Elin Hansson Lindahl fick även in 3-4. Närmare än så kom dock inte Staffanstorp – och Hyllie kunde hålla ut och ta en trepoängare.

– De sista fyra minuterna stod det ju 4-0 och så hann de få in tre. Men det gick ju ändå, säger Mikaela Cindric som menar att det var lite smånervöst.

Vad är det som gör att ni vinner i dag?
– Jag tror att det är att vi fortsätter att kämpa, fortsätter att hålla det positivt i laget, håller oss uppe, får in de här sista målen och inte ger upp.

Hur skönt var det att börja med en seger?
– Jo, det är skönt för jag är själv 06:a och brukar ibland bli kallad upp till 04:orna. Så det här var första matchen i deras serie, så det är gött.

LÄS MER: Blåvitts Filippa Hopkins ”Jag ser framemot att få spela där en vacker dag”

Tycker det var många som visade framfötterna i matchen. En som imponerade lite extra var Staffanstorps Elin Hansson Lindahl. Långt in i andra halvlek spelade hon mittback och även om hemmalaget släppte in flera mål imponerade hon med sin placeringssäkerhet, sin styrka och sin förmåga att driva spelet framåt. När Staffanstorp tryckte på i slutet flyttades Elin fram som anfallare och gjorde det bra också där, med två mål.

Det var dock bortalaget som avgick med segern. I mångt och mycket en kollektiv insats men visst fanns det spelare som stack ut lite extra även där. Tycker att Matilda Nord visade upp en fin spelförståelse medan Molly Åkerberg var brytningssäker i försvaret. Även Mikaela Cindric, blott 13 år gammal, imponerade med sin kvickhet och radade upp målchanser.

Foto: Fr. v. Mikaela Cindric och Emilia Nilsson Sass.

// Robert Rosén

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024 HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

Flickfotboll

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Flickfotboll

Owen Southgate från NYSA Sweden Owen Southgate från NYSA Sweden

Lev som ett fotbollsproffs och studera samtidigt

Ungdomsfotboll

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper

Flickfotboll

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Pojkfotboll

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön 46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

Flickfotboll

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Ungdomsfotboll

46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön 46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön

46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet