Connect with us

Ungdomsfotboll

Göteborg Futchi Cup, Sveriges första APP-baserade fotbollsturnering drar igång på måndag

På måndag drar Göteborg Futchi Cup 2016 igång. Sporten kan beskrivas som en version av fotbollssquash och har anpassats för att spelas på så väl bakgården hemma som med laget på fotbollsträning. Inte nog med att sporten är en unik version av fotboll, Göteborg Futchi Cup 2016 är även Sveriges första APP-baserade fotbollsturnering.

Mer än 20 klubbar i Göteborgsområdet redan anmälda (ex Örgryte IS, BK Häcken, Torslanda IK & Gunnilse IS), och fler klubbar ansluter varje dag. Runt tio boenden för ensamkommande flyktingbarn runt om Göteborg kommer också att delta. Det skapar aktivitet för barnen på boendet och är en tillgång för boendet som skapar motivation för barnen att röra på sig.

Göteborg Futchi Cup 2016

Göteborg Futchi Cup 2016 spelas 29 augusti till 11 september på alla klubbars träningsanläggningar, vilket innebär att klubbens ungdomar registrerar sig i FUTCHI®-appen och sen registrerar matcher som spelas mot varandra. Den spelare i varje förening som vunnit flest matcher vid tävlingens slut går till en Stadsfinal som spelas den 17 september i Prioritet Serneke Arena. Turneringen spelas av ungdomar mellan 13 – 18 år.

“Vi vill genom Göteborg Futchi Cup skapa en mötesplats för fotbollsspelare i Göteborg där de kan tävla i en ny och rolig sport som är intensiv och teknikkrävande. Att börja spela Futchi är enkelt men för att vinna turneringen kommer det krävas spelare som har både kondition och teknik men även tänker strategiskt. Det är väldigt kul att så många Göteborgslag redan har anmält sig och jag är övertygad om att Futchi Cup kommer bli ett riktigt kul event både sportsligt och underhållningsmässigt!”Daniel Dahlén, CEO Futchi

FUTCHI® – en modern fotbollsrevolution

Futchi som sport aktiverar barn och ungdomar på ett naturligt och lekfullt sätt och ger spelare en ny form av teknikträning som idag saknas i utbildandet av svenska ungdomsspelare. Barn och ungdomar kan i tidig ålder träna en bollteknik vilket ger Sverige chansen att komma ikapp fotbollsutvecklingen i övriga Europa.

****

Ungdomsfotboll.se är en stolt mediapartner till Göteborg Futchi Cup 2016. Vi kommer att vara på plats och bevaka turneringen under delfinaler samt stadsfinalen den 17 september på Prioritet Serneke Arena.

Nyfiken på Futchi? Kolla in videon här nedan och besök gärna deras hemsida, klicka här: https://se.futchi.com/

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

Pojkfotboll

Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna

Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna

Ungdomsfotboll

Nu kör vi Football Speed day igen! Boka in 2 januari

Ungdomsfotboll

BK Häcken flyttar upp Ture Widestrand till A-laget “Upp till mig själv att ta vara på den här möjligheten”

Pojkfotboll

BK Häcken flyttar upp Leonardo Farah Shahin “Har jobbat hårt varje dag”

Pojkfotboll

Samir Maarouf flyttas upp till BK Häckens A-lag

Pojkfotboll

Harun Ibrahim klar för GAIS & Superettan

Pojkfotboll

Götaholm BK:s stora talang Karlson Nwanege till BK Häcken

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet