fbpx
Följ oss

Uncategorized

Elitpojklägret: Ännu en blek insats av Göteborg

Publicerad

den

Det blev ännu en förlust för Göteborg nere på Elitlägret i Halmstad. Man förlorade mot Skåne med 1-0 efter ännu en blek insats.

Jag är tyvärr inte imponerad av vårt distriktslag som är nere i Halmstad och representerar Göteborg. Det är nu jag verkligen saknar vissa spelare som inte blivit uttagna.

Det är felpass på felpass, vi saknar en bra anfallare och en bättre struktur i spelet.

Dessa spelare startade för Göteborg:

Max Austli, Jakob Sellhed, Johan Bjärnlind, Kristopher Da Graca, Anton Ocampo, Mario Knezevic, Daleho Irandust, Anes Imsirovic, Victor Nklasson, Phil Paulsson och Bilal Hosain.

På fredag väntar sista matchen på Elitlägret och motståndet blir klart imorgon eftermiddag. Jag hoppas att Göteborg lyfter sig i sista matchen.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


9 Kommentarer

9 Comments

 1. martin

  jul 3, 2013 at 9:34 f m

  ja skulle vilja veta mer om bohusläningen ok hur det går för dom 😀 tack i förhand

  • RudyAlvarado

   jul 3, 2013 at 7:11 e m

   Hej Martin!

   Har tyvärr inte koll på detta. Ledsen!

 2. Junior

  jul 3, 2013 at 10:07 f m

  Jag har också sett bägge matcherna, som du säger, att inte ta ut någon renodlad anfallare i truppen är för mig en gåta! Finns inget djup i spelet alls. Bara Victor Niklasson och Kristopher da Graca som spelat bra i båda matcherna tycker jag.

  • RudyAlvarado

   jul 3, 2013 at 7:12 e m

   Jag håller med dig om dom två spelarna. Jag tycker också att Max spelade bra idag. Tack för din kommentar och för att du läser bloggen.

   //Rudy Alvarado

 3. Kalle

  jul 3, 2013 at 12:42 e m

  Många spelare i Sverige idag har inte ens fått chansen att visa upp sig och därigenom komma med resp. distriktslag. Man undrar verkligen hur och på vilket sätt uttagningar sker ”egentligen”. Har sett en del spelare som i mångas tycke borde ha fått en plats, men så står det i Fogis ”Sveriges 16 bästa distriktsspelare”……. Undrar varför Henke och Zlatan inte var med?…….

  • Ert

   jul 4, 2013 at 12:23 f m

   I Göteborg sker iaf uttagningarna på så sätt att klubbarna skickar spelarna till öppna träningar och talangträningar, där görs sedan uttagningen. Det är alltså i det fallet upp till spelaren och framförallt klubben. Jag vet att DFK:arna inte har betalt för att åka ut och titta på spelare och således ingår det då inte i deras uppdrag. Så kommer du inte när erbjudandet ges så… Jag tycker väl rimligtvis att SvFF borde skjuta till mer pengar till den verksamhet som de ålagt distrikten. Då skulle kaptenerna kunna se flera.

 4. Stephan

  jul 4, 2013 at 1:07 e m

  Göteborg har spelat ut efter sin förmåga. Man skall ju veta att förra året då det var 97:or var först gången på 20 år som Göteborg gjort så bra ifrån sig som de gjorde. 97:orna är en väldigt bra årgång. 98:orna ser mer ut ”som det skall” dvs att Stockholm, Skåne och Småland är väldigt starka. Bakom där så är det en fallande skala med Göteborg, Östergötland, Västergötland, Halland, Södermanland, Uppland. Jag tycker inte man skall skriva ner Göteborg för mycket. Det är klart att det blir diskutioner runt vilka spelare som är med och vilka man kan tycka skall vara med. Med det sker ju ett antal uttagningar i distriktet fram till Elitpojk och det gäller att prestera där. Man kan inte jämföra när spelarna spelar i sina klubblag för det är en annan miljö och ”trygghet” där. Här handlar det om att prestera vid de tillfällen som ges och en del av det är ju således att kunna hantera en pressad situation som uttagningar ändå är. Sedan är det naturligtvis så att man kan ha otur med skador och att vara ur form. Men skall DFK ha koll på alla spelare i åldersgruppen så får han/hon nästan vara heltidsanställd och för det finns det inte resurser.

  • RudyAlvarado

   jul 4, 2013 at 9:42 e m

   Hej Stephan!

   Tack för din kommentar. Jag skriver inte ner Göteborg, jag älskar mitt Göteborg och jag vet att dom kan bättre än så.

 5. Agneta

  jul 5, 2013 at 9:04 e m

  Som sagt – Göteborg är inte på Elitlägret för att tävla utan för att UTBILDA.
  ALLA spelare som fick chansen att vara med, har varit ett föredöme för Göteborg, både på o utanför plan!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Uncategorized

Elite Hotel Cup: Brons till AIK FF i inofficiella-SM för 15-åringar

Publicerad

den

Då har näst sista matchen i Elite Hotel Cup här i Örebro spelats. Jag fick förflytta mig från fantastiskt fina anläggningen Rosta Gärde till Tängens IP, här har jag precis sett 3:e pris matchen (a-slutspelet) mellan AIK FF och IFK Berga från Kalmar.

På förhand en match som AIK skall vinna speciellt efter deras fina insats här på Elite Hotel Cup. AIK var innan turneringen en av favoriterna till guldet. I gårdagens semifinal mot Helsingborgs IF förlorade man på straffar. Tungt då man tagit ledningen med 2-0 och sedan tappat till 2-2.

Idag var man revanchsugna och man vann matchen om 3:e pris med 3-2 mot IFK Berga.

Målskyttar i AIK: Alan Hjulström, Alexander Alp och Erik Herré.
Målskytt i IFK Berga: Taha Hassan Saleh 2

IFK Bergas målvakt Johannes Valfridsson storspelade även i den här matchen. Enligt mig en av dom bästa målvakterna här under Elite Hotel Cup. Riktigt kul att se honom idag och i dom andra matcherna.

Tack AIK FF och IFK Berga för att jag har fått följa er under turneringen. Skall bli kul att följa er framöver.

Strax drar finalen igång här på Tängens IP. I finalen ställs Helsingborgs IF och Djurgårdens IF mot varandra. Må bästa lag vinna!

Glöm inte att följa oss på sociala medier för fler bilder, filmer och reportage. Länkar finner här nedan.

Missa inte dagens vlogg här:

//Rudy Alvarado

 

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Uncategorized

Tack för i år & här kommer information om nästa säsong

Publicerad

den

Nu när årets sista dag har kommit så tänkte jag också skriva årets sista inlägg här på bloggen.

Det är så mycket jag vill skriva i min summering av året som har gått. Det är inte lätt att välja ut alla guldkorn för att det är så många. Årets säsong har verkligen varit fantastisk och jag har fått se många bra matcher, duktiga spelare och lärt känna massvis med engagerade och ambitiösa ledare.

Året började med Futsal-DM och Futsal-SM där många av våra Göteborgslag var med och fightades om ett SM-guld. Det hela följdes av Future cup, seriestart, Götalandslägret, Elitflicklägret, Elitpojklägret, Gothia Cup, Olka sportresorcup m.m. Det hela resulterade i över 350 inlägg om ungdomsfotbollen i Göteborg.

I okt-nov släppte bloggen även nomineringar till Årets spelare, en omröstning som slog förra årets rekord med över 7000 unika röster. Ni bloggläsare röstade fram Kevin Enkido Yakob & Lisa Palm till Årets spelare 2015.

Läs mer om det här: http://www.gbgfotboll.com/lisa-palm-kevin-yakob-enkido-framrostade-till-arets-spelare-2015/

Under december månad så släppte bloggen en julkalender med 24 videointervjuer med spelare från Göteborg med omnejd. Över 20000 visningar har julkalendern haft på Youtube hittills, det är rätt häftigt det.

