Connect with us

Flickfotboll

Drömmål av Paulina Longum i senaste seriematchen

I tisdags ställdes IF Mölndal Fotboll och Askims IK i Juniorer Flickor Division 2 på Åbyvallen. En jämn tillställning som slutade 3-3 till slut.

Läs Askims matchrapport här:

Årets mål redan gjort ?

Nej jag tror faktiskt att Paulina Longum eller någon annan av våra duktiga tjejer har fler delikatesser i bakfickan.

Hur som helst så frälste Paulina hela Askims när hon sköt en raket från mellandistans stenhårt i bortre krysset.

Matchen i övrigt var väl åter igen ömsom vin och ömsom vatten. Mölndal startade matchen med mycket hög och hård press och vi blev stressade. Mölndal var duktiga på att använda kanterna och gjorde rättvist 1-0 efter bara 5 minuter med ett pass snett inåt bakåt till en helt ren Mölndalsspelare. Motståndarna spelade lite fult men vi fick inte så många frisparkar med oss. Solklart gult kort på kapningen av Paulina. Blev inte ens frispark. Nog med gnället. I 41:e minuten lade Natasha en underbar genomstickare till Paulina som iskallt satt den i mål och vi gick till pausvila med 1-1.

Vi började andra halvlek bättre men Mölndal Fotboll lyckades göra 2-1 på ytterligare ett friläge. Vi kämpade vidare och i 68:e minuten lade Paulina en underbar pass till Vera som höll ifrån två Mölndalsspelare och satte 2-2.

Sedan kom en period med akrobatkonster av Ellinor i målet. Hon räddade fyra skott precis under ribban på avslut efter efter flera hörnor. På den sista hörnan i 85:e minuten nick-skarvade deras spelare åter igen en hög boll som Ellinor gick upp och plockade. En Mölndals tjej tacklade henne så hon snubblade lite inåt i målet men höll bollen hela tiden utanför mållinjen (det finns på video). Men domaren dömde mål till allas stora förvåning inklusive motståndarspelarna och ledare. Först och främst skulle det varit vår frispark och dessutom var bollen aldrig inne. Surt sa räven…

Vi ledare började ställa in oss på en hedersam förlust. Men tjejerna ville annat. I den 91:e matchminuten kämpade vi kvar bollen runt deras straffområde och fick ut bollen till en fri Paulina som hade 20 meter till mål och retsen är historia.

En klockren vrist gav ett stenhårt skott som skruvade sig utåt och hamnade i målvaktens bortre kryss. Helt otroligt snyggt och rättvisa var skipad. Återigen mycket starkt av tjejerna att kämpa sig tillbaka i matchen även om vi har en del att slipa på spelmässigt. Fyra poäng efter två spelade matcher i Göteborgs näst högsta juniorserie är ändå mer än godkänt för vårt unga lag. Många är värda omnämnande men måste vi välja ut någon så hamnar titeln matchens lirare på Ellinor. Många magiska ingripande. Bland annat flera utrusningar på frilägen som garanterat hade resulterat i mål. Tack Elli !

Nu är det ett tag till nästa match som är hemma mot Öckerö den 3:e maj. Bra för då får vi lite tid att vässa formen ytterligare.

****

Vi tackar Askims IF för den fina rapporten och för dom fina bilderna. Vi kommer att fortsätta följa er självklart.

//Rudy Alvarado

Foto: Peter Lust

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Populärt

Ta din fotboll till nästa nivå – Jitex bjuder in till provträningar

Flickfotboll

Spring för Frida – spring för dom som inte kan

Ungdomsfotboll

GAIS bjöd på en fin uppvisning mot IF Mölndal Fotboll

Pojkfotboll

IF Mölndal Fotboll var stabila rakt igenom

Pojkfotboll

SUPERSÖNDAG: Megatalangen som försvann och återvände som ledare – “Måste förstå att vi inte är maskiner”

Flickfotboll

Årets spelare-priset går i graven – tack alla ni som röstat genom åren

Ungdomsfotboll

Ungdomsfotboll.se sänder LIVE – missa inte SM-kvartsfinalen mellan Jitex & Borgeby imorgon

Flickfotboll

Ema Paljevics framfart imponerar – låg bakom a-lagets seger

Flickfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet