fbpx
Connect with us

Flickfotboll

Girls Elite Cup: LB07 vann premiärmatchen mot Sävedalens IF

Published

on

Då är vi äntligen med bevakningen av Girls Elite Cup här i Växjö. Det spelas matcher både inne i Tipshallen och på konstgräsplanen utanför arenan.

Läs också: Video: Pia Sundhage välkomnar alla lag & spelare till Girls Elite Cup

Jag började med matchen mellan LB07 från Malmö och Sävedalens IF från Göteborg som spelades ute i  den friska luften. Sävedalen inledde matchen bra och med stort självförtroende vilket var kul att se. LB07 arbetade dock sig in i matchen och efter bara 15 minuter hade vi fått se två farliga målchanser från båda lagen.

Efter kvarten spelade så tog LB07 över matchen mer och mer. Man gick dock till halvtidsvilan med resultatet 0-0. I andra halvlek var det i stort sett bara LB07 och man lät inte Sävedalen få igång något spel. Det stora spelövertaget lönade sig till slut när Johanna Olsson kunde ge LB07 ledningen med 1-0 snyggt framspelad av Klara Hansson.

Läs också: Tanner Speed bjuder in till Koordination- och Rörlighetsträning

Sedan med några få minuter kvar att spela så fastställde Maja Andersson slutresultatet till 2-0 till LB07. Ett mycket rättvist resultat om ni frågar mig.

Kul att se Sävedalens IF spela dock även om det inte räckte hela vägen idag. I laget finns det många duktiga spelare och kul att man vågar lyfta fram bland annat Nellie Nygren och Emma Wahlsten som till vardags spelar för deras F03-lag.

För Sävedalens IF väntar nu match mot IF Brommapojkarna och för LB07 väntar B93 Copenhagen från Danmark.

Glöm inte att ni följer bevakningen av Girls Elite Cup bäst här på bloggen och via bloggens sociala medier, länkar finner ni här nedan.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media