För att se julkalendern, klicka här: http://www.gbgfotboll.com/category/julkalendern/

Bloggen har under året följt åldersgruppen flickor och pojkar födda 2000 slaviskt och det är ett av bloggen bästa år. Därför vill jag passa på att tacka er spelare, föräldrar, tränare för åldersgruppen 2000. Ni har varit helt underbara och utan er hade inte bloggen slagit alla rekord i år. Tusen tack för detta!

Jag väl även rikta ett speciellt tack till min familj, Viktor Bergman, Jonathan Enzo Rohdin, New Balance, Stanno, Olka Sportresorcup, Blue Chip, SDT Tryckeri, Digitala Fotbollsakademin, Ola Larsson, Getingarna, Olka Sportresorcup, Gothia Cup, Tomas Andersson, Claes Sandros, Oscar Marek, Tom Andersson, Jakob Celik, Eric Hilmersson, Marcus Wulcan, Johan Rylander, Malin Jonson, Carl Fhager, Richard Andborn, Sonny Karlsson, Marcus Jodin, Tobias Strandh, Jan Andreasson, Johan Mattsson, Lars Ternström och många, många fler för all er stöttning under 2015.

INFÖR NÄSTA SÄSONG
Nästa år då bloggen fyller 6 år kommer alltså fokus att ligga på pojkar och flickor födda 2001 och även små inslag av åldersgruppen 2002. Vi hoppas att ni spelare, föräldrar och tränare är lika laddade som jag inför säsongen som väntar.

Bloggen har inför nästa säsong startat ett samarbete med varumärket New Balance, läs mer om det här: http://www.gbgfotboll.com/ansok-till-team-nb-football-sweden/

Bloggen har även fler samarbeten på gång, något som jag inte får skriva ut i dagsläget. Det är otroligt mycket spännande på gång och jag hoppas kunna presentera detta inom kort. Är det så att du/ni är intresserade av stötta bloggen som följer ungdomsfotbollen så hittar ni information kring det här, bli stödmedlem: http://www.gbgfotboll.com/stodmedlemmar-2016/

Är du/ni ett företag så finns det möjligheter att annonsera här på gbgfotboll.com. All information om detta hittar du/ni här:
http://www.gbgfotboll.com/about-2/annonsera/

Vi hoppas självklart på att ni vill följa oss även nästa år. Tusen tack för i år och jag längtar redan på att få dra igång säsongen 2016. 

GOTT NYTT ÅR!

För er som redan nu vill tipsa oss om lag, spelare och cuper inför nästa säsong. Så går det bra att maila mig på rudy (a) gbgfotboll.com

Följ även bloggen på sociala medier:
Facebook: http://www.facebook.com/RudyAlvaradocom
Instagram: http://www.instagram.com/gbgfotboll_Com
Twitter: http://www.twitter.com/RudyAlvarado
Snapchat: @gbgfotboll_com
Periscope: @RudyAlvarado

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Pojkfotboll

Mannerström & Terneby förstärker Västra Frölunda IF P-01

Publicerad

den

Då var det klart att Noah Manneström från Askims IK och Noa Terneby från Hovås Billdal IF är klara för Västra Frölunda IF P-01.

Västra Frölunda har haft en fantastisk säsong, läs mer om deras säsong här: http://www.gbgfotboll.com/wow-vilken-fantastisk-sasong-vastra-frolunda-p-01-har-haft/

Noah Mannerström är en kreativ innermittfältare med bra spelsinne och en riktigt bra högerfot. Han är även vass på fasta situationer.

Noa Terneby är en hårt arbetande ytterback med bra attityd och bra tillslag.

Dessa två spelare kommer att förstärka Västra Frölunda som kommer att ha en oerhört spännande trupp nästa säsong. Skall bli kul att följa dom.

Önskar Noah & Noa all lycka till i sin nya klubb.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget
Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media