Connect with us

Pojkfotboll

Futsal-SM: Fässberg fick till sist sitt SM-guld

Efter en lång och händelserik helg med Futsal-SM i Lundbystrand så var vi nu framme vid den sista och bästa finalen Fässbergs IF mot Jönköping Södra. Två lag som bjudit på högkvalitativ futsal under dessa dagar och i synnerhet Fässberg som bjudit publiken på en magisk futsal.

Inför finalen så förväntade jag mig ett spelförande Fässberg med ett J-södra som dunkade på med vassa kontringar och precis så såg matchen ut, åtminstone i första halvlek.

Matchen drar igång i ett rasande tempo efter knappt en minut så tar Jönköping Södra ledningen genom Daniel Ljung 1-0 klackar in bollen, läckert friställd framför fantomen Erik Strömberg, som för övrigt var riktigt riktigt bra i matchen och som räddade massvis med chanser under andra halvlek.

malvat

När matchen därefter på riktigt startade bjöds jag på det sjukaste kontringsspel jag sett, fram o tillbaka med massvis med chanser. Fässberg något mer uppställt än Jönköping och detta gav utdelning till slut när Erik Jonasson på ett lekfullt sätt stänker upp bollen i krysset.

Fässberg fortsätter att trumma på med ett fantastiskt kortpassningsspel, i första hand genom Parosh Mohideen och Viktor Alexandersson men hela laget bjöd på ett riktigt fint spel.
En bit in på halvleken driver Viktor Alexandersson in på motståndarnas planhalva och drar iväg ett skott mot mål, Parosh springer förbi målvakten som chanslöst ser bollen flyga in vid stolproten. 2-1 är ett faktum och J-södra börjar se allt mer desperata ut i sitt spel.

När nästa mål i matchen kommer är det än en gång Viktor vid bollen som elegant lägger den vidare till Daniel Sörlid som på klassiskt klapp-klapp maner stöter den vidare till lagkapten Parosh som distinkt avslutar med ett 3-1 mål.

Andra halvleken börjar precis som den första, J-södra sätter hög press och vinner bollen högt, tar sig förbi Fässbergs försvar och sätter 3-2 i tom kasse genom Linus Fallberg.
3-2 alltså och under andra halvlek får vi se en förändrad matchbild där lagen byter roller, J-södra för spelet och Fässberg fokuserar främst på en kompakt defensiv, Erik Strömberg och hans mannar visar prov på just denna defensiva kvalitet och kvicka omställningar när en av bröderna Vedin(nr 8) bryter in i slottet, drar på sig all typ av uppmärksamhet lägger fram Max Olsen Fagerberg som lägger in bollen via stolpen 4-2 och matchen är punkterad.

Stort grattis Fässbergs IF till guldet i årets Futsal-SM, ni fick det till sist efter två års väntan och det är ni väl värda efter det spel ni presterat.

Jag vill samtidigt passa på att tacka alla deltagande lag samt arrangörerna, IF Warta, Göteborgs FotbollsFörbund samt SvFF  för ett mycket väl genomfört SM-slutspel. På återseende nästa år hoppas jag.

//Tom Andersson

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

IF Warta satsar – startar damlag

Flickfotboll

Jämn drabbning mellan IF Väster & IF Warta

Flickfotboll

Elitcup: IK Sirius imponerade med fartfyllt passningsspel

Pojkfotboll

Elitcup: Oavgjort i öppningsmatchen mellan IFÖ Bromölla och IFK Haninge

Pojkfotboll

Imorgon drar Elitcup Jönköping igång – se vilka lag som deltar i turneringen

Pojkfotboll

Donat Zejnullahu hade stor uppvisning med Göteborgs distriktslag i helgen

Pojkfotboll

Grace Cespedes en av spelarna som blivit kallade till Regionala lägret – se hela listan här

Flickfotboll

Josephine Ijeh en av spelarna som blivit kallad till Regionala lägret i Vänersborg

Flickfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet