Connect with us

Flickfotboll

En rapport inför Elitlägret med Göteborgs distriktskaptener

Här kommer en rapport från Camilla Ackerfors och Ingmar Österman som är distriktskapter för Göteborgs distriktslag F-98 respektive P-98.  Rapporten handlar om hur säsongen har sett ut, syfta samt tankar och mål inför Elitlägret som väntar nästa vecka i Halmstad. Jag vill passa på att tacka Camilla och Ingmar som tagit sig tiden att skriva denna rapport exklusivt för bloggen.

****

Under året har vi haft och 9 träningar och 4 träningsmatcher varav Götalandslägret innehöll  4 träningar och 2 matcher, samt 3 talangträningar i Gbg:s Fotbollförbunds regi.

Sedan starten av F98/P98 har vi haftdrygt 200 unika killaroch knappt 200 unikatjejer. Under 2013 har drygt 60 killar respektive tjejer varit med på våra aktiviteter och nu åker endast 16 Pojk-och Flickspelare till lägret. Det innebär att det finns en massa duktiga spelare i Göteborg som är ambitiösa, träningsvilliga och redan kommit långt med sin fotboll, som inte får åka med tyvärr.

Syftet med vår verksamhet är att utbilda, stimulera och ge spelare erfarenhet av dessa sammanhang. Här strävar vi efter att nå många även om där förstås ingår viss selektering. Det finns några kriterier vi har med vid selekteringen – vilka till olika stora delar också ingår i utbildningen av spelarna – dessa är; fysik; teknik; speluppfattning; och psykologi (träningsvilja, karaktär, ambition, social o.s.v.) och spelarens potential att utveckla dessa.

Målet mer lägret är att tjejerna och killarna får 6 dagar fyllda med fotboll, dvs träning, match, gemenskap, glädje teori och även träffa och möta andra duktiga spelare från övriga Sverige. De får också mäta sin kunskap mot dem och chansen att fortsätta sin fotbollsutbildning och ta med sig erfarenhet från dessa dagar. Resultatet är sekundärt.

Efter denna händelse, forsätter vi i höst med utbildningsdagar, träningar och talangträningar med fortsatt utbildning i fokus och med sikteCup Byggnads/Cup Kommunal nästa höst. Det är ett inofficiellt SM för distriktslag.

Slutligen vill vi gärna avsluta med att säga att det är underbart att jobba med alla ambitiösa spelare i distriktet.

Ni är bäst!

Fotbollshälsningar

Camilla och Ingmar

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Sverige gör sig redo för F17-EM Sverige gör sig redo för F17-EM

Sverige gör sig redo för F17-EM

Flickfotboll

Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna

Stanno söker nästa stora målvaktsstjärna

Ungdomsfotboll

Harun Ibrahim klar för GAIS & Superettan

Pojkfotboll

Jitexs Matilda Larsson får fortsatt förtroende i landslaget

Flickfotboll

Följande spelare kallade till P03-landslaget & lägret på Öland

Pojkfotboll

Följande spelare har blivit kallade till P03-landslaget & lägret i Göteborg

Pojkfotboll

Jitex Mölndal BK besegrade Bergums IF ”Det gör mig både stolt och glad”

Flickfotboll

Utvecklingslägret i Halmstad ställs in

Ungdomsfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2024 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet