fbpx
Följ oss

Pojkfotboll

Full fart på dagens distriktslagsträning med pojkar födda 1999

Publicerad

den

I höstas tog jag kontakt med Göteborgs fotbollförbund för att starta någon form av samarbete kring bloggen. I min första kontakt så var min tanke att jag skulle få en ekonomiskt stöttning men detta gick inte igenom. I min andra kontakt med förbundet som var i år så var min tanke att dom skulle lägga en fjuttig länk till bloggen på deras hemsida. Detta gick inte heller. Jag och förbundet tycker inte lika i dessa frågor då dom tycker att jag bland annat selekterar samt skriver lockande rubriker som inte går hand i hand med deras ideologi. Personligen tycker jag det är fruktansvärt tråkigt då mitt syfte med bloggen är att lyfta ungdomsfotbollen och det är något jag gjort i 4 års tid nu. Tråkigt också att man inte ser all den tid man faktiskt lägger ner på detta.

Men ironiskt nog så hade man idag Distriktslagsträning för pojkar födda 1999. Det är selektering om något. Jag tycker om distriktslag och jag tycker att det är viktigt att ha detta.

Nog om detta, jag kände bara för att skriva av mig lite. Till dagens träning.

Som jag sade till distriktslagskaptenen Ingmar Österman under dagens träning. Jag skulle inte vilja sitta i deras position när det väl är dags att ta ut den slutgiltiga truppen inför Elitpojklägret i sommar. Jag har under mina år som jag bloggat, totalt 4 år aldrig sett ett sådant här starkt distriktslag som nu. Finns otroligt mycket talang och det skall bli riktigt kul att följa denna resa.

Många imponerade i dagens träning och många var nya för mig vilket också var kul. Nu väntar fler träningar med distriktslaget innan det är dags att åka till Götalandslägret som blir den första riktiga utmaningen. Tränartrion, Oscar Marek, Ingmar Österman och Juan Carlos Rivera känns också som en bra kombination. Jag vet att den här trion kommer att göra ett riktigt bra jobb med detta distriktslag.

Tack alla spelare och ledare som var med träningen idag, tack för att jag fick följa er idag.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


8 Kommentarer

8 Comments

 1. Mats

  feb 19, 2014 at 10:57 e m

  Hur kan du säga så, för två årsen så var P97 och fick beröm av alla för att det var de bästa lag Göteborg någonsin fått fram.. Med tanke på att ungefär halva laget representerat landslaget vid Bosön så tycker jag det är konstigt att du inte nämner dem.

  • RudyAlvarado

   feb 19, 2014 at 11:29 e m

   Kan visst skriva så. 97 killarna var helt outstanding och jag har hyllat dom för sina prestationer som distriktslag samt som individer.

   Men 1999 kullen ser ännu starkare ut än 1997 kullen så visst kan jag skriva så.

 2. Jacob

  feb 19, 2014 at 11:07 e m

  Tycker fotbollsförbundet har en poäng, du gör ett riktigt bra jobb men du väljer ut vissa lag du vill följa och skiter i resten. Även om ett lag inte ligger i topp 3 i serien kan det vara intressant att läsa om deras resa som fortsätter kämpa för att bli bäst. Ta tillexempel damjunior, där skrev du om jitex, kärra och Gdff, men det var 8 lag och inte 3 lag i den serien. Man läste inget om Qviding som spela lika mot jitex för det låg längre ner i tabellen eller tölö som också gjorde några riktig bra matcher! Jag tror du fattar vad jag menar. Distrikslag är lite selektering men det är för att det bästa spelarna ska få chans att få extra träning och en bättre utvecklings miljö så där handlar det inte riktigt om samma sak.

  • RudyAlvarado

   feb 19, 2014 at 11:21 e m

   Hej Jacob!

   Tack för din kommentar. Varför tror du att jag kontakt förbundet för? Jo för att min tid och mina pengar inte räcker till. Jag hade också velat följa fler lag samt matcher men tyvärr måste jag välja mellan det som lockar mig personligen och som jag känner är värt att lägga ner min tid och pengar på. Och NEJ jag skiter inte i resten. Ta besinkostnaden till exempel? Det går åt en del bensin att åka runt till alla dessa matcher. Det är inte alla som tänker på det.

   Sedan nämner du damjuniorklassen. Vart annars kan du läsa om flickfotbollen i Göteborg? Det är väl bra att någon ens tar sig tiden eller? För damfotbollen hamnar oftast i skymundan tyvärr, jag väljer dock att lyfta fram den.

