fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

GBG Winter Leauge: Ett oerhört bra initiativ från Hovås Billdal

Published

on

Nu när januari börjar lida mot sitt slut och futsalsäsongen mer och mer börjar övergå till utomhusträning för flera klubbar så tittar jag tillbaka vad som har hänt i vinter, Futsal-DM har avgjorts och SM väntar om knappt en månad i Lundbystrand, flera spelare har bytt klubbar osv osv men en sak har nog många missat, Göteborg Winter Leauge.

GBG winter leauge är ett ligaspel som denna säsong innehöll sex lag vilka är: Lerum IS, FC Amhult, Hovås Billdal IF(värdlag), Sävedalens IF, Kungsladugård BK samt Landvetter IS. Detta är lag som hör till de högsta serierna i Göteborg vilket medför en hög nivå trots försäsong. I och med att lagen får så pass många matcher så har alla lag möjligheten att spela ihop sig ytterligare inför säsongsstart jämfört med andra klubbar som inte medverkar.

Jag tycker att detta är ett oerhört bra initiativ från Hovås Billdals sida och hoppas att ligaspelet återkommer även nästa år fast kanske med något/ några fler lag för att fler lag skall lyckas förlänga säsongen och/ eller få riktigt bra och tuffa träningsmatcher.

Just nu leder Lerum på 8 poäng, lika många har Hovås Billdal men i en haltande tabell där Lerum IS har en match mindre spelad, det är dock långt kvar på försäsongen och sista matchen för årets ligaspel går av stapel på LP Arena, Gråbo den 21 mars klockan 12:00 mellan Lerum IS och Sävedalen IS som för tillfället ligger på tredje plats med 6 poäng och enbart tre spelade matcher.

// Tom Andersson

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media