fbpx
Följ oss

Pojkfotboll

Future Cup: GAIS premiärslog Hammarby IF

Publicerad

den

Efter en tur till Heden där jag tittade lite på Örebro SK duktiga 01-grabbar så återvände jag till Öisgården där GAIS strax efter lunch skulle ställas mot Hammarby IF. En match som på förhand var väldigt oviss där man egentligen kunde säga ditt eller datt då lag som dessa  kan blanda och ge i kvalitet på försäsongscuper beroende på vilken trupp de väljer att skicka.

Bägge lagen startade matchen svagt, mycket felpass och förvånansvärt lågt tempo, GAIS var något bättre och skapade lite halvchanser när man inledningsvis sökte många bollar i djupet mot den ståtlige anfallaren Kenan Taci som enligt mig är riktigt värdefull för laget, han bidrar med riktigt mycket kraft och jag kan faktiskt se vissa likheter med en viss Ibrahimovic.
Trots försöken i djupled så Hammarby bröt gång efter annan försöken och fokuserade mestadels på en kontringsfotboll som inte gav speciellt stor utdelning mot ett kompakt gaisförsvar.

En stund in på första halvlek så började dock GAIS att förändra sitt spel, man sökte fler och fler bollar ut mot kanterna och påbörjade på så vis också ett mer tydligt kant till kant spel där man i slutändan sökte just Kenan i mitten.

I andra halvlek hade matchen ett betydligt högre tempo där det syntes tydligt att GAIS var det hungrigare laget, man gjorde rätt igenom hela matchen en riktigt bra kollektiv insats där var spelare gjorde sitt jobb för att ro i hamn denna matchen som troligen var ett måste för ett slutspel framöver i turneringen.

Matchen slutade till sist 2-0 till göteborgarnas fördel där Emin Grozdanic och Kazem Nejati stod för var sitt mål.

GAIS vann därefter även sin andra match för dagen mot Ljungskile SK där Arjanet Sumiqi (2) och Kenan Taci (1) gjorde målen. Den matchen vände man till 3-1 efter att Ljungskile tagit ledningen tidigt i den andra halvleken.

Imorgon spelar GAIS mot Skiljebo SKKviberg 1 klockan 12:00.

//Tom Andersson

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2020 Alvarado Sport & Media