Connect with us

Pojkfotboll

Fem olika målskyttar när BK Häcken besegrade Örgryte IS

I lördags stod BK HäckenHammarby IP, där man fick lyfta guldpokalen i Ligacupen efter att ha besegrat Hammarby IF med 2-1 i finalen. Målskyttar blev då Axel Henriksson och Marcus Bärkroth.

Läs också: BK Häckens stora talang Liam Mekic klar för Italienska Serie A-klubben SPAL

Stort grattis till guldet säger jag till alla spelare och ledare. Riktigt bra jobbat! Igår var man tillbaka i vardagen när seriematch i P19 Allsvenskan mot Örgryte IS väntade på Öis-gården.

Inte helt otippat så vilade man en del spelare i första halvlek men vad gör det när man har en bred och bra trupp. Man tog ledningen med 1-0 redan efter en kvart efter att Marcus “Maxi” Bärkroth slagit en snygg frispark rakt i mål.

Det var i stort sett bara BK Häcken i första halvlek och det var knappt att BK Häckens målvakt Jovan Lucic fick göra några ingripande i första halvlek. Man utökade sin ledning till både 2-0 via Edward Holmén och 3-0 via Alexander Nilsson på straff innan domaren blåste av för halvtidsvila.

Läs också: BK Häckens P16-lag klara för final i Ligacupen för tredje året i rad

Örgryte IS ställde upp med en bra trupp men jag vet inte riktigt vad som hände igår. Man hängde inte alls med och skapade alldeles för lite tyvärr.

I andra halvlek kom bland annat Isaac Jonsson, Samir Maarouf och William Milovanovic in för BK Häcken och jädrar vad man vred upp tempot. Samir Maarouf såg själv till att göra 4-0 på frispark och Isaac Jonsson fastställde slutresultatet till 5-0 i den 70:e minuten.

Det var längesedan jag såg en sådan skicklig frisparksskytt som Samir i Ungdomsfotbollen. Sist var det Galvan Ayoub som då spelade för Lärje Angered IF och nu spelar i Angered BK i Division 3. När Samir går fram för att ta en frispark, då vet man att det blir mål.

Läs också: Vännerna återförenas – Samir Maarouf lämnar GAIS för BK Häcken

BK Häcken ligger nu tvåa i tabellen i P19 Allsvenskan, en poäng efter serieledarna IFK Göteborg. Nästa match spelas nu på lördag och då kommer Jönköping Södra IF på besök. Matchen spelas kl: 13:00 på Gothia Park Academy.

Se Samir Maaroufs frisparksmål här:

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024 HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

HJK Helsinki tog hem guldet i Lohilo Girls Elite Cup 2024

Flickfotboll

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Några av Nordens bästa flicklag intar Växjö

Flickfotboll

Owen Southgate från NYSA Sweden Owen Southgate från NYSA Sweden

Lev som ett fotbollsproffs och studera samtidigt

Ungdomsfotboll

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper - här är första truppen

Dags för F15-landslaget att spela sina första landskamper

Flickfotboll

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Första landskamperna för P15–landslaget väntar ­– följande spelare har blivit kallade

Pojkfotboll

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön 46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

46 spelare kallade till F15–landslaget första läger på Bosön

Flickfotboll

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Gothia Cup: Se alla vinnarna från årets turnering

Ungdomsfotboll

46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön 46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön

46 spelare kallade till P15–landslagets första läger på Bosön

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet