fbpx
Följ oss

Pojkfotboll

Futsal-DM: Angered FC vann men FC Amhult skapade farligaste chanserna

Publicerad

den

I den andra finalen för dagen i Futsal-DM 2014/2015 så ställdes två lag som imponerat rejält på mig under årets upplaga av DM. FC AmhultAngered FC, två lag som vunnit alla matcher under årets gruppspelet och dessutom haft en grym målskillnad, nu ställdes de alltså mot varann i en avgörande match om vilka som är årets bästa lag födda 2000 i Göteborg och om inte detta vore nog så spelade Christoffer Andersson, målvakt i Angered FC tidigare i FC Amhult.

Med detta i åtanke så kan ni som inte var där bara tänka er vilken match det var. Angered FC började klart bäst och skapade några halvchanser direkt. Efter en stund vaknade dock Amhult till rejält och startade en grym kontringsfotboll som är det bästa jag har sett i futsalväg någonsin, de tog verkligen tillvara på misstagen Angered gjorde direkt och Hugo Vangstad, Carl Forssell samt Gustav Forssell skapade en del framåt.
I halvtid var resultatet 0-0 och det var nu matchen började på allvar, en bit in på andra höll Isak Ahmed och Liban Hussein på Amhults planhalva därefter gjorde de ett väggspel och Isak satte dit 1-0 i ett trängt läge.
FC Amhult satte därefter upp en grym press och lyckades få Angered FC att begå misstag i form av felpassningar, Hugo Vangstad friställdes mot sin tidigare lagkamrat Christoffer Andersson vid flertalet gånger men målvakten överlistade Hugo gång på gång.
Men till sist fick Hugo hål på angeredskeepern, 1-1 var ett faktum efter ett fint uppluckrande från tvillingarna Forssell fram till Hugo Vangstad.

Fonti Kanu ville dock annat och dundrade in 2-1 bakom en chanslös målvakt som för dagen var Linus Fonsmark, vanligtvis utespelare men som gjort ett grymt jobb mellan stolparna när ordinarie målvakt Oskar Blank var borta.

Grattis Angered FC till segern och lycka till bägge lagen i regionmästerskapet som stundar i början på februari.

// Tom Andersson

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media