Connect with us

Flickfotboll

Halör: Sent avgörande tog Södra Sandby till semin

HÖLLVIKEN. Fjolårsmästarna Södra Sandby IF är klara för semifinal i Halör Invitational. Avancemanget satt dock långt inne. Först flera minuter in på övertiden avgjorde Klara Åström (född 2007!) kvartsfinalen mot Eskilsminne IF.

– Det känns jättebra, säger målskytten efter slutsignal.

Hur kändes det att avgöra så sent där?
– Äh, kul.

Annars var det Eskilsminne som började bäst. Det hade bara gått fyra minuter när Saga Andersson hittade rätt och gav Helsingborgslaget ledningen med 1-0.

Södra Sandby skapade sedan flera farligheter, på fasta situationer, innan halvtid och i den 16:e minuten kom också kvitteringen. Erika Persson Welin nådde då högst på en hörna och gjorde 1-1.

– Vi stressar lite mycket men det blir bättre i andra halvlek, säger Klara Åström.

I den andra halvleken hade Saga Andersson relativt tidigt ett frisparksläge i höjd med straffområdeslinjen, men frisparken gick via muren och ut till hörna.

Därefter tog Södra Sandby över alltmer och pressade på för ett segermål – och för att undvika en straffläggning. Emilia Strand i Eskilsminnes mål stod dock för den ena fina räddningen efter den andra.

Bleona Osmanaj hade ett kraftigt skott från distans, Maja Wahlgren rundade sånär Emilia Strand efter ett inspel och Thelma Persson Welin kom igenom på sin vänsterkant.

Bollen tycktes dock inte vilja gå in för Södra Sandby och när klockan tickade upp på 60 minuter, det vill säga fulltid, var ställningen alltjämt 1-1.

I den 64:e minuten hittade Erika Persson Welin dock rätt med ett inspel – och Klara Åström dök upp på den bortre stolpen och dunkade in 2-1 till Södra Sandby.

– Det var kul att få avgöra.

Hur känns det inför för morgondagen?
– Det är bra. Vi ska bara spela på som vanligt.

Ni vann ju förra året. Vad tror du om era chanser att vinna i år igen?
– Jag tror de är stora. Vi är ett bra lag.

Södra Sandbys kvicka, tekniska och passningsskickliga lag imponerade på undertecknad. Kanske allra mest Filippa Malmberg, som hade en stark match och gjorde livet surt för Eskilsminnes försvar.

Även om flera Södra Sandby-spelare imponerade var det trots allt Emilia Strand som var matchens spelare, då hennes förmåga att läsa spelet och tajming i utrusningarna sånär tog Eskilsminne till straffläggning.

I kvartsfinalen som avgjordes samtidigt knep Nacka FC semifinalplatsen, efter en 4-1-seger mot IFK Osby.

// Robert Rosén

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

Fotboll och studier kombineras i unikt koncept Fotboll och studier kombineras i unikt koncept

Fotboll och studier kombineras i unikt koncept

Ungdomsfotboll

Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass

Dana Cup – en internationell ungdomsturnering av högsta klass

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024 HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024