fbpx
Connect with us

Flickfotboll

Dösjöbro segrade i toppmötet mot Fortuna

Published

on

DÖSJEBRO.Dösjöbro IP tog ett riktigt toppmöte i SM F17 Södra Götaland plats under fredagskvällen. Serieledande Dösjöbro IF, med fyra segrar på fyra matcher, tog då emot tredjeplacerade Fortuna FF.

I en jämn match kunde Dösjöbro IF till slut vinna med klara 3-0 – och därmed ta sin femte raka seger.

– Jag tror vi har inställningen i slutet. Vi orkar mer i slutet och ger inte upp, säger Dösjöbro-försvararen Ida Gustafsson.

Det var också Dösjöbro som startade bäst och under den inledande kvarten kom Kayla Thomas runt på sin högerkant gång på gång, dock utan att få in bollen i mål.

Första halvlekens bästa chans hade istället gästande Fortuna. Felicia Wikström stod efter 17 minuters spel för en soloprestation och tråcklade sig igenom hemmaförsvaret, men hennes avslut smet strax utanför stolpen.

LÄS MER: Guld till Jitex Mölndal BK i Giffcupen

Efter en mållös första halvlek såg det ut som att Fortuna skulle ta ledningen bara fem minuter in på andra halvlek. Emmie Persson rann då igenom Dösjöbro-försvaret och rundade Wilma Svensson i målet. Just som hon skulle lägga in bollen i det öppna målet kom dock Ida Gustafsson glidande – och stötte ut bollen till hörna.

– Det var chockerande. Det var kul. Det var nice, säger Gustafsson om brytningen.

Istället kunde Em Lundström göra 1-0 i den 55:e minuten. Innermittfältaren befann sig långt ute på högerkanten och slog in ett inlägg, som seglade över Elin Lundin Kristinsson i Fortuna-målet och in i nätmaskorna.

Fortuna FF låg sedan på för en kvittering men förmådde inte att skapa särskilt många riktigt heta chanser. Istället kunde Em Lundström i den 81:a minuten punktera matchen, då hon framspelad av Malak Akile gjorde 2-0.

LÄS MER: Hyllies F15 vann premiären i Staffanstorp

Innan slutsignalen gick kunde sedan Kayla Thomas fastställa slutresultatet till 3-0, sedan hon lagt in bollen från nära håll.

– Från och till spelar vi bra men vi är väldigt stressade. Men jag tycker vi gör ett bra jobb, säger Gustafsson som instämmer i att segersiffrorna inte riktigt speglade matchbilden:

– Jag håller faktiskt med där. 1-0 hade kanske varit bättre.

Den som imponerade mest på undertecknad i dag var Ida Gustafsson. Det var inte bara för DEN brytningen utan hon stod ständigt rätt placerad, gjorde vältajmade brytningar och blockerade skott. Vid tillfälle transporterade hon också bollen framåt i banan och startade Dösjöbroanfallen bakifrån.

LÄS MER: Andra raka för Rosengård – fortsatt obesegrat i F17-serien

Även tvåmålsskytten Em Lundström stod för en fin insats på innermittfältet liksom Fortunas Bea Sprung. Tyckte även det var tydligt vilka kvalitéer Emmie Persson besitter, även om det var få gånger hon fick komma rättvänd mot det skickliga hemmaförsvaret.

Foto: Fr. v. Ida Åkeson och Ida Gustafsson.

// Robert Rosén

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media

Skadematerial.se - Köp allt skadematerial hos oss