fbpx
Följ oss

Flickfotboll

Ebba Brandt visade vägen när Lekstorps IF besegrade Backatorp IF

Publicerad

den

I lördags åkte jag till Backavallen för att se mötet mellan Backatorp IF och Lekstorps IF. Backavallen bjöd på sol, värme och bra fotboll.

Backatorp IF gjorde en väldigt fin insats under Gothia Cup i somras men i serien har det inte riktigt lika bra. Lekstorps IF fick jag äran att se under Göteborg Cup och gillade det jag fick se. Tyvärr har jag inte haft möjligheten att se fler matcher med dom under säsongen men i lördags var det äntligen dags igen.

Läs också: Gothia Cup: Mötet mellan Backatorp & Sandviken fick avgöras på straffar

Väl på plats så hade Lekstorps IF tagit ledningen med 0-1 via Evelina Thomse Collin och 0-2 via Ebba Brandt. Ett resultat som stod sig fram till den 58:e minuten då Lekstorps IF fick en straff och kunde utöka sin ledning till 0-3 via Ida Schlyter.

Slut: Backatorp IF – Lekstorps IF 0-3

Läs också: Futsal-DM: Kusinerna Reichenberg såg till att Backatorp vann

Lekstorps IF spelade väldigt bra i två perioder, första perioden och den sista perioden. Andra perioden tycker jag att Backatorp IF var det bättre laget. Gillar att man rullar boll och är noga med att låta bollen gå igenom alla lagdelar.

Lekstorps IF var som sagt det bättre laget i två av tre perioder och även dom spelade en väldigt bra fotboll. En spelare som stack ut i lördagens match var Lekstorps nummer 21, Ebba Brandt. Hon dominerade mittfältet och låg bakom väldigt mycket. Värmde mitt fotbollshjärta att se henne spela, en spelare jag tänker följa framöver.

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media