Connect with us

Uncategorized

Eliflicklägret: Intervju med Ellen Stray som lämnar lägret pga skada

Ni som följer bloggen på Facebook och Instagram har sett min nyhet om Näsets Ellen Stray. Under förmiddagen igår toga beslutet att Ellen Stray lämnar Elitflicklägret på grund av skada. En mycket tråkigt nyhet och väldigt tråkigt för Ellen som får lämna lägret.

Jag var tvungen att ta reda på vad som hänt och fick en intervju med henne.

Under gårdagen fick jag den tråkiga nyheten att du lämnar Elitflicklägret pga av skada. Hur är det med dig?
När jag fick beskedet om att jag inte fick spela mer under hela lägret blev jag först väldigt ledsen och besviken. Jag hade sett fram emot Elitflicklägret väldigt länge och förberett mig så väl jag bara kunnat. Men eftersom jag blev skadad hastigt veckan innan lägret så hade jag ändå tankar om att det fanns risk för att knät inte skulle klara av belastningen och att jag skulle bli hemskickad. Jag tror det kan vara därför skadan blev värre, jag litade inte riktigt på knät och blev osäker på mig själv vilket påverkade mitt spel. Men det är klart man är besviken, vi i Göteborg F98 har så go lagsammanhållning så det var svårt att lämna mina lagkamrater också.

Hur skedde skadan? I samband med någon match eller träning?
Jag var i Italien med Näsets SK och spelade Italy cup. Vi spelade väldigt bra och kom 1:a i gruppen, i semifinalen mötte vi Älvsborgs FF. Älvsborg hade byggt upp laget med starka spelare som var tuffa i närkamperna och siktade på att slå instick mellan backlinjen. I första halvleken glidtacklade jag en tjej som kom 1-mot-1 mot mig. Tyvärr så tappade hon balansen och stämplade mig på ankeln. I cupen hade dom en regel där man inte får komma in igen ifall man byter ut, så jag valde att bita ihop och fortsätta.

I andra halvlek hände precis samma sak, men denna gången gick jag in mellan henne och bollen och sköt ut bollen över långlinjen så min backlinje kunde komma ner och hjälpa till. Fast precis när jag slår till bollen stämplar hon mig på precis samma ställe igen, knuffar mig i ryggen så jag faller framåt i gräsmattan med foten fast i marken och slår i knät.

Jag kände mig redo för att träna så det var dags för första träningen på lägret, men ibland fick jag känningar och antagligen var det under träningarna som skadan blev värre

Det du har varit med om är verkligen jättetråkigt och jag hoppas att du kommer tillbaka så fort som möjligt. Om vi ser lite tillbaka och framåt, hur har din säsong sett ut annars? och vad har du för mål med din fotboll? 
Jag känner mig rätt nöjd med min säsong, Näsets F98 som jag tränar mest med fick två nya tränare, Tobbe Ekström och Sara Nilsson. Dom har hjälpt mig mycket och pushat på mig. Nu på slutet fixade dom så jag fick gå upp och träna och ibland spela match med Damlaget, vilket har varit riktigt kul! Gillar att få lära känna nya tjejer och få utmaningar på högre nivå. Träningarna med Göteborgs FF har varit grymt lärorika de med! Nu läser jag spelet på ett helt annorlunda sätt.

Mitt mål i fotbollen för 2013 var att ta mig till Elitlägret, vilket jag i och för sig gjorde men ja, jag fick ju som sagt “lite” förhinder.
Jag har såklart tänkt på läger med Landslagstruppen också men jag känner mig nöjd med vad jag har uppnått!
Jag vill absolut spela fotboll så länge det bara går, så länge kroppen inte säger stopp ska jag fortsätta sträva efter mitt mål som är att bli en så duktig fotbollsspelare jag bara kan!

Med detta vill jag tacka Ellen Stray för att hon tagit sig tiden att svara på mina frågor. Hoppas att du kommer tillbaka från skada så fort som möjligt. Krya på dig!

****

Göteborgs distriktslag valde att ta in en ersättare istället för Ellen Stray. Det blev Kärra KIF Cornelia Hedeberg som direkt begav sig till Halmstad för att ansluta med truppen. Önskar självklart Cornelia all lycka till!

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

1 Comment

1 Comment

  1. Almen

    jul 13, 2013 at 6:17 e m

    Du har missat Sarah Einanlo, en väldigt starkt fysisk tjej, samt med en mycket god teknik och även en mycket snabb och lätt spelare. Det jag har sätt på deras matcher är att hon och Ellen funkar väldigt bra tillsammans som spelare, vilket är mycket roligt att se på plan. Att kolla in Sarah hade nog för dig varit roligt, det är en sådan spelare man inte ser ofta. Båda spelar för Näsets Sk, Sarah med nummer 11, Ellen Stray med 21. In och kolla på dem!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Anmäl dig till målvaktscampen 2020

Ungdomsfotboll

Nina Hertz Saebbö en av spelarna som blivit kallad till Regionala lägret i Uddevalla

Flickfotboll

Video: Melwin Berg slog till med ett drömmål när IFK Göteborg besegrade Utsiktens BK

Pojkfotboll

Utvecklingslägret i Halmstad ställs in

Ungdomsfotboll

Elin Rubensson blir ambassadör för hemma-EM

Flickfotboll

F01-landslagets trupp till lägret i Göteborg & landskamperna i Italien

Flickfotboll

Sävedalens & F03-landslagets Johanna Svedberg klar för Kopparbergs/Göteborg FC

Flickfotboll

Lerums Alice Söndergaard gör Hanna Wijk sällskap – klar för Kopparbergs/Göteborg FC

Flickfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2024 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet