Connect with us

Flickfotboll

Exklusiv intervju med Sissel & Frida som är klara för EM-final

Som jag berättat i mitt tidigare inlägg ( http://www.rudyalvarado.com/tre-spelare-fran-goteborg-kallade-till-landslaget/ ) så har vi tre spelare som är kallade till landslaget. Två av dom spelar F-17 EM nere i Nyon just nu och heter Sissel Strömberg Bratås och Frida Boriero. Båda spelar för Hovås/Billdal IF och igår vann man semifinalen mot Spanien på straffar och är klara för EM-final. Förstår ni? EM-final, hur många får chansen att spela EM-final i sitt liv? Jag tycker att det är hur grymt och mäktigt som helst.

För att läsa mer om den spännande semifinalen mot Spanien, tryck här: http://svenskfotboll.se/landslag/f96/arkiv/landslag/2013/06/sverige-till-final-i-f17-em/

Jag har fått en exklusiv intervju med båda spelarna direkt från Nyon.

Stort grattis till finalplatsen i EM. Hur känns det så här dagen efter?`Hur var det att spela och vinna över just Spanien?
Spanien är ett utav världens bästa lag så det känns jätte stort att vinna över just dem. Det kändes nästan som att finalen spelades i semifinalen. Man har nog inte riktigt förstått att man är i en EM-final, det känns mäktigt!

Hur har det gått för er under EM personligen rent spelmässigt, speltid osv? Hur är det att spela EM överhuvudtaget för oss inte vet?
Att gå in på planen och veta att man ska representera sitt land i något man älskar att göra är en underbar känsla. Adrenalinet sprutar och man är så himla taggad. Det är inte varje dag man går in på en drömplan och fullsatt arena vilket gör allt mycket större. Och att sedan få stå och sjunga nationalsången med alla fantastiska människor som har tagit sig ifrån Sverige bara för att se oss spela är magiskt! Matchen blev extra spännande när den avslutas med straffar.

Spelmässigt 
Sissel: Jag fick starta som vänsterback vilket var en liten ovan position för mig som oftast är mittback. Men jag tyckte att allt funkade bättre ju längre matchen gick! Dock vill jag bara nämna att hon som va på min kant inte va längre än 1.40m då jag är 1.77. Lite längdskilnad i en mot en.  Fick även ta en utav straffarna vilket var väldigt nervöst! Trots en psykande spanskmålvakt så gick ändå straffen in! Vi har en grym målvakt som sedan räddar och sätter den avgörande straffen själv. En riktigt matchhjälte!

Frida: Jag fick börja på bänken i denna matchen. Det är en upplevelse det också! Jag kan säga att om man är nervös på plan så är det minst lika illa på bänken. Då är man ännu mer nervös, för att man kan inte påverka spelet förutom att skrika och stötta våra spelare på plan. Det gjorde jag och mina bänk-kamrater mycket bra då vi skrek oss hesa hela matchen. Jag kan säga att om jag åker härifrån utan speltid så är jag ändå glad för att få vara här, för då åker jag här ifrån med erfarenhet av att vara en del av ett lag som spelat EM och det är inte många om kan säga! Trots allt, vad är ett lag utan en bänk?

På fredag spelar ni EM-final och bara det är hur stort som helst. Vad är era tankar inför finalen? Kommer ni hem med ett EM-Guld tro?
Vårt mål är att ta hem guldet självklart! Vi har inte kommit såhär långt för ett silver!  Även om Spanien tidigare besegrat Polen så får vi absolut inte gå ut och ställa skorna och tro att vi ska vinna. Denna matchen är superviktig och vi ska ut på planen och kämpa, göra de vi är bäst på. Alla har sina egenskaper och tillsammans blir vi ett kanonlag.

Jag vill passa på att tacka Sissel och Frida för att dom tagit sig tiden att svara på mina frågor mitt i uppladdningen inför finalen som väntar på fredag. Motståndet kommer att bli Polen och jag återkommer om vilken tid finalen spelas.

Vi skall ha hem två guldmedaljer till Göteborg eller vad säger ni? Passa på att gratulera Sissel och Frida här nedan i kommentarsfältet så skall jag vidarebefordra detta till dom.

Heja Sverige!

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna

Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna

Ungdomsfotboll

Harun Ibrahim klar för GAIS & Superettan

Pojkfotboll

Jitexs Matilda Larsson får fortsatt förtroende i landslaget

Flickfotboll

Anmäl dig till målvaktscampen 2020

Ungdomsfotboll

Följande spelare kallade till P03-landslaget & lägret på Öland

Pojkfotboll

Följande spelare har blivit kallade till P03-landslaget & lägret i Göteborg

Pojkfotboll

Jitex Mölndal BK besegrade Bergums IF ”Det gör mig både stolt och glad”

Flickfotboll

Future Cup ställer in fotbollsfesten! “Hälsa och er säkerhet kommer i första hand”

Ungdomsfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet