Connect with us

Pojkfotboll

Gothia Cup: Gruppseger för Sangre Chilena FC, nu väntar 16-delsfinal

Sangre Chilena FC har gjort det igen. Idag var det dags för sista gruppspelsmatchen för chilenarna. Matchen flyttades till Slottskogsvallen från Tuvevallen på grund av alla supportrar. Man skulle inte få plats på Tuvevallen helt enkelt.

Nu i efterhand var det ett mycket bra och smart drag av Gothia Cup. Idag kom det nämligen ännu mer folk. Måste ha varit runt 500 personer där idag? Det var en grym inramning med chilenska flaggor, trummor och sång.

Kul att många bloggläsare hittat dit också. Tyvärr bjöd inte Sangre Chilena FC på den bästa fotbollen idag. Det var riktigt bedrövligt stundtals och då var inte Real Football Academy från Indien bra. Men jag förstod ganska snabbt att man vilat många spelare och man gick runt på alla spelare. Vilket är bra men spelet var inte alls bra tyvärr.

I andra halvlek blev det dock bättre, man gjorde några byten och Sangre Chilena FC kunde göra 1-0 via Isaac Zurita och sedan även göra 2-0 via grymma Sandro Tritini.

Man vann matchen med 2-0 och vann även sin grupp med tre raka segrar och noll insläppta mål. Vem hade kunnat tro det på förhand? Jag är positivt överraskad och väldigt stolt över den resan som dessa killarna har gjort. En stolt sponsor!

Precis som väntat så har man nu flyttat Sangre Chilenas 16-delsfinal imorgon till Slottskogsvallen. Man spelar alltså inte på Tuvevallen. Matchen börjar klockan 18:00. Motståndet är inte klart ännu, man möter vinnaren i matchen mellan La Salésienne de Paris och Oppsal IL.

Tack Sangre Chilena FC för att ni för samman alla oss chilenare under Gothia Cup. Härlig att se! Ni förtjänar allt det bästa och jag hoppas innerligt att ni kommer långt i turneringen.

Tack återigen till publiken, ni var helt grymma idag. Vi ses på Slottskogsvallen imorgon!

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Populärt

Jardell Kanga Jardell Kanga

15-årige Jardell Kanga historisk

Pojkfotboll

Örgryte IS flyttar upp Aydarus Abukar till A-laget

Pojkfotboll

Gothia Cup 2020 ställs in

Ungdomsfotboll

Bloggen fyller 10 år & åker på turné – se vilka turneringar vi skall besöka i år

Ungdomsfotboll

Tolv svenska lag klara för Gothia Puma Trophy i sommar

Pojkfotboll

Oavgjort när IFK Göteborg drog igång säsongen

Pojkfotboll

Lerums IS på väg mot SM-final

Flickfotboll

Hisingsbacka FC:s damlag bjuder in till öppna träningar

Flickfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet