fbpx
Connect with us

Flickfotboll

Blåvitts Filippa Hopkins ”Jag ser framemot att få spela där en vacker dag”

Published

on

I tisdags var jag på plats när Näsets SK/IF Väster ställdes mot IFK Göteborg/Kopparbergs/Göteborg FC i F17-serien. Vill du läsa mer om matchen så kan du göra det här: Johanna Lundberg tvåmålsskytt när IFK Göteborg premiärvann

Läs också: Linn Nyberg inför hemmapremiären i F17-serien ”Vi är alla väldigt taggade”

Det fanns många duktiga spelare i detta IFK Göteborg och jag var tvungen att ta mig ett lite längre snack med deras Filippa Hopkins som imponerade stort.

Premiären avklarad, dina tankar om tisdagens match mot Näsets SK/IF Väster?
– Tisdagens match var en typiskt seriepremiär, lite seg start med mycket stress och lite ofokuserade innan vi fick igång vårt spel. Jag tycker att vi kom in i matchen bättre i andra halvlek då vi hittade vårt egna spel bättre.

För dom som inte känner dig, kan du beskriva dig själv som fotbollspelare? Dina egenskaper och vad du är bra på?
– Jag skulle säga att jag är snabb, explosiv, teknisk, har ett bra skott och bra spelförståelse.

Du tillhörde Floda BoIF förra säsongen, hur kommer det sig att det blev IFK Göteborg?
– Jag stortrivdes i Floda BoIF och har utvecklats mycket där både som fotbollspelare och som person men jag kände att de var dags att gå vidare och prova något nytt. Jag valde IFK Göteborg då jag tror att dem kan utmana och utveckla mig på ett bra sett både i F15 och Damjuniorerna.

Läs också: Nu är det hög tid för er att starta en Newbody-försäljning

Vad har du för personlig målsättning med årets säsong?
– Mina personliga mål med denna säsong är att utvecklas så mycket som möjligt och komma in i mitt nya lag på ett bra sätt samt ta mig så långt som möjligt under utbildningsdagarna.

Hur har försäsongen sett ut och vad kan vi förvänta oss av er som lag i år?
– Försäsongen har sett riktigt bra ut både i F15 och Damjuniorerna. Ni kan förvänta er att vi kommer gå bra i båda serierna. Ni kan även förvänta er att vi kommer gå långt i de kommande cuperna samt bjuda på riktigt fin fotboll.

Vad är dina tankar om att IFK Göteborg vill starta ett damlag? Ser du dig själv spela där framöver?
– Det är otroligt kul och ett stort steg för IFK Göteborg. Jag ser framemot att få spela där en vacker dag.

Läs också: Här är dom åtta svenska lagen som deltar i årets Puma Trophy

Jag har visserligen bara sett en match med detta IFK Göteborg men jag kan redan nu säga att detta tillsammans med resten av F04-laget är framtiden för IFK Göteborg. Hade gärna sett att dom spelarna utgör det framtida damlaget för Blåvitt.

Tack Filippa för att du tog dig tiden att svara på mina frågor. Önskar dig och ditt lag all lycka till den här säsongen!

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media

Skadematerial.se - Köp allt skadematerial hos oss