fbpx
Connect with us

Flickfotboll

Eskilscupen: Träslövsläge IF klara för A-slutspel – vann kvalmatchen mot Azalea BK

Published

on

Min sista match för dagen blev kvalmatchen mellan Träslövsläge IF och Azalea BK i F15-klassen.

För er som följde bevakningen av Dana Cup i förra veckan såg att vi skrev om Träslövsläges pojkar 15. Därför skulle den här matchen bli extra kul att följa, var ju nyfiken på att se deras flicklag också plus att dom ställdes mot Azalea BK från Göteborg.

Läs också: Dana Cup: Emil Kaloczy storspelade i svenskmötet – Träslövsläge IF vidare till 8-delsfinal

Träslövsläge IF kom tvåa i sin grupp efter Sävedalens IF och Azalea BK vann sin grupp och därför ställdes lagen mot varandra i en kvalmatch om vilket lag som skulle ta sig till A- respektive B-slutspel.

Jag vet att Azalea BK är bra men jag hade ingen koll på Träslövsläge IF men i dag presenterade dom sig ordentligt. Träslövsläge tog ledningen direkt med 1-0 via Filippa Karlsson. En snabb omställning ställde Azalea BK.

Läs också: Dana Cup: Träslövsläge IF besegrade Hausvik FK – klara för 32-delsfinal

Det kändes överlag som att Azalea BK var väldigt trötta och jag kände inte riktigt igenom dom. Man hade inte samma fart och spelglädje som jag är van att se. Desto bättre fart på Träslövsläge som utökade sin ledning med 2-0 genom Moa Ekman några minuter efter deras ledningsmål.

I andra halvlek reducerade Azalea BK via Amina Abdullahi Abdi men närmare än så kom man inte. Träslövsläge spelade väldigt bra idag och det var riktigt kul att se dom spela.

Läs också: Eskilscupen: Alba Foberg bakom segern – Onsala BK vann mötet mot Nittorps IK

Träslövsläge vann sedan matchen med 3-1 efter att Moa Karlsson snyggt lobbade bollen över Azaleas målvakt i mitten av andra halvlek. Nu väntar A-slutspel för Träslövsläge IF och Azalea BK får koncentrera sig på på B-slutspelet.

I 8-delsfinalen får Träslövsläge IF möta Brämhults IK, den matchen startar 08:50 och spelas på Olympiafältet 9. Önskar laget all lycka till!

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media