fbpx
Följ oss

Uncategorized

Eliflicklägret: Intervju med Ellen Stray som lämnar lägret pga skada

Publicerad

den

Ni som följer bloggen på Facebook och Instagram har sett min nyhet om Näsets Ellen Stray. Under förmiddagen igår toga beslutet att Ellen Stray lämnar Elitflicklägret på grund av skada. En mycket tråkigt nyhet och väldigt tråkigt för Ellen som får lämna lägret.

Jag var tvungen att ta reda på vad som hänt och fick en intervju med henne.

Under gårdagen fick jag den tråkiga nyheten att du lämnar Elitflicklägret pga av skada. Hur är det med dig?
När jag fick beskedet om att jag inte fick spela mer under hela lägret blev jag först väldigt ledsen och besviken. Jag hade sett fram emot Elitflicklägret väldigt länge och förberett mig så väl jag bara kunnat. Men eftersom jag blev skadad hastigt veckan innan lägret så hade jag ändå tankar om att det fanns risk för att knät inte skulle klara av belastningen och att jag skulle bli hemskickad. Jag tror det kan vara därför skadan blev värre, jag litade inte riktigt på knät och blev osäker på mig själv vilket påverkade mitt spel. Men det är klart man är besviken, vi i Göteborg F98 har så go lagsammanhållning så det var svårt att lämna mina lagkamrater också.

Hur skedde skadan? I samband med någon match eller träning?
Jag var i Italien med Näsets SK och spelade Italy cup. Vi spelade väldigt bra och kom 1:a i gruppen, i semifinalen mötte vi Älvsborgs FF. Älvsborg hade byggt upp laget med starka spelare som var tuffa i närkamperna och siktade på att slå instick mellan backlinjen. I första halvleken glidtacklade jag en tjej som kom 1-mot-1 mot mig. Tyvärr så tappade hon balansen och stämplade mig på ankeln. I cupen hade dom en regel där man inte får komma in igen ifall man byter ut, så jag valde att bita ihop och fortsätta.

I andra halvlek hände precis samma sak, men denna gången gick jag in mellan henne och bollen och sköt ut bollen över långlinjen så min backlinje kunde komma ner och hjälpa till. Fast precis när jag slår till bollen stämplar hon mig på precis samma ställe igen, knuffar mig i ryggen så jag faller framåt i gräsmattan med foten fast i marken och slår i knät.

Jag kände mig redo för att träna så det var dags för första träningen på lägret, men ibland fick jag känningar och antagligen var det under träningarna som skadan blev värre

Det du har varit med om är verkligen jättetråkigt och jag hoppas att du kommer tillbaka så fort som möjligt. Om vi ser lite tillbaka och framåt, hur har din säsong sett ut annars? och vad har du för mål med din fotboll? 
Jag känner mig rätt nöjd med min säsong, Näsets F98 som jag tränar mest med fick två nya tränare, Tobbe Ekström och Sara Nilsson. Dom har hjälpt mig mycket och pushat på mig. Nu på slutet fixade dom så jag fick gå upp och träna och ibland spela match med Damlaget, vilket har varit riktigt kul! Gillar att få lära känna nya tjejer och få utmaningar på högre nivå. Träningarna med Göteborgs FF har varit grymt lärorika de med! Nu läser jag spelet på ett helt annorlunda sätt.

Mitt mål i fotbollen för 2013 var att ta mig till Elitlägret, vilket jag i och för sig gjorde men ja, jag fick ju som sagt ”lite” förhinder.
Jag har såklart tänkt på läger med Landslagstruppen också men jag känner mig nöjd med vad jag har uppnått!
Jag vill absolut spela fotboll så länge det bara går, så länge kroppen inte säger stopp ska jag fortsätta sträva efter mitt mål som är att bli en så duktig fotbollsspelare jag bara kan!

Med detta vill jag tacka Ellen Stray för att hon tagit sig tiden att svara på mina frågor. Hoppas att du kommer tillbaka från skada så fort som möjligt. Krya på dig!

****

Göteborgs distriktslag valde att ta in en ersättare istället för Ellen Stray. Det blev Kärra KIF Cornelia Hedeberg som direkt begav sig till Halmstad för att ansluta med truppen. Önskar självklart Cornelia all lycka till!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


1 Kommentar

1 Kommentar

  1. Almen

    jul 13, 2013 at 6:17 e m

    Du har missat Sarah Einanlo, en väldigt starkt fysisk tjej, samt med en mycket god teknik och även en mycket snabb och lätt spelare. Det jag har sätt på deras matcher är att hon och Ellen funkar väldigt bra tillsammans som spelare, vilket är mycket roligt att se på plan. Att kolla in Sarah hade nog för dig varit roligt, det är en sådan spelare man inte ser ofta. Båda spelar för Näsets Sk, Sarah med nummer 11, Ellen Stray med 21. In och kolla på dem!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Uncategorized

Elite Hotel Cup: Brons till AIK FF i inofficiella-SM för 15-åringar

Publicerad

den

Då har näst sista matchen i Elite Hotel Cup här i Örebro spelats. Jag fick förflytta mig från fantastiskt fina anläggningen Rosta Gärde till Tängens IP, här har jag precis sett 3:e pris matchen (a-slutspelet) mellan AIK FF och IFK Berga från Kalmar.

På förhand en match som AIK skall vinna speciellt efter deras fina insats här på Elite Hotel Cup. AIK var innan turneringen en av favoriterna till guldet. I gårdagens semifinal mot Helsingborgs IF förlorade man på straffar. Tungt då man tagit ledningen med 2-0 och sedan tappat till 2-2.

Idag var man revanchsugna och man vann matchen om 3:e pris med 3-2 mot IFK Berga.

Målskyttar i AIK: Alan Hjulström, Alexander Alp och Erik Herré.
Målskytt i IFK Berga: Taha Hassan Saleh 2

IFK Bergas målvakt Johannes Valfridsson storspelade även i den här matchen. Enligt mig en av dom bästa målvakterna här under Elite Hotel Cup. Riktigt kul att se honom idag och i dom andra matcherna.

Tack AIK FF och IFK Berga för att jag har fått följa er under turneringen. Skall bli kul att följa er framöver.

Strax drar finalen igång här på Tängens IP. I finalen ställs Helsingborgs IF och Djurgårdens IF mot varandra. Må bästa lag vinna!

Glöm inte att följa oss på sociala medier för fler bilder, filmer och reportage. Länkar finner här nedan.

Missa inte dagens vlogg här:

//Rudy Alvarado

 

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Uncategorized

Tack för i år & här kommer information om nästa säsong

Publicerad

den

Nu när årets sista dag har kommit så tänkte jag också skriva årets sista inlägg här på bloggen.

Det är så mycket jag vill skriva i min summering av året som har gått. Det är inte lätt att välja ut alla guldkorn för att det är så många. Årets säsong har verkligen varit fantastisk och jag har fått se många bra matcher, duktiga spelare och lärt känna massvis med engagerade och ambitiösa ledare.

Året började med Futsal-DM och Futsal-SM där många av våra Göteborgslag var med och fightades om ett SM-guld. Det hela följdes av Future cup, seriestart, Götalandslägret, Elitflicklägret, Elitpojklägret, Gothia Cup, Olka sportresorcup m.m. Det hela resulterade i över 350 inlägg om ungdomsfotbollen i Göteborg.

I okt-nov släppte bloggen även nomineringar till Årets spelare, en omröstning som slog förra årets rekord med över 7000 unika röster. Ni bloggläsare röstade fram Kevin Enkido Yakob & Lisa Palm till Årets spelare 2015.

Läs mer om det här: http://www.gbgfotboll.com/lisa-palm-kevin-yakob-enkido-framrostade-till-arets-spelare-2015/

Under december månad så släppte bloggen en julkalender med 24 videointervjuer med spelare från Göteborg med omnejd. Över 20000 visningar har julkalendern haft på Youtube hittills, det är rätt häftigt det.

För att se julkalendern, klicka här: http://www.gbgfotboll.com/category/julkalendern/

Bloggen har under året följt åldersgruppen flickor och pojkar födda 2000 slaviskt och det är ett av bloggen bästa år. Därför vill jag passa på att tacka er spelare, föräldrar, tränare för åldersgruppen 2000. Ni har varit helt underbara och utan er hade inte bloggen slagit alla rekord i år. Tusen tack för detta!

Jag väl även rikta ett speciellt tack till min familj, Viktor Bergman, Jonathan Enzo Rohdin, New Balance, Stanno, Olka Sportresorcup, Blue Chip, SDT Tryckeri, Digitala Fotbollsakademin, Ola Larsson, Getingarna, Olka Sportresorcup, Gothia Cup, Tomas Andersson, Claes Sandros, Oscar Marek, Tom Andersson, Jakob Celik, Eric Hilmersson, Marcus Wulcan, Johan Rylander, Malin Jonson, Carl Fhager, Richard Andborn, Sonny Karlsson, Marcus Jodin, Tobias Strandh, Jan Andreasson, Johan Mattsson, Lars Ternström och många, många fler för all er stöttning under 2015.

INFÖR NÄSTA SÄSONG
Nästa år då bloggen fyller 6 år kommer alltså fokus att ligga på pojkar och flickor födda 2001 och även små inslag av åldersgruppen 2002. Vi hoppas att ni spelare, föräldrar och tränare är lika laddade som jag inför säsongen som väntar.

Bloggen har inför nästa säsong startat ett samarbete med varumärket New Balance, läs mer om det här: http://www.gbgfotboll.com/ansok-till-team-nb-football-sweden/

Bloggen har även fler samarbeten på gång, något som jag inte får skriva ut i dagsläget. Det är otroligt mycket spännande på gång och jag hoppas kunna presentera detta inom kort. Är det så att du/ni är intresserade av stötta bloggen som följer ungdomsfotbollen så hittar ni information kring det här, bli stödmedlem: http://www.gbgfotboll.com/stodmedlemmar-2016/

Är du/ni ett företag så finns det möjligheter att annonsera här på gbgfotboll.com. All information om detta hittar du/ni här:
http://www.gbgfotboll.com/about-2/annonsera/

Vi hoppas självklart på att ni vill följa oss även nästa år. Tusen tack för i år och jag längtar redan på att få dra igång säsongen 2016. 

GOTT NYTT ÅR!

För er som redan nu vill tipsa oss om lag, spelare och cuper inför nästa säsong. Så går det bra att maila mig på rudy (a) gbgfotboll.com

Följ även bloggen på sociala medier:
Facebook: http://www.facebook.com/RudyAlvaradocom
Instagram: http://www.instagram.com/gbgfotboll_Com
Twitter: http://www.twitter.com/RudyAlvarado
Snapchat: @gbgfotboll_com
Periscope: @RudyAlvarado

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Pojkfotboll

Mannerström & Terneby förstärker Västra Frölunda IF P-01

Publicerad

den

Då var det klart att Noah Manneström från Askims IK och Noa Terneby från Hovås Billdal IF är klara för Västra Frölunda IF P-01.

Västra Frölunda har haft en fantastisk säsong, läs mer om deras säsong här: http://www.gbgfotboll.com/wow-vilken-fantastisk-sasong-vastra-frolunda-p-01-har-haft/

Noah Mannerström är en kreativ innermittfältare med bra spelsinne och en riktigt bra högerfot. Han är även vass på fasta situationer.

Noa Terneby är en hårt arbetande ytterback med bra attityd och bra tillslag.

Dessa två spelare kommer att förstärka Västra Frölunda som kommer att ha en oerhört spännande trupp nästa säsong. Skall bli kul att följa dom.

Önskar Noah & Noa all lycka till i sin nya klubb.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget
Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media