Connect with us

Pojkfotboll

Future Cup: GAIS premiärslog Hammarby IF

Efter en tur till Heden där jag tittade lite på Örebro SK duktiga 01-grabbar så återvände jag till Öisgården där GAIS strax efter lunch skulle ställas mot Hammarby IF. En match som på förhand var väldigt oviss där man egentligen kunde säga ditt eller datt då lag som dessa  kan blanda och ge i kvalitet på försäsongscuper beroende på vilken trupp de väljer att skicka.

Bägge lagen startade matchen svagt, mycket felpass och förvånansvärt lågt tempo, GAIS var något bättre och skapade lite halvchanser när man inledningsvis sökte många bollar i djupet mot den ståtlige anfallaren Kenan Taci som enligt mig är riktigt värdefull för laget, han bidrar med riktigt mycket kraft och jag kan faktiskt se vissa likheter med en viss Ibrahimovic.
Trots försöken i djupled så Hammarby bröt gång efter annan försöken och fokuserade mestadels på en kontringsfotboll som inte gav speciellt stor utdelning mot ett kompakt gaisförsvar.

En stund in på första halvlek så började dock GAIS att förändra sitt spel, man sökte fler och fler bollar ut mot kanterna och påbörjade på så vis också ett mer tydligt kant till kant spel där man i slutändan sökte just Kenan i mitten.

I andra halvlek hade matchen ett betydligt högre tempo där det syntes tydligt att GAIS var det hungrigare laget, man gjorde rätt igenom hela matchen en riktigt bra kollektiv insats där var spelare gjorde sitt jobb för att ro i hamn denna matchen som troligen var ett måste för ett slutspel framöver i turneringen.

Matchen slutade till sist 2-0 till göteborgarnas fördel där Emin Grozdanic och Kazem Nejati stod för var sitt mål.

GAIS vann därefter även sin andra match för dagen mot Ljungskile SK där Arjanet Sumiqi (2) och Kenan Taci (1) gjorde målen. Den matchen vände man till 3-1 efter att Ljungskile tagit ledningen tidigt i den andra halvleken.

Imorgon spelar GAIS mot Skiljebo SKKviberg 1 klockan 12:00.

//Tom Andersson

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Populärt

GAIS skriver avtal med Simon Sjöholm GAIS skriver avtal med Simon Sjöholm

GAIS skriver avtal med Simon Sjöholm

Pojkfotboll

Samir Maarouf flyttas upp till BK Häckens A-lag

Pojkfotboll

Harun Ibrahim klar för GAIS & Superettan

Pojkfotboll

Götaholm BK:s stora talang Karlson Nwanege till BK Häcken

Pojkfotboll

Efter en magisk prestation under säsongen – Youssef Fayad belönas med ett A-lagskontrakt

Pojkfotboll

Idag kan GAIS bli klara för P19 Allsvenskan

Pojkfotboll

Guld till IFK Göteborg i Inofficiella-SM för 14-åringar

Flickfotboll

Följande lag är klara för semifinal i IFK Göteborg Invitational

Flickfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet