Följ oss

Pojkfotboll

Full fart på dagens distriktslagsträning med pojkar födda 1999

Publicerad

den

I höstas tog jag kontakt med Göteborgs fotbollförbund för att starta någon form av samarbete kring bloggen. I min första kontakt så var min tanke att jag skulle få en ekonomiskt stöttning men detta gick inte igenom. I min andra kontakt med förbundet som var i år så var min tanke att dom skulle lägga en fjuttig länk till bloggen på deras hemsida. Detta gick inte heller. Jag och förbundet tycker inte lika i dessa frågor då dom tycker att jag bland annat selekterar samt skriver lockande rubriker som inte går hand i hand med deras ideologi. Personligen tycker jag det är fruktansvärt tråkigt då mitt syfte med bloggen är att lyfta ungdomsfotbollen och det är något jag gjort i 4 års tid nu. Tråkigt också att man inte ser all den tid man faktiskt lägger ner på detta.

Men ironiskt nog så hade man idag Distriktslagsträning för pojkar födda 1999. Det är selektering om något. Jag tycker om distriktslag och jag tycker att det är viktigt att ha detta.

Nog om detta, jag kände bara för att skriva av mig lite. Till dagens träning.

Som jag sade till distriktslagskaptenen Ingmar Österman under dagens träning. Jag skulle inte vilja sitta i deras position när det väl är dags att ta ut den slutgiltiga truppen inför Elitpojklägret i sommar. Jag har under mina år som jag bloggat, totalt 4 år aldrig sett ett sådant här starkt distriktslag som nu. Finns otroligt mycket talang och det skall bli riktigt kul att följa denna resa.

Många imponerade i dagens träning och många var nya för mig vilket också var kul. Nu väntar fler träningar med distriktslaget innan det är dags att åka till Götalandslägret som blir den första riktiga utmaningen. Tränartrion, Oscar Marek, Ingmar Österman och Juan Carlos Rivera känns också som en bra kombination. Jag vet att den här trion kommer att göra ett riktigt bra jobb med detta distriktslag.

Tack alla spelare och ledare som var med träningen idag, tack för att jag fick följa er idag.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


8 Kommentarer

8 Comments

 1. Mats

  feb 19, 2014 at 10:57 e m

  Hur kan du säga så, för två årsen så var P97 och fick beröm av alla för att det var de bästa lag Göteborg någonsin fått fram.. Med tanke på att ungefär halva laget representerat landslaget vid Bosön så tycker jag det är konstigt att du inte nämner dem.

  • RudyAlvarado

   feb 19, 2014 at 11:29 e m

   Kan visst skriva så. 97 killarna var helt outstanding och jag har hyllat dom för sina prestationer som distriktslag samt som individer.

   Men 1999 kullen ser ännu starkare ut än 1997 kullen så visst kan jag skriva så.

 2. Jacob

  feb 19, 2014 at 11:07 e m

  Tycker fotbollsförbundet har en poäng, du gör ett riktigt bra jobb men du väljer ut vissa lag du vill följa och skiter i resten. Även om ett lag inte ligger i topp 3 i serien kan det vara intressant att läsa om deras resa som fortsätter kämpa för att bli bäst. Ta tillexempel damjunior, där skrev du om jitex, kärra och Gdff, men det var 8 lag och inte 3 lag i den serien. Man läste inget om Qviding som spela lika mot jitex för det låg längre ner i tabellen eller tölö som också gjorde några riktig bra matcher! Jag tror du fattar vad jag menar. Distrikslag är lite selektering men det är för att det bästa spelarna ska få chans att få extra träning och en bättre utvecklings miljö så där handlar det inte riktigt om samma sak.

  • RudyAlvarado

   feb 19, 2014 at 11:21 e m

   Hej Jacob!

   Tack för din kommentar. Varför tror du att jag kontakt förbundet för? Jo för att min tid och mina pengar inte räcker till. Jag hade också velat följa fler lag samt matcher men tyvärr måste jag välja mellan det som lockar mig personligen och som jag känner är värt att lägga ner min tid och pengar på. Och NEJ jag skiter inte i resten. Ta besinkostnaden till exempel? Det går åt en del bensin att åka runt till alla dessa matcher. Det är inte alla som tänker på det.

   Sedan nämner du damjuniorklassen. Vart annars kan du läsa om flickfotbollen i Göteborg? Det är väl bra att någon ens tar sig tiden eller? För damfotbollen hamnar oftast i skymundan tyvärr, jag väljer dock att lyfta fram den.

   Om mina inlägg om spelare i olika positioner, bra som mindre bra klassas som selektering. Då är distriktslag selektering om något.

   //Rudy Alvarado

 3. Ulf

  feb 20, 2014 at 7:59 f m

  Disriktslagsverksamheten sker på uppdrag av SvFF. Personligen är jag ganska övertygad, om jag känner de som styr på GFF rätt, att hade de fått bestämma själva så hade de lagt ner distriktslagen.

  Tycker att de har en poäng på förbundet att det inte rimmar bra att länka till eller stödja bloggen ekonomiskt då det här i princip enbart sker subjektiva bedömningar av spelare mellan 12 och 16. Distriktslagen är visserligen också det men någonstans måste de ju kalla spelarna så länge de har uppdraget från SvFF.

  Jag tycker det är kul att läsa bloggen men tycker inte den ska stödjas av ett oberoende förbund.

  Håller med om 99-kullen på pojksidan. Ser jäkligt stark ut.

  • RudyAlvarado

   feb 20, 2014 at 8:35 f m

   Jo, jag vet att uppdraget kommer från SVFF. Och jag vet också att GFF hade gärna lagt ner den verksamheten.

   Många precis som du tycker om att läsa bloggen. Många klagar på att jag inte skriver om alla lagen osv. Anledningen till att jag tog kontakt med förbundet är som jag beskrev här nedan. Tyvärr räcker inte mina pengar eller tid till att följa alla lagen som det förväntas. Därav min kontakt med förbundet.

   Hade jag suttit på förbundet så hade jag startat ett samarbete. Jag kan i vissa lägen förstå förbundet men jag hade sett det till det stora hela. Vi kanske inte står bakom det Rudy skriver men det han gör tycker vi är bra. Alltså att lyfta ungdomsfotbollen. Men jag är otroligt tacksam för din kommentar och det här med förbundet har jag nu lagt bakom mig. Det är ingen idé att fortsätta älta det, nu får vi hoppas att bloggen kan leva vidare ändå.

   Men ta till exempel Futsal-SM som jag brinner för och ligger närmast i tiden. Jag har åkt runt hela Göteborg och filmat dessa små ”reklamfilmer” som du kanske har sett på bloggen. Har tagit kontakt med alla klubbar i övriga Sverige som skickar videos till mig. Detta gör jag enbart för att jag tycker det hade vart kul för ungdomarna att spela för storpublik. Eller publik som är mer än närmast sörjande. Det roliga här, är att jag kommer att få betala för att gå in på Futsal-SM. Inte ens det kan man sponsra med. Det hade ju varit ett litet sätt att stötta bloggen på. Jag lyfter ju trots allt deras evenemang.

   Men nog om det som sagt. Tack för din kommentar och tack för att du läser bloggen.

   //Rudy Alvarado

 4. Peter

  feb 20, 2014 at 10:27 f m

  Martyrskapet passar dig inte Rudy. Du har försökt det förut. Det fungerade inte då heller ;).

  Men jag tänker ta dig i försvar. Du driver en blogg om en verksamhet som förvisso är stor men som drivs till största delen av ideella krafter. Du får därför precis som alla tränare arbeta ideellt, men gör det gärna för att du tycker det är roligt. Men att tro på ekonomiskt bidrag från den är nog dödfött. Att du då skriver om vissa lag mer än andra är väl inte konstigt tycker jag. På pojksidan är det knappast underligt att det blir mest GAIS, Blåvitt, ÖIS och Häcken. De är ju de stora. På flicksidan antar jag att du skriver om de som haft mycket kontakt med dig. Tittar man på vilka du skriver om (Eriksberg, GDFF, Kärra och Hönö/Björkö) så har ju de gjort det till sin livsuppgift att synas mest på din blogg :-). Medan Jitex varit topplag en tid. Antar att ”Jakob” är tränare i ngt lag som inte uppmärksammats men jag tycker inte att man kan begära objektivitet under rådande omständigheter. Du är inte journalist i public service du driver bara en egen blogg.

  Det där med gå in på gratis på Futsal SM. Kan du inte söka pressackridering?

  Håll på så länge intresset finns tycker jag! Släng gärna in ett inlägg för oss läsare när du hinner. Det är kul att läsa. Börjar pengarna tryta så får du väl dra ner på matcherna eller göra som jag och åka spårvagn eller buss ;). Själv tittar jag på en hel del ungdomsfotboll med lag som jag inte har någon direkt relation till både på pojk och på flicksidan men väljer ju naturligtvis det som intresserar mig för ingen betalar mig heller. Då blir det oftast de ”bästa” lagen.

  • RudyAlvarado

   feb 20, 2014 at 11:29 f m

   Jag håller med dig om martyrskapet och jag gillar inte sådant heller egentligen. Men samtidigt är min frustration såpass stor när det gäller att hinna med osv. Men visst jag hör vad du säger och tackar för din kommentar.

   Jag kör på som vanligt och så får vi se hur långt det räcker helt enkelt.

   Vad gäller inläggen så har jag faktiskt inte skrivit så mycket om Gais och IFK Göteborg året som gått. Vad gäller flicklagen så är det väl inte riktigt så som du säger. Jag har själv upptäckt lagen och tyckte att dom varit intressanta. Kontakten med lagen har kommit i efterhand och inget annat. Jitex är också ett klubb som jag skrivit mycket om och har en bra relation till också.

   Pressackreditering, där sa du något. Tack för det, det skall kollas upp!

   Tack återigen för din kommentar, nu blickar vi framåt!

   //Rudy Alvarado

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Pojkfotboll

BK Häckens Ali Youssef om första träningen som A-lagsspelare ”Det kändes fantastiskt”

Publicerad

den

Igår drog BK Häckens A-lag igång säsongen 2019 på Bravida Arena. Med på första träningen förutom a-lagsspelarna fanns även tio akademispelare. Många spelare som är iväg på landslagsuppdrag därav många akademispelare bland annat.

Läs också: Ali Youssef får A-lagskontrakt med BK Häcken

Snacka om att få en bra start på säsongen för alla dessa akademispelare. Några av dom som fick chansen att träna med a-laget var Benjamin Toledo, Rasmus Wendt, Alexander Nilsson, David Ngoma och Adam Söndergaard.

En som var akademispelare förra säsongen och som i höstas fick ett a-lagskontrakt är Ali Youssef. Han gjorde sin första träning som a-lagspelare igår och jag fick ett litet snack med honom.

Läs också: Häckens Ali Youssef har fått en bra start på säsongen – leder skytteligan

Första träningen som a-lagsspelare, hur kändes det?
– Det kändes fantastiskt och väldigt kul att vara igång igen.

Hur har du förberett dig på det här?
– På allra bästa sätt. Har tränat väldigt hårt under lovet och varit väldigt fokuserad på säsongen som kommer.

Du har varit med och tränat en del med a-laget under året vad är den största skillnaden mellan akademifotboll och seniorfotboll?
– Tempot och fysiken är den största skillnaden måste jag säga. Jag tycker att jag hänger med.

Läs också: Rasmus Wikström om första träningen med A-laget ”Jag är här för att konkurrera om en plats”

Vad har du för förväntningar inför säsongen som kommer?
– Jag tar allt som det kommer, försöker att alltid göra mitt bästa och sedan får vi se hur långt det räcker.

Önskar Ali Youssef och BK Häcken all lycka till under säsongen!

//Rudy AlvaradoFölj bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Pojkfotboll

Rasmus Wikström om första träningen med A-laget ”Jag är här för att konkurrera om en plats”

Publicerad

den

Tidigare idag drog IFK Göteborgs A-lag igång säsongen 2019 i Prioritet Serneke Arena. Många supportrar hade hittat till hallen för att visa sitt stöd inför kommande säsong.

Läs också: Angeredstalang klar för IFK Göteborg

Supportrarna som var på plats fick även bekanta sig med Rasmus Wikström, Emil Holm, Edvin Dahlqvist, Adil Titi, Jake Wiesbrod, Victor Olofsson och Erik Gunnarsson som alla fått kontrakt eller lärlingskontrakt med A-laget inför säsongen.

Det är helt fantastiskt att IFK Göteborg äntligen ger dom unga spelarna en riktigt chans. Det här kommer att bli riktigt bra och självklart var jag tvungen att ta ett litet snack med Rasmus Wikström efter årets första träning.

Läs också: Rasmus Wikström får A-lagskontrakt med IFK Göteborg

Första träningen som a-lagsspelare, hur gick det och hur känns det?
– Det var en lugn träning men det kändes bra och det var skönt att dra igång. Ser framemot säsongen.

Hur mycket har du drömt om det här?
– Hela livet, jag har varit blåvit sedan jag föddes så det sitter långt inne.

Varför tror du att det blev just du som fick chansen att komma upp?
– Jag tycker att jag gjorde det bra förra året när jag kom upp till U19. Tog ganska snabbt en startplats och efter det får man chansen. Många har fått chansen och jag har tagit chansen och gjort det bra när jag har fått vara där uppe.

Läs också: Newbody blir ny huvudpartner till Ungdomsfotboll.se

Har du gjort något extra för att få den här chansen? Vad har du för tips till dom andra unga spelarna som drömmer om det här?
– När jag var 13 år och tog klivet till IFK Göteborg så började jag förstå att jag behöver träna och träna mycket själv. Fotbollsträningen får vi här i klubben men man får inte glömma fysiken och det är viktigt om man skall ta klivet upp.

Vad har du för förväntningar inför säsongen?
– Just nu känner jag bara att jag vill komma in i laget. Jag vill lära mig mycket, att spela blir ju en bonus men det jag skall försöka göra är att ta en startplats självklart. Jag är här för att konkurrera om en plats och kommer att jobba stenhårt för det.

Önskar Rasmus Wikström och IFK Göteborg all lycka till!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Pojkfotboll

Angeredstalang klar för IFK Göteborg

Publicerad

den

Som ni har kunnat läsa här på bloggen tidigare så har Angered MBIK lagt ner sitt U16-lag och många av dom spelarna har nu hamnat i klubbar runt om i Göteborg.

Läs också: Talangfull trio från Angered MBIK klara för Örgryte IS

Tidigare har vi kunnat berätta att bland annat Aksel Ayan, Adel Gharbi och Mehmet Uzel numera tillhör Örgryte IS U19-lag.

Nu är det klart att nästa spelare från detta duktiga och framgångsrika lag är klar för en av elitklubbarna i stan. Det är ingen mindre än Yacqub Finey som är klar för IFK Göteborg och kommer att tillhöra Elit 2.

– Jag valde IFK för att jag jag gillade idéen med att de satsar på spelare från akademin, det var det som jag drogs till mest. Jag kände att IFK Göteborg var den platsen jag kunde utvecklas mest och jag tycker också att IFK är en fin klubb med bra tränare och bra förutsättningar, säger Yacqub Finey till Ungdomsfotboll.se

Läs också: Ytterligare en Angeredstalang till landslaget

Skall bli väldigt spännande att följa Yacqub Finey i sin nya klubb. Ser en väldigt stor potential i Yacqub. Han blev nyligen även kallad till P03-landslaget. Grattis IFK Göteborg till en väldigt bra spelare.

Önskar Yacqub all lycka till i sin nya klubb.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget
Annons

Facebook

Populärt

kia newbody forenadebil agoodchoice stanno Oderland alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media