fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

Flydde kriget i Syrien – nu väntar P16-landslaget för Mohammed Ali Rubi Kweder

Published

on

Ser att flera tidningar har skrivit om Helsingborgs Mohammed Ali Rubi Kweder och hans resa från kriget i Syrien till P16-landslaget.

Läs också: Följande spelare har blivit kallade till P16-landslaget & 4-nationsturneringen i Portugal

Mohammed är en fantastisk spelare som jag fick äran att se under Elite Hotel Cup i Örebro förra sommaren. Föll direkt för hans kvalitéer som spelare och han gjorde succé under turneringen. Han fick bland annat tillsammans med Brommapojkarnas Fredrik Hammar dela på första platsen som turneringens skyttekung plus att Helsingborgs IF vann hela inofficiella-SM för 15-åringar.

Läs också: Elite Hotel Cup: Guld till Helsingsborgs IF i inofficiella-SM för 15-åringar

Jag visste att han kom från Syrien och att han besitter några riktigt fina kvalitéer som fotbollsspelare. Det jag inte visste var vilken resa han har gjort för att komma dit han är idag.

–  Jag har spelat fotboll sen jag var sju år. Först spelade jag i Aleppo, i en klubb som heter Al-Ittihad och spelar i högstaligan. Då spelade jag med deras 97/98-lag men sen kom kriget och då flydde vi. Sen slutade jag spela fotboll i två-tre år innan vi kom till Boliden utanför Skellefteå, förklarar han till 24kristianstad.se

Läs också: Elite Hotel Cup: Helsingborgs IF starkast i mötet mot IF Brommapojkarna

Nu väntar alltså Portugal tillsammans med P16-landslaget och så här säger han själv om äventyret som väntar i Portugal till 24kristianstad.se

– Då gäller det att kämpa såklart, för ingen har en säker plats. Det gäller att bevisa att jag förtjänar den, för jag kom inte dit bara genom tur. Men det gäller att göra ett så bra jobb som möjligt när jag är där. Även om jag har en dålig dag eller något händer måste jag ändå göra mitt bästa. Sen är det klart att man blir nervös när man är där och spelar med så bra och möter så bra spelare. Så det gäller att vara påkopplad från första minuten. Det kommer bli spännande.

Skall bli kul att följa Mohammeds och P16-landslagets framfart i Portugal. Önskar er all lycka till!

Här kan ni se några sköna klipp från Elite Hotel Cup 2016:

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media