Connect with us

Flickfotboll

Andra raka för Rosengård – fortsatt obesegrat i F17-serien

MALMÖ. En av nyheterna för 2019 är att F16-SM ersatts av F17-SM. De anmälda lagen spelar först ett geografiskt indelat seriespel, vilket följs av ett slutspel där en svensk mästare ska koras.

På söndagseftermiddagen begav sig undertecknad till Malmö IP för mötet mellan FC Rosengård och BK Höllviken i SM F17 Södra Götaland. I en underhållande och chansrik match kunde Rosengård till slut vinna med 4-2.

– Vi spelar som ett lag och fortsätter kämpa ända till slutet, säger Rosengårds mittback Isabella Grujic.

LÄS MER: Hyllies F15 vann premiären i Staffanstorp

Hemmalaget tog direkt hand om taktpinnen och när Marwa Said bombade in 1-0 efter tolv minuters spel hade Rosengård redan hunnit skapa ett flertal kvalificerade målchanser.

Efter ledningsmålet fortsatte Rosengård trycka på men i den 29:e minuten kunde gästernas Tova Persson istället kvittera till 1-1, genom ett inlägg som seglade förbi Matilda Söderblom i hemmamålet.

Rosengård såg dock till att återta ledningen innan halvtidsvilan. I den 42:a minuten dök Felicia Erkenfeldt upp på en retur och tryckte in 2-1.

– I första halvlek så tyckte jag vi spelade bra. Vi visade dock inte så mycket i mitten, men det tycker jag blev mycket bättre i andra halvlek, säger Isabella Grujic.

LÄS MER: Eskilsminne premiärsegrade i F15-derbyt mot Stattena

Tio minuter in på den andra halvleken nådde ett inspel i Höllvikens straffområde fram till Emel Morina som tog emot bollen och gjorde, via Meja Johnson i Höllviken-målet, 3-1.

Hemmadominansen tilltog därefter än mer och de kontringar som Höllviken med jämna mellanrum dykt upp i under första halvlek inträffade allt mer sällan.

När klockan tickade upp på 78 minuter gjorde Hanna Cronqvist också 4-1 till FC Rosengård – sedan hon tagit emot en boll i straffområdet och sedan placerat in den i mål.

Strax innan slutsignalen såg Alice Ljungberg sedan till att putsa till siffrorna, då hon med ett långskott reducerade till 4-2.

– I andra halvlek kom vi in mycket mer i “Golden Zone”, alltså in i straffområdet. Det är bara målen som inte sitter där, men det kommer.

LÄS MER: Guld till Hammarby IF i Girls Elite Cup 2019

Segern innebär att FC Rosengård står på sju poäng efter tre matcher och har vunnit sina två senaste. För Höllviken har den nya SM-serien i sin tur inletts med två raka förluster.

– Vi är ganska många nya i laget men jag tycker vi har kommit ganska snabbt ihop och börjat spela som ett lag. Det är svårt när det är många nya som kommer in, men jag tycker det har gått bra, säger Isabella Grujic.

Även om Höllviken stack upp i några kontringar dominerades matchbilden av FC Rosengård. Tycker också det var flera i hemmalaget som gjorde fina insatser i dag. Marwa Said spelade bara i första halvlek men hann under den tiden visa prov på en fin teknik, ett elegant driv med bollen och ett giftigt skott.

I Rosengårdsförsvaret stod i sin tur Isabella Grujic rätt gång på gång när Höllviken kom anfallande, medan Valmire Mulaj hade en fot med i de flesta farligheterna under den andra halvleken.

Höllviken blev som bekant kraftigt tillbakapressade. Men trots fyra insläppta mål imponerade Meja Johnson i kassen. Hon visade prov på en fin blick för spelet, var duktig i luftrummet och räddade mängder av skott.

Foto: Fr. h. Rosengårds Meja Wessman och Izabella Nikolic.

// Robert Rosén

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Populärt

Se grupperna till P16 nationell 2022 Se grupperna till P16 nationell 2022

Se grupperna till P16 nationell 2022

Pojkfotboll

Jardell Kanga Jardell Kanga

Jardell Kanga är klar för Bayer Leverkusen

Pojkfotboll

Utsiktens BK P19 Utsiktens BK P19

Här är alla grupperna till Ligacupen 2022

Pojkfotboll

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

P19 Allsvenskan görs om och P19 Superettan introduceras

Pojkfotboll

IFK Göteborg Filippa Hopkins IFK Göteborg Filippa Hopkins

Möt IFK Göteborgs Filippa Hopkins

Flickfotboll

Första landslagslägret för flickor födda 2006 Första landslagslägret för flickor födda 2006

Första landslagslägret för flickor födda 2006

Flickfotboll

Landskamper för F05-landslaget Landskamper för F05-landslaget

Landskamper för F05-landslaget

Flickfotboll

Dags för P05-landslaget att samlas igen Dags för P05-landslaget att samlas igen

Dags för P05-landslaget att samlas igen

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet