fbpx
Connect with us

Flickfotboll

DM: Guld till Eriksbergs IF efter storseger i finalen

Published

on

Efter matchen mellan Azalea BK och Näsets SK så åkte jag till Bravida Arena där DM-finalen mellan Eriksbergs IF och IK Zenith väntade. Kom några minuter sent till matchen och kunde från parkeringen höra jublet när Ebba Cronqvist gav Eriksberg ledningen med 1-0.

Läs också: Gothia Cup: Stabil seger för Eriksbergs IF mot norskorna

Det var mycket Eriksbergs IF i den här matchen. Man spelade lite rakare och med högre tempo. Inte riktigt det Eriksberg jag är van vid att se. Men gillade det jag såg då man gjorde detta väldigt bra. Vid en hörna så blev det väldigt oroligt i Zenith straffområde och Felicia De Feo kunde utöka Eriksbergs ledning till 2-0. Felicia är för övrigt en av dom bättre mittbackarna på damjuniorsidan som vi har i den här staden. Riktigt bra!

Läs också: Gothia Cup: Ett bra genrep av Eriksbergs IF mot Djurgårdens IF

Vet inte riktigt vad som hände med IK Zenith i andra halvleken. Man lade ner att spela helt och Eriksberg kunde göra 3-0 via Lovisa Sigbratt, 4-0 via Sofia Hansson Laifa, 5-0 via Ebba Cronqvist och 6-0 via Jessica Sabel.

IK Zenith fick till en reducering via Sandra Mannerstråle i slutet av matchen men kom inte närmare än så tyvärr. Eriksbergs IF vann DM-Finalen med hela 6-1 till slut. Imponerande!

Läs också: Gothia Cup: IK Zenith vann silver i G18-klassen

Kul för Eriksberg att starta säsongen med ett guld samt att vinna över IK Zenith som kom tvåa i Gothia Cup förra året. Grattis till guldet i Distriktsmästerskapen.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media