fbpx
Connect with us

Flickfotboll

En rapport inför Elitlägret med Göteborgs distriktskaptener

Published

on

Här kommer en rapport från Camilla Ackerfors och Ingmar Österman som är distriktskapter för Göteborgs distriktslag F-98 respektive P-98.  Rapporten handlar om hur säsongen har sett ut, syfta samt tankar och mål inför Elitlägret som väntar nästa vecka i Halmstad. Jag vill passa på att tacka Camilla och Ingmar som tagit sig tiden att skriva denna rapport exklusivt för bloggen.

****

Under året har vi haft och 9 träningar och 4 träningsmatcher varav Götalandslägret innehöll  4 träningar och 2 matcher, samt 3 talangträningar i Gbg:s Fotbollförbunds regi.

Sedan starten av F98/P98 har vi haftdrygt 200 unika killaroch knappt 200 unikatjejer. Under 2013 har drygt 60 killar respektive tjejer varit med på våra aktiviteter och nu åker endast 16 Pojk-och Flickspelare till lägret. Det innebär att det finns en massa duktiga spelare i Göteborg som är ambitiösa, träningsvilliga och redan kommit långt med sin fotboll, som inte får åka med tyvärr.

Syftet med vår verksamhet är att utbilda, stimulera och ge spelare erfarenhet av dessa sammanhang. Här strävar vi efter att nå många även om där förstås ingår viss selektering. Det finns några kriterier vi har med vid selekteringen – vilka till olika stora delar också ingår i utbildningen av spelarna – dessa är; fysik; teknik; speluppfattning; och psykologi (träningsvilja, karaktär, ambition, social o.s.v.) och spelarens potential att utveckla dessa.

Målet mer lägret är att tjejerna och killarna får 6 dagar fyllda med fotboll, dvs träning, match, gemenskap, glädje teori och även träffa och möta andra duktiga spelare från övriga Sverige. De får också mäta sin kunskap mot dem och chansen att fortsätta sin fotbollsutbildning och ta med sig erfarenhet från dessa dagar. Resultatet är sekundärt.

Efter denna händelse, forsätter vi i höst med utbildningsdagar, träningar och talangträningar med fortsatt utbildning i fokus och med sikteCup Byggnads/Cup Kommunal nästa höst. Det är ett inofficiellt SM för distriktslag.

Slutligen vill vi gärna avsluta med att säga att det är underbart att jobba med alla ambitiösa spelare i distriktet.

Ni är bäst!

Fotbollshälsningar

Camilla och Ingmar

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media