   Om mina inlägg om spelare i olika positioner, bra som mindre bra klassas som selektering. Då är distriktslag selektering om något.

   //Rudy Alvarado

 3. Ulf

  feb 20, 2014 at 7:59 f m

  Disriktslagsverksamheten sker på uppdrag av SvFF. Personligen är jag ganska övertygad, om jag känner de som styr på GFF rätt, att hade de fått bestämma själva så hade de lagt ner distriktslagen.

  Tycker att de har en poäng på förbundet att det inte rimmar bra att länka till eller stödja bloggen ekonomiskt då det här i princip enbart sker subjektiva bedömningar av spelare mellan 12 och 16. Distriktslagen är visserligen också det men någonstans måste de ju kalla spelarna så länge de har uppdraget från SvFF.

  Jag tycker det är kul att läsa bloggen men tycker inte den ska stödjas av ett oberoende förbund.

  Håller med om 99-kullen på pojksidan. Ser jäkligt stark ut.

  • RudyAlvarado

   feb 20, 2014 at 8:35 f m

   Jo, jag vet att uppdraget kommer från SVFF. Och jag vet också att GFF hade gärna lagt ner den verksamheten.

   Många precis som du tycker om att läsa bloggen. Många klagar på att jag inte skriver om alla lagen osv. Anledningen till att jag tog kontakt med förbundet är som jag beskrev här nedan. Tyvärr räcker inte mina pengar eller tid till att följa alla lagen som det förväntas. Därav min kontakt med förbundet.

   Hade jag suttit på förbundet så hade jag startat ett samarbete. Jag kan i vissa lägen förstå förbundet men jag hade sett det till det stora hela. Vi kanske inte står bakom det Rudy skriver men det han gör tycker vi är bra. Alltså att lyfta ungdomsfotbollen. Men jag är otroligt tacksam för din kommentar och det här med förbundet har jag nu lagt bakom mig. Det är ingen idé att fortsätta älta det, nu får vi hoppas att bloggen kan leva vidare ändå.

   Men ta till exempel Futsal-SM som jag brinner för och ligger närmast i tiden. Jag har åkt runt hela Göteborg och filmat dessa små ”reklamfilmer” som du kanske har sett på bloggen. Har tagit kontakt med alla klubbar i övriga Sverige som skickar videos till mig. Detta gör jag enbart för att jag tycker det hade vart kul för ungdomarna att spela för storpublik. Eller publik som är mer än närmast sörjande. Det roliga här, är att jag kommer att få betala för att gå in på Futsal-SM. Inte ens det kan man sponsra med. Det hade ju varit ett litet sätt att stötta bloggen på. Jag lyfter ju trots allt deras evenemang.

   Men nog om det som sagt. Tack för din kommentar och tack för att du läser bloggen.

   //Rudy Alvarado

 4. Peter

  feb 20, 2014 at 10:27 f m

  Martyrskapet passar dig inte Rudy. Du har försökt det förut. Det fungerade inte då heller ;).

  Men jag tänker ta dig i försvar. Du driver en blogg om en verksamhet som förvisso är stor men som drivs till största delen av ideella krafter. Du får därför precis som alla tränare arbeta ideellt, men gör det gärna för att du tycker det är roligt. Men att tro på ekonomiskt bidrag från den är nog dödfött. Att du då skriver om vissa lag mer än andra är väl inte konstigt tycker jag. På pojksidan är det knappast underligt att det blir mest GAIS, Blåvitt, ÖIS och Häcken. De är ju de stora. På flicksidan antar jag att du skriver om de som haft mycket kontakt med dig. Tittar man på vilka du skriver om (Eriksberg, GDFF, Kärra och Hönö/Björkö) så har ju de gjort det till sin livsuppgift att synas mest på din blogg :-). Medan Jitex varit topplag en tid. Antar att ”Jakob” är tränare i ngt lag som inte uppmärksammats men jag tycker inte att man kan begära objektivitet under rådande omständigheter. Du är inte journalist i public service du driver bara en egen blogg.

  Det där med gå in på gratis på Futsal SM. Kan du inte söka pressackridering?

  Håll på så länge intresset finns tycker jag! Släng gärna in ett inlägg för oss läsare när du hinner. Det är kul att läsa. Börjar pengarna tryta så får du väl dra ner på matcherna eller göra som jag och åka spårvagn eller buss ;). Själv tittar jag på en hel del ungdomsfotboll med lag som jag inte har någon direkt relation till både på pojk och på flicksidan men väljer ju naturligtvis det som intresserar mig för ingen betalar mig heller. Då blir det oftast de ”bästa” lagen.

