fbpx
Följ oss

Flickfotboll

Futsal-SM: IFK Björkö föll mot Eskilstuna United med huvudet högt

Publicerad

den

Detta var enligt mig den på förhand mest svårtippade finalen i detta SM-slutspel under det nyligen avslutade Futsal-SM här i Lundbystrand. Med två fantastiska finaler bakom oss där Angered FC vann sin så hoppades nog många med mig på ännu ett guld till Göteborg.

IFK Björkö med sina fantastiska 99-tjejer mot ett rutinerat och något större Eskilstuna United.
Eskilstuna började matchen klart bäst och tog ledningen nästan omgående efter ett svårläst inlägg som oturligt nog studsade in i mål, 1-0 var ett faktum men Björkö spelade upp sig och skapade härefter massvis med chanser, ett tag pressade man på riktigt rejält med flera längre anfall.
Eskilstuna var inte sämre dem utan bjöd bland annat på några skott som gick precis utanför och även ett som tog i virket bakom den annars fantastiska Hilda Karlsson som verkligen visat vilken duktig målvakt hon är under detta SM-slutspel.

I andra halvlek började IFK Björkö styra spelet betydligt mer, framförallt genom Julia Andborn och backklippan Julia Alsvik som fördelade bollar och drev upp tempot på ett väl fungerande sätt enligt mig, man sökte ibland den långa bollen något ofta men till större delen gör Björkötjejerna en fantastisk match från början till slut med tanke på vilket motstånd man stöter på.
Men dessvärre var Eskilstuna United väldigt disciplinerade och iskalla när de väl fick chanserna, nummer 10, Sara Linnakallio skapade mycket och Elin Rombring satte dit bollarna, de två första målen i matchen kom från hennes fötter, en mycket duktig tjej som jag tycker bar sitt lag genom finalen tack vare de två målen.

Strax efter 2-0 kommer dock påpassligt reduceringen genom Wilma Olsson som enkelt placerar in bollen till 2-1, tilläggas bör kanske att Wilma faktiskt är 3 år yngre än de flesta i turneringen.

Nästan direkt efteråt kommer ett distansskott som målvakten i Eskilstuna med nöd och näppe styr undan. Trots avsaknaden av Tilda Andreasson & Maja Henriksson som befinner sig på landslagsläger så gör man som sagt en fantastisk match och med 2.13 kvar på klockan kommer kvitteringen efter ett vackert mål från Victoria Olsson efter fint förarbete från Lisa Palm.

Med 51 sekunder kvar på klockan händer dock det som inte får hända. Eskilstuna United får en straff och Rebecca Rulander sätter dit den. 3-2 blir också slutresultatet. Mycket tråkigt avslut…

Grattis Eskilstuna United DFF till guldet!

Tack IFK Björkö för en fantastisk show under hela helgen tjejer och grattis till silvret mot de äldre tjejerna. Tack för att vi har fått följa er dessa år och lycka till i era nya föreningar. Vilken fin avslutning ni fick med laget.

//Tom Andersson

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media