fbpx
Följ oss

Pojkfotboll

Future Cup: Hugo Melander stal nästan 3 pinnar på egen hand

Publicerad

den

Efter att GAIS vunnit på Öisgården mot Hammarby IF var det dags för ÖIS 00-killar att visa va de gick för på hemmaanläggningen. Blåsten hade äntligen mojnat och solen brände på som bara den.

Matchen i sig var en riktigt händelserik historia, tidigare under dagen hade både FC Amhult och GAIS visat att med ett bra kollektivt arbete så är mycket möjligt, detsamma gällde för Örgryte IS idag. Motståndet för dagen var Täby FK som tidigare hade vunnit mot Landskrona BOIS med 4-0.

Det började illa, redan efter ett par minuter blåste domaren av och pekade mot straffpunkten, skulle hemmalaget få den mardrömsstarten som hade skadat hela laget psykiskt? Det slutliga svaret blev nej.
Hugo Melander som bjöd mig på en nytändning av Örgrytes sambafotboll och den fantastiska målvakten, William Jadermark för dagen som gång på gång under matchen räddade ÖIS från att åka på det nederlag som nästintill verkade oundvikligt.

ÖIS jobbade sig sakta men säkert in i matchen efter att Täby haft en rejäl anstormning tidigt, backlinjen var riktigt stabil matchen igenom, framförallt genom lagkaptenen (namn?) som vann i princip allt i luften.
Offensivt försökte ÖIS skapa chanser men det blev allt som oftast ett gäng frisparkar som inte fick någon utdelning.

Det dröjde fram till matchens slutskede innan nästa kontroversiella domslut skulle komma, en Täbyspelare går hårt in i en duell och får sitt andra gula för dagen, ÖIS blir en man mer och tar ledningen efter en fint placerad boll av Hugo Melander som enligt mig var Örgrytes absolut mest tongivande spelare offensivt, killen sprang och sprang. Det var också just Hugo som gav ÖIS ledningen efter 52 minuters spel, efter ett väl avvägt inlägg så fanns Melander på rätt plats i bortre delen av straffområdet och placerade in 1-0.
När jag pratade med Hugo efter matchen beskrev han målet så här:

Det var ett bra inlägg som jag drog till på och placerade den i bortre.”

Men Täby ville annat nu, man la in ytterligare en växel och till slut kom kvitteringen, 1-1 efter en stökig situation i straffområdet.

Tyvärr slutade matchen oavgjort och Hugo berättade för mig efter matchen hur det var att kriga så hårt i knappa 60 minuter för att sedan tappa matchen.

Det var riktigt jobbigt, vi tappar ledningen vi hade och trots att de hade en straff och några frilägen så är det jobbigt att släppa in ett så sent mål.”

Idag spelar ÖIS den sista gruppspelsmatchen mot Landskrona BOIS, 8:30 på Kviberg 2.
//Tom Andersson

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media