fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

Futsal-DM: Angered FC och FC Amhult klara för slutspel

Published

on

Igår, söndagen den 21 december spelade många klubbar den fjärde och näst sista omgången i årets Futsal-DMs  gruppspel. Därefter stod det klart att två lag övertygat rejält.

För många en förhandsfavorit i grupp 1 och för den delen hela slutspelet, Angered FC är nu helt klara gruppsegrare med fyra raka vinster och med 27-4 i målskillnad, dock har jag saknat det riktiga utförandet från Angereds del än. Man har vunnit, ja men de har inte övertygat under en hel match ännu, ett lag som Angered FC skulle ha chansen att kunna ta hem ett helt Futsal-SM mästerskap men då krävs den övertygelsen en hel match och inte stora delar, för ni blixtrar till något enormt emellanåt.

I grupp 2, där torslandalaget, FC Amhult dominerar är det jämnt om andraplatsen mellan Backatorp, Gunnilse och Hovås Billdal. Backatorp har spelat alla sina matcher och har 9 poäng, därefter har vi Gunnilse IS som möter Hovås Billdal i sista matchen, båda på 6 poäng men Gunnilse IS med en bättre målskillnad, så i vinner Gunnilse den matchen så är Gunnilse vidare som andra lag efter Amhult, blir det oavgjort eller vinst för Hovås Billdal så behåller Backatorp sin andraplats.
Fc Amhult då, laget som aldrig slutar att överraska. Man är en klubb, med enbart en åldersklass, man ligger högt upp i seriespelet varje år och vinner man inte det så kommer man som sämst 3a efter stora ungdomsföreningen BK Häcken och IF Warta som är en anrik hisingsklubb. Det är stort tycker jag.
FC Amhult är även dom klara för slutspelet som stundar.

Den sista gruppen, grupp 3 närmare bestämt är väldigt oviss men där Mölnlycke IF har det bästa utgångsläget men med Torslanda hack i häl poängmässigt, bägge lagen har 9 poäng men där Mölnlycke ställs mot Utbynäs SK som inte längre kan nå slutspel och där Torslanda ställs mot laget som ligger 3a i gruppen fast med en match mindre spelad, futsalklubben FC Frölunda. Så vad jag tror är att FC Frölunda kommer att ta 6 poäng och därmed gå vidare som 1a eller 2a och Mölnlycke den andra platsen bredvid direkt till slutspel.

// Tom Andersson

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media