fbpx
Connect with us

Flickfotboll

Halör: Södra Sandby bärgade tredjeplatsen

Published

on

HÖLLVIKEN. Efter förmiddagens semifinalförluster var det dags för en bronsmatch mellan Södra Sandby IF och Skepplanda BTK i A-slutspelet i Halör Invitational.

Skånskorna, som vann Halör Invitational förra året, visade sig vara det starkare laget och tog hem bronsmedaljerna efter en övertygande 5-0-seger.

Redan efter fem minuters spel tog Södra Sandby ledningen, då Astrid Antmar gick på ett genombrott och borrade in bollen i det bortre hörnet.

LÄS MER: Halör: Nacka finalklara – slog ut fjolårsmästarna

1-0 stod sig dock inte länge. Bara minuten efter utökade Maja Wahlgren ledningen för Södra Sandby. Hanna Knutsson stod då för ett fint förarbete till Maja Wahlgren, som stack ifrån Skepplanda-försvaret och la in 2-0.

Efter den tunga minuten reste sig Skepplanda BTK och innan halvtidsvilan hade de flera fina kvitteringschanser. Linnea Enyck använde sin speed och styrka och tog sig förbi Södra Sandby-försvaret flera gånger om. Emelie Aleklint i Södra Sandby-målet var dock ständigt redo och gjorde flera viktiga utrusningar, där hon skar av lägena för Enyck.

LÄS MER: Halör: Sent avgörande tog Södra Sandby till semin

Den andra halvleken handlade sedan så gott som enbart om Södra Sandby. Skånskorna radade upp målchanser och brände bland annat en straff. Trots det kunde de gå ifrån och vinna med hela 5-0, bland annat sedan Hanna Knutsson klivit fram med två mål.

Det var många som imponerade i Södra Sandby i den här matchen. Hanna Knutsson gjorde ständigt livet surt för Södra Sandby-försvaret, Maja Wahlgren skapade mycket med sin speed och till höger i trebackslinjen var Ella Garmfors säkerheten själv.

// Robert Rosén

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media