Connect with us

Pojkfotboll

Full fart på dagens distriktslagsträning med pojkar födda 1999

I höstas tog jag kontakt med Göteborgs fotbollförbund för att starta någon form av samarbete kring bloggen. I min första kontakt så var min tanke att jag skulle få en ekonomiskt stöttning men detta gick inte igenom. I min andra kontakt med förbundet som var i år så var min tanke att dom skulle lägga en fjuttig länk till bloggen på deras hemsida. Detta gick inte heller. Jag och förbundet tycker inte lika i dessa frågor då dom tycker att jag bland annat selekterar samt skriver lockande rubriker som inte går hand i hand med deras ideologi. Personligen tycker jag det är fruktansvärt tråkigt då mitt syfte med bloggen är att lyfta ungdomsfotbollen och det är något jag gjort i 4 års tid nu. Tråkigt också att man inte ser all den tid man faktiskt lägger ner på detta.

Men ironiskt nog så hade man idag Distriktslagsträning för pojkar födda 1999. Det är selektering om något. Jag tycker om distriktslag och jag tycker att det är viktigt att ha detta.

Nog om detta, jag kände bara för att skriva av mig lite. Till dagens träning.

Som jag sade till distriktslagskaptenen Ingmar Österman under dagens träning. Jag skulle inte vilja sitta i deras position när det väl är dags att ta ut den slutgiltiga truppen inför Elitpojklägret i sommar. Jag har under mina år som jag bloggat, totalt 4 år aldrig sett ett sådant här starkt distriktslag som nu. Finns otroligt mycket talang och det skall bli riktigt kul att följa denna resa.

Många imponerade i dagens träning och många var nya för mig vilket också var kul. Nu väntar fler träningar med distriktslaget innan det är dags att åka till Götalandslägret som blir den första riktiga utmaningen. Tränartrion, Oscar Marek, Ingmar Österman och Juan Carlos Rivera känns också som en bra kombination. Jag vet att den här trion kommer att göra ett riktigt bra jobb med detta distriktslag.

Tack alla spelare och ledare som var med träningen idag, tack för att jag fick följa er idag.

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

8 Comments

8 Comments

 1. Mats

  feb 19, 2014 at 10:57 e m

  Hur kan du säga så, för två årsen så var P97 och fick beröm av alla för att det var de bästa lag Göteborg någonsin fått fram.. Med tanke på att ungefär halva laget representerat landslaget vid Bosön så tycker jag det är konstigt att du inte nämner dem.

  • RudyAlvarado

   feb 19, 2014 at 11:29 e m

   Kan visst skriva så. 97 killarna var helt outstanding och jag har hyllat dom för sina prestationer som distriktslag samt som individer.

   Men 1999 kullen ser ännu starkare ut än 1997 kullen så visst kan jag skriva så.

 2. Jacob

  feb 19, 2014 at 11:07 e m

  Tycker fotbollsförbundet har en poäng, du gör ett riktigt bra jobb men du väljer ut vissa lag du vill följa och skiter i resten. Även om ett lag inte ligger i topp 3 i serien kan det vara intressant att läsa om deras resa som fortsätter kämpa för att bli bäst. Ta tillexempel damjunior, där skrev du om jitex, kärra och Gdff, men det var 8 lag och inte 3 lag i den serien. Man läste inget om Qviding som spela lika mot jitex för det låg längre ner i tabellen eller tölö som också gjorde några riktig bra matcher! Jag tror du fattar vad jag menar. Distrikslag är lite selektering men det är för att det bästa spelarna ska få chans att få extra träning och en bättre utvecklings miljö så där handlar det inte riktigt om samma sak.

  • RudyAlvarado

   feb 19, 2014 at 11:21 e m

   Hej Jacob!

   Tack för din kommentar. Varför tror du att jag kontakt förbundet för? Jo för att min tid och mina pengar inte räcker till. Jag hade också velat följa fler lag samt matcher men tyvärr måste jag välja mellan det som lockar mig personligen och som jag känner är värt att lägga ner min tid och pengar på. Och NEJ jag skiter inte i resten. Ta besinkostnaden till exempel? Det går åt en del bensin att åka runt till alla dessa matcher. Det är inte alla som tänker på det.

   Sedan nämner du damjuniorklassen. Vart annars kan du läsa om flickfotbollen i Göteborg? Det är väl bra att någon ens tar sig tiden eller? För damfotbollen hamnar oftast i skymundan tyvärr, jag väljer dock att lyfta fram den.

   Om mina inlägg om spelare i olika positioner, bra som mindre bra klassas som selektering. Då är distriktslag selektering om något.

   //Rudy Alvarado

 3. Ulf

  feb 20, 2014 at 7:59 f m

  Disriktslagsverksamheten sker på uppdrag av SvFF. Personligen är jag ganska övertygad, om jag känner de som styr på GFF rätt, att hade de fått bestämma själva så hade de lagt ner distriktslagen.

  Tycker att de har en poäng på förbundet att det inte rimmar bra att länka till eller stödja bloggen ekonomiskt då det här i princip enbart sker subjektiva bedömningar av spelare mellan 12 och 16. Distriktslagen är visserligen också det men någonstans måste de ju kalla spelarna så länge de har uppdraget från SvFF.

  Jag tycker det är kul att läsa bloggen men tycker inte den ska stödjas av ett oberoende förbund.

