fbpx
Connect with us

Flickfotboll

Future Cup-vinnarna BK Astrio tar Gothia Cup med storm

Published

on

Future Cup-vinnarna BK Astrio tar Gothia Cup med storm. Man tog full pott i gruppspelet och gick vidare till a-slutspel med en målskillnad på 19 gjorda mål och 1 insläppt mål.

Läs också: Moa Karlssons hattrick gav Astrio guldet i Future Cup 2017

BK Astrio har haft fina framgångar och det lär fortsätta så även framöver. Laget har spelat tillsammans sedan dom var små och man har även haft samma tränare hela vägen. Många framgångsrika lag jag stött på under åren har haft just detta. Ett framgångsrecept?

Igår var  jag på plats på Kviberg 12 när Astrio ställdes mot norska Lillehammer. Hann knappt komma fram till planen innan Wilma Leidhammar hade gett laget från Halmstad ledningen med 1-0. Wilma tillsammans med Moa Karlsson var två tongivande spelare när man tog guld i Future Cup tidigare i år. Det var också Moa Karlsson vi fick se mycket av igår, hon stod nämligen för ett hattrick i gårdagens match.

Läs också: Astrios Wilma Liedhammar – matchens stora gigant

Astrio hade lekstuga med Lillehammer i första halvlek och hann med att göra fem mål innan halvtidsvilan. Målskyttar: Wilma Leidhammar, Moa Karlsson 3 och Elin Hansson.

Andra halvlek var ett riktigt sömnpiller, vet inte om Astrio medvetet drog ner på tempot men det hände inte så mycket i andra halvlek. Lillehammer lyckades reducera till 5-1 i andra halvlek men närmare än så kom man inte.

Läs också: Gothia Cup: Stenkullen GoIK obesegrade i gruppspelet – imorgon väntar 32-delsfinal

Astrio är ett lag som kan gå väldigt långt i turneringen. Idag ställs man mot Sävedalens IF  i en 32-delsfinal. Matchen start klockan 09:00 och spelas på Härlanda 2. Må bästa lag vinna.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media