  • RudyAlvarado

   feb 20, 2014 at 11:29 f m

   Jag håller med dig om martyrskapet och jag gillar inte sådant heller egentligen. Men samtidigt är min frustration såpass stor när det gäller att hinna med osv. Men visst jag hör vad du säger och tackar för din kommentar.

   Jag kör på som vanligt och så får vi se hur långt det räcker helt enkelt.

   Vad gäller inläggen så har jag faktiskt inte skrivit så mycket om Gais och IFK Göteborg året som gått. Vad gäller flicklagen så är det väl inte riktigt så som du säger. Jag har själv upptäckt lagen och tyckte att dom varit intressanta. Kontakten med lagen har kommit i efterhand och inget annat. Jitex är också ett klubb som jag skrivit mycket om och har en bra relation till också.

   Pressackreditering, där sa du något. Tack för det, det skall kollas upp!

   Tack återigen för din kommentar, nu blickar vi framåt!

   //Rudy Alvarado

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Pojkfotboll

Kristianstad United hänger med i toppen – efter femte segern

Publicerad

den

KRISTIANSTAD. Den här helgen fick det bli ett besök på Vilans IP i Kristianstad. I P15 Skåneserie A tog nämligen Kristianstad United FS emot BK Olympic. Hemmalaget stod för en imponerande insats och kunde till slut vinna med 3-0.

Segern innebär att Kristianstad United bibehåller sin andraplats i tabellen, efter att ha vunnit fem av sina sex matcher den här säsongen.

– Det gick väl bra. Vi hade spelet och ägde hela matchen men de var lite tuffa. De går in i oss riktigt tufft, lite äckligt så här, men vi bara rullade på och pressade, pressade, så att de inte kunde passa, säger tvåmålsskytten Bader Aburamadan.

Hemmalaget rivstartade mötet och efter sju-åtta minuters spel gjorde Bader Aburamadan 1-0. Anfallaren hade dessförinnan dessutom hunnit med att bränna några målchanser.

LÄS MER: MFF besegrade HIF i prestigemötet

– De väggpassade i mitten och slog en långboll till mig. Jag bara sprang, kollade runt mig, och där var ingen. Så jag bara slog in den hårt längs marken, säger Aburamadan.

Kristianstad United slog dock inte av på takten för det. Ali Bdeir rann förvisso igenom och hade ett gyllene kvitteringsläge, men i övrigt handlade de första 25 minuterna enbart om Kristianstad. Hemmalaget radade upp chanser och såväl Bader Aburamadan som Yass Janabi hade fina lägen att utöka ledningen.

Efter hand tog BK Olympic sig dock in i matchen, vilken jämnade ut sig spelmässigt, och gästerna från Malmö skapade också några halvchanser genom Ali Bdeir.

Någon kvittering kom dock inte och bara minuten in på andra halvlek kunde istället Bader Aburamadan utöka till 2-0 med ett välplacerat avslut.

– Jag var själv i mitten och de slog en långboll. Jag tog emot den men det kom en med fart. Då satte jag bara in bollen, gick in i mitten och sköt in den på andra sidan om målvakten.

LÄS MER: Bildspecial: BK Häcken – Lunds BK, P17 Allsvenskan

Efter 2-0-målet kunde Kristianstad United kontrollera tillställningen. I den 57:e minuten kom också det avslutande 3-0-målet. Jack Bonér Hindmarsch vände spelet med en perfekt slagen krossboll, vilken nådde fram till Yass Janabi. Avslutet höll också hög klass – då Janabi klippte till på halvvolley och bollen ven upp i nättaket.

Några mer mål föll inte, även om det fanns bud på det. Bland annat hade Kristianstads lagkapten Argjend Miftari ett riktigt monsterskott i ribban.

– Det är en av de bästa matcherna. Vi tuffade tillbaka och bara rullade på till vi fick chanserna.

Vad känner du att det är som gör att ni vinner i dag?
– Det är ju tränaren. Tränarens idé. Hur vi reagerar på planen och såhär. Vi har tränat mycket på anfall, när vi har kontring, och vi fick till två mål.

– Sen fick vi en till när han bara vände spelet. Vi har fått lära oss mycket att vända spelet. Då får vi massa lägen när vi rundar dem i hörnet och sen bara passar in den mot mål.

LÄS MER: Ligacupen: Målfest när Kristianstad besegrade Husqvarna

Tycker det var många som gjorde fina insatser i dag, vilket inte minst märktes då det enligt Kristianstadstränarna var deras spelmässigt bästa insats. Två som förtjänar att lyftas fram lite extra är dock Bader Aburamadan och Jack Bonér Hindmarsch.

Aburamadan låg bakom en hel del i offensiven, framförallt i första halvlek, med sin teknik, sina avslut och sin löpvillighet. Vad gäller Jack Bonér Hindmarsch imponerade han med sin funktionella teknik och ständigt överlappande från sin vänsterbacksplats. Det var som en förälder sa, han satte inte en fot fel.

Även om det slutade med en klar förlust för Olympic gjorde Ali Bdeir en stark insats och vållade Kristianstadsförsvaret en hel del problem.

Hemmasegern innebär att en högintressant seriefinal väntar i P15 Skåneserie A nästa helg. Kristianstad beger sig då söderut för ett möte med Malmö FF – som står på 15 poäng efter fem matcher.

// Robert Rosén

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Pojkfotboll

Höjdpunkter: BK Häcken – Lunds BK, P17 Allsvenskan

Publicerad

den

I söndags var jag på plats när BK Häcken ställdes mot Lunds BK i P17 Allsvenskan. Läs mer om matchen här: BK Häcken P17 tog tre nya poäng – besegrade Lunds BK

Läs också: Bildspecial: BK Häcken – Lunds BK, P17 Allsvenskan

Målskyttar: 
1-0, Karl Landsten, BK Häcken
2-0, Leon Kornback, BK Häcken (Tyvärr fick vi inte med målet pga tekniskt strul)
3-0, Albin Gashi, BK Häcken
4-0, Albin Gashi, BK Häcken
4-1, Dion Krasniqi, Lunds BK

Glöm inte att följa oss på sociala medier för fler uppdateringar, länkar finner ni här nedan!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Pojkfotboll

BK Häcken P17 tog tre nya poäng – besegrade Lunds BK

Publicerad

den

Idag var jag på plats på Bravida Arena när BK Häcken P17 tog emot Lunds BK. BK Häcken hade inför matchen lyckats ta 13 poäng i dom första omgångarna och Lunds BK endast 7 poäng.

Läs också: Adil Titi får A-lagskontrakt med IFK Göteborg ”Otroligt glad”

Det skulle bli tufft för Lunds BK och det visste man nästa på förhand. BK Häcken hade inför matchen tagit ut en stark trupp med bland annat William Milovanovic som nyligen kommit hem från U17-EM.

Inför matchen hann jag byta ett par ord med BK Häckens Karl Landsten som avslutade med att säga att han kände på sig att han skulle göra mål idag. Mycket riktigt, i den 24:e minuten hade Karl Landsten gjort 1-0 till sitt BK Häcken.

I den 39 minuten utökade BK Häcken sin ledning till 2-0 via Leon Kornbakk.

Det var väldigt mycket BK Häcken i första halvlek, man gjorde det oerhört svårt för Lunds BK som tyvärr fick det väldigt tufft idag.

Läs också: EM-slutspelet väntar för P17-landslaget – här finner du hela truppen

I andra halvlek så fortsatte BK Häcken sitt starka offensiv och Albin Gashi kunde enkelt trycka dit 3-0 i den 55:e minuten. Samma Albin Gashi höll sig framme höll sig framme några minuter senare när Alai Ghasem kom runt på kanten och stod för ett riktigt läckert inlägg som Albin läckert smekte in.

I slutet av matchen så slappade BK Häcken av och det blev stundtals väldigt darrigt i försvarsspelet. Något som Lunds BK var snabba med att utnyttja, i den 78: minuten höll sig Dion Krasniqi framme och reducerade till 4-1. Tyvärr kom Lunds BK inte närmare än så den här gången, BK Häcken var alldeles för bra idag och vann matchen med 4-1.

– Jag tycker att vi gör det helt okej i första halvlek, det är inget speciellt och vi håller i bollen ganska bra. I andra halvlek så tycker jag att vi spelar av matchen på ett bra sätt, säger BK Häckens lagkapten Axel Henriksson efter matchen.

Kul att se alla dessa duktiga spelare i BK Häcken. Som ni har märkt så tittar jag väldigt mycket på BK Häckens akademi och det som gör det så himla roligt är att jag får äran att följa spelarnas utveckling på nära håll. Skall bli intressant och se vilka spelare som är beredda att lägga ner jobbet som krävs för att ta det stora klivet framöver.

Läs också: Markus Björkqvist om landslagskallelsen: ”Ska bli spännande”

Tack BK Häcken och Lunds BK för att jag fick titta på er idag. Snart kommer ni även kunna se lite höjdpunkter samt bildsvep från matchen här på bloggen. Håll utkik!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget
Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media