  Håller med om 99-kullen på pojksidan. Ser jäkligt stark ut.

  • RudyAlvarado

   feb 20, 2014 at 8:35 f m

   Jo, jag vet att uppdraget kommer från SVFF. Och jag vet också att GFF hade gärna lagt ner den verksamheten.

   Många precis som du tycker om att läsa bloggen. Många klagar på att jag inte skriver om alla lagen osv. Anledningen till att jag tog kontakt med förbundet är som jag beskrev här nedan. Tyvärr räcker inte mina pengar eller tid till att följa alla lagen som det förväntas. Därav min kontakt med förbundet.

   Hade jag suttit på förbundet så hade jag startat ett samarbete. Jag kan i vissa lägen förstå förbundet men jag hade sett det till det stora hela. Vi kanske inte står bakom det Rudy skriver men det han gör tycker vi är bra. Alltså att lyfta ungdomsfotbollen. Men jag är otroligt tacksam för din kommentar och det här med förbundet har jag nu lagt bakom mig. Det är ingen idé att fortsätta älta det, nu får vi hoppas att bloggen kan leva vidare ändå.

   Men ta till exempel Futsal-SM som jag brinner för och ligger närmast i tiden. Jag har åkt runt hela Göteborg och filmat dessa små “reklamfilmer” som du kanske har sett på bloggen. Har tagit kontakt med alla klubbar i övriga Sverige som skickar videos till mig. Detta gör jag enbart för att jag tycker det hade vart kul för ungdomarna att spela för storpublik. Eller publik som är mer än närmast sörjande. Det roliga här, är att jag kommer att få betala för att gå in på Futsal-SM. Inte ens det kan man sponsra med. Det hade ju varit ett litet sätt att stötta bloggen på. Jag lyfter ju trots allt deras evenemang.

   Men nog om det som sagt. Tack för din kommentar och tack för att du läser bloggen.

   //Rudy Alvarado

 4. Peter

  feb 20, 2014 at 10:27 f m

  Martyrskapet passar dig inte Rudy. Du har försökt det förut. Det fungerade inte då heller ;).

  Men jag tänker ta dig i försvar. Du driver en blogg om en verksamhet som förvisso är stor men som drivs till största delen av ideella krafter. Du får därför precis som alla tränare arbeta ideellt, men gör det gärna för att du tycker det är roligt. Men att tro på ekonomiskt bidrag från den är nog dödfött. Att du då skriver om vissa lag mer än andra är väl inte konstigt tycker jag. På pojksidan är det knappast underligt att det blir mest GAIS, Blåvitt, ÖIS och Häcken. De är ju de stora. På flicksidan antar jag att du skriver om de som haft mycket kontakt med dig. Tittar man på vilka du skriver om (Eriksberg, GDFF, Kärra och Hönö/Björkö) så har ju de gjort det till sin livsuppgift att synas mest på din blogg :-). Medan Jitex varit topplag en tid. Antar att “Jakob” är tränare i ngt lag som inte uppmärksammats men jag tycker inte att man kan begära objektivitet under rådande omständigheter. Du är inte journalist i public service du driver bara en egen blogg.

  Det där med gå in på gratis på Futsal SM. Kan du inte söka pressackridering?

  Håll på så länge intresset finns tycker jag! Släng gärna in ett inlägg för oss läsare när du hinner. Det är kul att läsa. Börjar pengarna tryta så får du väl dra ner på matcherna eller göra som jag och åka spårvagn eller buss ;). Själv tittar jag på en hel del ungdomsfotboll med lag som jag inte har någon direkt relation till både på pojk och på flicksidan men väljer ju naturligtvis det som intresserar mig för ingen betalar mig heller. Då blir det oftast de ”bästa” lagen.

  • RudyAlvarado

   feb 20, 2014 at 11:29 f m

   Jag håller med dig om martyrskapet och jag gillar inte sådant heller egentligen. Men samtidigt är min frustration såpass stor när det gäller att hinna med osv. Men visst jag hör vad du säger och tackar för din kommentar.

   Jag kör på som vanligt och så får vi se hur långt det räcker helt enkelt.

   Vad gäller inläggen så har jag faktiskt inte skrivit så mycket om Gais och IFK Göteborg året som gått. Vad gäller flicklagen så är det väl inte riktigt så som du säger. Jag har själv upptäckt lagen och tyckte att dom varit intressanta. Kontakten med lagen har kommit i efterhand och inget annat. Jitex är också ett klubb som jag skrivit mycket om och har en bra relation till också.

   Pressackreditering, där sa du något. Tack för det, det skall kollas upp!

   Tack återigen för din kommentar, nu blickar vi framåt!

   //Rudy Alvarado

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Fredrik Hammar till England & Brentford FC

Pojkfotboll

Video: Andreas Svensson om debuten med Helsingborgs A-lag

Pojkfotboll

Distriktsungdomsturnering väntar i helgen – se spelschemat här

Pojkfotboll

Alexander Alp lämnar AIK – klar för Division 1-klubb

Pojkfotboll

Spelare utsatt för personligt riktade rasistiska kommentarer under Utvecklingslägret i Halmstad

Ungdomsfotboll

Blåvitt-talang på provspel i England

Pojkfotboll

Alex Timossi Anderssons succé, nätade för Manchester United

Pojkfotboll

Angered MBIK:s mittfältstalang Youssef Fayad till FC Midtjylland?

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2024 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet