fbpx
Följ oss

Pojkfotboll

Full fart på dagens distriktslagsträning med pojkar födda 1999

Publicerad

den

I höstas tog jag kontakt med Göteborgs fotbollförbund för att starta någon form av samarbete kring bloggen. I min första kontakt så var min tanke att jag skulle få en ekonomiskt stöttning men detta gick inte igenom. I min andra kontakt med förbundet som var i år så var min tanke att dom skulle lägga en fjuttig länk till bloggen på deras hemsida. Detta gick inte heller. Jag och förbundet tycker inte lika i dessa frågor då dom tycker att jag bland annat selekterar samt skriver lockande rubriker som inte går hand i hand med deras ideologi. Personligen tycker jag det är fruktansvärt tråkigt då mitt syfte med bloggen är att lyfta ungdomsfotbollen och det är något jag gjort i 4 års tid nu. Tråkigt också att man inte ser all den tid man faktiskt lägger ner på detta.

Men ironiskt nog så hade man idag Distriktslagsträning för pojkar födda 1999. Det är selektering om något. Jag tycker om distriktslag och jag tycker att det är viktigt att ha detta.

Nog om detta, jag kände bara för att skriva av mig lite. Till dagens träning.

Som jag sade till distriktslagskaptenen Ingmar Österman under dagens träning. Jag skulle inte vilja sitta i deras position när det väl är dags att ta ut den slutgiltiga truppen inför Elitpojklägret i sommar. Jag har under mina år som jag bloggat, totalt 4 år aldrig sett ett sådant här starkt distriktslag som nu. Finns otroligt mycket talang och det skall bli riktigt kul att följa denna resa.

Många imponerade i dagens träning och många var nya för mig vilket också var kul. Nu väntar fler träningar med distriktslaget innan det är dags att åka till Götalandslägret som blir den första riktiga utmaningen. Tränartrion, Oscar Marek, Ingmar Österman och Juan Carlos Rivera känns också som en bra kombination. Jag vet att den här trion kommer att göra ett riktigt bra jobb med detta distriktslag.

Tack alla spelare och ledare som var med träningen idag, tack för att jag fick följa er idag.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


8 Kommentarer

8 Comments

 1. Mats

  feb 19, 2014 at 10:57 e m

  Hur kan du säga så, för två årsen så var P97 och fick beröm av alla för att det var de bästa lag Göteborg någonsin fått fram.. Med tanke på att ungefär halva laget representerat landslaget vid Bosön så tycker jag det är konstigt att du inte nämner dem.

  • RudyAlvarado

   feb 19, 2014 at 11:29 e m

   Kan visst skriva så. 97 killarna var helt outstanding och jag har hyllat dom för sina prestationer som distriktslag samt som individer.

   Men 1999 kullen ser ännu starkare ut än 1997 kullen så visst kan jag skriva så.

 2. Jacob

  feb 19, 2014 at 11:07 e m

  Tycker fotbollsförbundet har en poäng, du gör ett riktigt bra jobb men du väljer ut vissa lag du vill följa och skiter i resten. Även om ett lag inte ligger i topp 3 i serien kan det vara intressant att läsa om deras resa som fortsätter kämpa för att bli bäst. Ta tillexempel damjunior, där skrev du om jitex, kärra och Gdff, men det var 8 lag och inte 3 lag i den serien. Man läste inget om Qviding som spela lika mot jitex för det låg längre ner i tabellen eller tölö som också gjorde några riktig bra matcher! Jag tror du fattar vad jag menar. Distrikslag är lite selektering men det är för att det bästa spelarna ska få chans att få extra träning och en bättre utvecklings miljö så där handlar det inte riktigt om samma sak.

  • RudyAlvarado

   feb 19, 2014 at 11:21 e m

   Hej Jacob!

   Tack för din kommentar. Varför tror du att jag kontakt förbundet för? Jo för att min tid och mina pengar inte räcker till. Jag hade också velat följa fler lag samt matcher men tyvärr måste jag välja mellan det som lockar mig personligen och som jag känner är värt att lägga ner min tid och pengar på. Och NEJ jag skiter inte i resten. Ta besinkostnaden till exempel? Det går åt en del bensin att åka runt till alla dessa matcher. Det är inte alla som tänker på det.

   Sedan nämner du damjuniorklassen. Vart annars kan du läsa om flickfotbollen i Göteborg? Det är väl bra att någon ens tar sig tiden eller? För damfotbollen hamnar oftast i skymundan tyvärr, jag väljer dock att lyfta fram den.

   Om mina inlägg om spelare i olika positioner, bra som mindre bra klassas som selektering. Då är distriktslag selektering om något.

   //Rudy Alvarado

 3. Ulf

  feb 20, 2014 at 7:59 f m

  Disriktslagsverksamheten sker på uppdrag av SvFF. Personligen är jag ganska övertygad, om jag känner de som styr på GFF rätt, att hade de fått bestämma själva så hade de lagt ner distriktslagen.

  Tycker att de har en poäng på förbundet att det inte rimmar bra att länka till eller stödja bloggen ekonomiskt då det här i princip enbart sker subjektiva bedömningar av spelare mellan 12 och 16. Distriktslagen är visserligen också det men någonstans måste de ju kalla spelarna så länge de har uppdraget från SvFF.

  Jag tycker det är kul att läsa bloggen men tycker inte den ska stödjas av ett oberoende förbund.

  Håller med om 99-kullen på pojksidan. Ser jäkligt stark ut.

  • RudyAlvarado

   feb 20, 2014 at 8:35 f m

   Jo, jag vet att uppdraget kommer från SVFF. Och jag vet också att GFF hade gärna lagt ner den verksamheten.

   Många precis som du tycker om att läsa bloggen. Många klagar på att jag inte skriver om alla lagen osv. Anledningen till att jag tog kontakt med förbundet är som jag beskrev här nedan. Tyvärr räcker inte mina pengar eller tid till att följa alla lagen som det förväntas. Därav min kontakt med förbundet.

   Hade jag suttit på förbundet så hade jag startat ett samarbete. Jag kan i vissa lägen förstå förbundet men jag hade sett det till det stora hela. Vi kanske inte står bakom det Rudy skriver men det han gör tycker vi är bra. Alltså att lyfta ungdomsfotbollen. Men jag är otroligt tacksam för din kommentar och det här med förbundet har jag nu lagt bakom mig. Det är ingen idé att fortsätta älta det, nu får vi hoppas att bloggen kan leva vidare ändå.

   Men ta till exempel Futsal-SM som jag brinner för och ligger närmast i tiden. Jag har åkt runt hela Göteborg och filmat dessa små ”reklamfilmer” som du kanske har sett på bloggen. Har tagit kontakt med alla klubbar i övriga Sverige som skickar videos till mig. Detta gör jag enbart för att jag tycker det hade vart kul för ungdomarna att spela för storpublik. Eller publik som är mer än närmast sörjande. Det roliga här, är att jag kommer att få betala för att gå in på Futsal-SM. Inte ens det kan man sponsra med. Det hade ju varit ett litet sätt att stötta bloggen på. Jag lyfter ju trots allt deras evenemang.

   Men nog om det som sagt. Tack för din kommentar och tack för att du läser bloggen.

   //Rudy Alvarado

 4. Peter

  feb 20, 2014 at 10:27 f m

  Martyrskapet passar dig inte Rudy. Du har försökt det förut. Det fungerade inte då heller ;).

  Men jag tänker ta dig i försvar. Du driver en blogg om en verksamhet som förvisso är stor men som drivs till största delen av ideella krafter. Du får därför precis som alla tränare arbeta ideellt, men gör det gärna för att du tycker det är roligt. Men att tro på ekonomiskt bidrag från den är nog dödfött. Att du då skriver om vissa lag mer än andra är väl inte konstigt tycker jag. På pojksidan är det knappast underligt att det blir mest GAIS, Blåvitt, ÖIS och Häcken. De är ju de stora. På flicksidan antar jag att du skriver om de som haft mycket kontakt med dig. Tittar man på vilka du skriver om (Eriksberg, GDFF, Kärra och Hönö/Björkö) så har ju de gjort det till sin livsuppgift att synas mest på din blogg :-). Medan Jitex varit topplag en tid. Antar att ”Jakob” är tränare i ngt lag som inte uppmärksammats men jag tycker inte att man kan begära objektivitet under rådande omständigheter. Du är inte journalist i public service du driver bara en egen blogg.

  Det där med gå in på gratis på Futsal SM. Kan du inte söka pressackridering?

  Håll på så länge intresset finns tycker jag! Släng gärna in ett inlägg för oss läsare när du hinner. Det är kul att läsa. Börjar pengarna tryta så får du väl dra ner på matcherna eller göra som jag och åka spårvagn eller buss ;). Själv tittar jag på en hel del ungdomsfotboll med lag som jag inte har någon direkt relation till både på pojk och på flicksidan men väljer ju naturligtvis det som intresserar mig för ingen betalar mig heller. Då blir det oftast de ”bästa” lagen.

  • RudyAlvarado

   feb 20, 2014 at 11:29 f m

   Jag håller med dig om martyrskapet och jag gillar inte sådant heller egentligen. Men samtidigt är min frustration såpass stor när det gäller att hinna med osv. Men visst jag hör vad du säger och tackar för din kommentar.

   Jag kör på som vanligt och så får vi se hur långt det räcker helt enkelt.

   Vad gäller inläggen så har jag faktiskt inte skrivit så mycket om Gais och IFK Göteborg året som gått. Vad gäller flicklagen så är det väl inte riktigt så som du säger. Jag har själv upptäckt lagen och tyckte att dom varit intressanta. Kontakten med lagen har kommit i efterhand och inget annat. Jitex är också ett klubb som jag skrivit mycket om och har en bra relation till också.

   Pressackreditering, där sa du något. Tack för det, det skall kollas upp!

   Tack återigen för din kommentar, nu blickar vi framåt!

   //Rudy Alvarado

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Intervjuer

Lukas Wendle om Future Team-lägret: ”Trodde inte att jag skulle bli uttagen”

Publicerad

den

ESLÖV. Tidigare i mars samlades P16-landslaget för sitt andra Future Team-läger, vilka ligger till grund för den fyrnationsturnering som spelas i mitten av april.

En av de fyra skåningar som fanns med på lägret på Bosön var Lukas Wendle. Mittfältaren spelar till vardags i Eslövs BK och Ungdomsfotboll.se mötte upp talangen i föräldrahemmet, ett stenkast från Ekevalla IP.

– Jag gillar att äga mycket boll. Jag gillar att spela i mitten. Sen är det mest teknik och snabbhet, lite mindre fysik. Det är det. Jag är uthållig, beskriver sig Lukas Wendle försjunken i vardagsrummets soffa.

Även om innermittfältet är favoritpositionen har han den senaste tiden huserat på yttermittfältet. Det område han känner att han främst vill förbättra är fysiken – vilket också går hand i hand med Future Team-satsningen.

LÄS MER: Oscar Uddenäs har sikte på dubbla guld och EM-slutspel

Talangfulla spelare med en senare fysisk utveckling får där chansen i landslagsverksamheten – med förhoppningen att de sedan ska ta steget till det ordinarie landslaget. Ett koncept som Lukas Wendle gillar.

– Bra faktiskt för man kan utveckla många spelare där, som har lite mindre i fysik. Sen kan man utveckla dem till att kanske komma upp i ett vanligt landslag.

När Ungdomsfotboll.se gästar hemmet i Eslöv är Lukas Wendle nyss hemkommen från Ringsjöskolan i Höör, där han studerar i den idrottsakademi som skolan har i samarbete med Malmö FF.

Han tar emot i keps och sweatshirt från ett av märkena som förknippas med idrott. Future Team-lägret avverkades helgen innan och det är en nöjd 16-åring vi träffar.

– Det var många duktiga spelare. Alla var tekniska och det var många som har samma spelstil som mig. Man märkte att många spelar i bra, stora, klubbar och tränar bra.

Vad tänkte du när du blev uttagen till lägret?
– Alltså jag trodde inte att jag skulle bli uttagen till det först, så jag blev glad. Jag var inte nervös för lägret heller utan tyckte bara det skulle vara kul, eftersom jag tyckte regionlägret var kul.

I höst väntar gymnasiestudier och under vintern har Lukas Wendle provtränat med skolor i Hässleholm, Osby och Malmö. Det var också där som han tror att hans talang upptäcktes.

LÄS MER: Body Heeder har siktet högt ställt: ”Vi hoppas på vinst”

– Till detta Future Team tror jag att det mest var för att jag var uttagen till regionlägret. Att jag var uttagen till regionlägret (i Jönköping reds. anm.) var nog för att jag varit på många provträningar för gymnasieskolorna. Jag har ju varit i Malmö, jag kom in på Malmö idrottsgymnasium, så jag tror att de såg mig där till regionlägret och sen därifrån till Future Team.

För Eslövs BK:s P16 väntar den här säsongen spel i Skåneserien A och även ett Gothia Cup-äventyr till sommaren. Förutom spel där har Lukas Wendle även tränat med, och spelat en cup, med seniorlaget som huserar i division 2.

Totalt blir det sju fotbollsträningar i veckan. Utöver tre träningar med Eslövs BK och tre i skolan tränar han sedan två veckor tillbaka även med Malmö FF:s U17 en gång i veckan.

– Tränaren jag hade haft på uttagningarna på Malmö idrottsgymnasium hade som förslag att jag kunde testa att träna med de varje torsdag. Det är så än så länge men vi vet ju ingenting sen, förklarar Lukas.

Hur har det känts än så länge?
– Jo, det har känts bra. Men man märker att det är snabbt tempo. De är riktigt duktiga där.

Är det de stora skillnaderna?
– Ja, mest tempot och fysiken och sådär. Man märker att de har nött på småsaker hela tiden, så de kan det utan till.

Fotbollskarriären inleddes i just Eslövs BK och efter några år i grannklubben Trollenäs IF, då EBK inte hade ett P03-lag, återvände Lukas till Eslöv när han kom in i tonåren.

LÄS MER: Gothia Cup stora målet för Adrian Svanbäck: ”Satsar på finalen och vinna den”

Fostrad i en Malmö FF-familj, med ett årskort till MFF och förebilder som Fouad Bachirou och Oscar Lewicki är drömmen dock att en dag få representera Di Blåe. Klubben som han i dag tränar med.

– Det är det jag vill. Jag vill verkligen spela där, men det får de avgöra. Jag hoppas ju på det men man vet inte, säger han om möjligheterna till spel i Malmö FF redan till hösten.

Hur står du dig i Malmö?
– Det känns bra och så. Jag hänger med på träningarna och så, men det beror på vilket motstånd vi möter och vilken position jag spelar på. Om det gäller fysik, när de spelar på så hög nivå, kan det bli svårt. Närkamper och så. Annars hänger jag med bra på träningar och allt.

De personliga målsättningarna för året ligger dock inte på Malmö FF. Istället siktar Eslövs BK-talangen på att utveckla sin fysik, fortsätta bli uttagen till landslagsläger – och förhoppningsvis ta en plats i Future Team-truppen till matcherna mot Belgien, Danmark och Tjeckien nästa månad.

– Alltså, jag vet inte. Jag hoppas på det men jag är inte säker. Det var samma som att jag inte visste att jag skulle komma till Future Team i början. Men det var många duktiga spelare där så det är svårt att komma med. Jag tror att det är 13 stycken som var med på detta Future Team-lägret som inte kommer med, så ja… Men jag hoppas på det.

Är det det som är målsättningen?
– Ja. Just nu är min målsättning att komma dit.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Pojkfotboll

66 spelare kallade till P16-landslaget – se hela listan här

Publicerad

den

Det är mycket landslagsuttagningar just nu, idag har förbundskaptenen för P16-landslaget Roger Franzén kallat 66 spelare till landslagsläger på Bosön den 26-29 mars.

Läs också: Newbody blir ny huvudpartner till Ungdomsfotboll.se

Följande spelare har blivit kallade:

Yasin Abbas Ayari – AIK FF
Jonathan Abraha – Örgryte IS
Mohamed Adam – IF Elfsborg
Homajun Ahmadi – Skoftebyns IF
Edwin Andersson – IFK Göteborg
Ajdin Avdic – Malmö FF
Isak Bjerkebo – Malmö FF
Markus Björqvist – Malmö FF
Love Brandt – IFK Norrköping FK
Anes Catovic – IFK Värnamo
Sead Corovic – Angered MBIK
Samuel Dahl – Västerås SK
Filip Drinic – Assyriska FF
Ben Engdahl – IF Brommapojkarna
Leonardo Farah Shahin – BK Häcken

Läs också: IFK Uddevallas stora talang Leonardo Shahin är klar för BK Häcken

Lucas Forsberg – Sollentuna FK
Filip Freij – Hässleholms IF
Leo Frigell Jansson – Helsingborgs IF
Robin Glavak – Örgryte IS
Oliver Grenholm – Skellefteå FF
Alfie Göransson – Örebro SK
Nils Haveneth – Helsingborgs IF
Adam Hellqvist – IF Brommapojkarna
Nuha Jatta – GAIS
Amin Jensoh – Angered MBIK
Herman Johansson – Huddinge IF
Jonathan Johansson – Hammarby IF
August Karlin – Malmö FF
William Kenne – AIK FF
Kristoffer Krebs – IF Brommapojkarna
Anton Kurochkin – IFK Göteborg
Theo Lind – Åtvidabergs FF
Linus Matsson – AIK FF
Sam Meripaasi – Motala AIF
Aras Motaraghebjafarpour – Uppsala-Kurd FK
Daniel Mozaffari – Utsiktens BK
Jonathan Mparara – IFK Haninge
Laurino Pedro Nanga – Djurgårdens IF
Ludvig Nicklasson – Malmö FF
Casper Nilsson – Malmö FF
Sebastian Nilsson – Kalmar FF
Johan Norgren – IFK Göteborg
Ludvig Nåvik – GIF Sundsvall
Kingsley Chibuike Okafor – IF Brommapojkarna
Elias Olsson – IFK Malmö FK
Holger Olsson – AIK FF
Hampus Pergel – AIK FF
Filip Persson – Jönköping Södra IF
Emil Roback – Hammarby IF

Läs också: Edwin Andersson: ”Jag skapar chanser åt laget”

Otto Rosengren – Sölvesborgs GoIF
Mallek Shraim – Landskrona BoIS
Yamin Souayeh – IF Elfsborg
Liam Svensson – Helsingborgs IF
Malte Svensson – FK Karlskrona
Noah Tesfai Negash – AIK FF
Jesper Tolinsson – IFK Göteborg
Nils Wallenberg – IF Brommapojkarna
Casper Widell – Helsingborgs IF
Oscar Vilhelmsson – IFK Göteborg
Joel Voelkerling Persson – Trelleborgs FF
Samuel Andersen – FC Nordsjaelland
Amar Dzevlan – Hammarby IF
Melker Ellborg – IFK Berga
Johan Gaudagno – IF Brommapojkarna
Anton Miedl-Ohlsson – Athletic FC Eskilstuna
Zacharias Nilsson

Läs också: Örgryte IS U17 klara för finalspelet i Ligacupen

Önskar samtliga spelare all lycka till!

//Rudy Alvarado


Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Pojkfotboll

Följande spelare är kallade till P17-landslaget & Elite Round

Publicerad

den

Dags för P17-landslaget att samlas och den här gången gör man det på ett mini-läger i Malmö (23-24 mars) där man laddar upp inför Elite Round i Serbien som äger rum den 24 mars – 2 april.

Läs också: Oscar Uddenäs har sikte på dubbla guld och EM-slutspel

Förbundskapten Christofer Augustsson har tagit ut följande spelare:

Oliver Dovin – Hammarby Fotboll aB
Filip Jörgensen – Villareal C.F
Hussein Ali – Malmö FF
Niclas Bergmark – Örebro SK FK
Melvin Bälter – IFK Göteborg
Noah Eile – Malmö FF
Totte Holmkvist – Trelleborgs FF
Taulant Peci – Halmstads BK
Viktor Widell – IF Elfsborg

Läs också: 16-årige William Milovanovic fick träna med BK Häckens A-lag

Dennis Collander – ÖSK Elitfotboll AB
David Edvardsson – Malmö FF
Isak Jansson – Kalmar FF
William Milovanovic – BK Häcken
Aleksander Nilsson – Malmö FF
Melker Roslin – Malmö FF
Armin Gigovic – Helsingborgs IF
Karl Landsten – BK Häcken
Sebastian Nanasi – Malmö FF
Tim Prica – Malmö FF
Oscar Uddenäs – Malmö FF

Läs också: Örgryte IS U17 klara för finalspelet i Ligacupen

Önskar samtliga spelare all lycka till!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget
Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media