Connect with us

Pojkfotboll

Distriktslag: Första träningen avklarad

Då var den första distriktslagsträningen avklarad, som vi har väntat!

Det var på många olika sätt jag sett fram emot distriktlagets första träning för killarna födda -00, de har under en längre tid imponerat på mig i sina respektive klubblag och jag har haft riktigt stora förväntningar. Men de stekheta förhoppningarna förvandlades till kallt piskande regn och likaså spelet.

De flesta killarna såg riktigt taggade ut och många gjorde i mångt och mycket en bra träning men stundtals så var det inte lika vackert. Spelet blandades med fint kortpassningsspel med nya goda konstellationer under den första halvan till att varva det med ett långt spel med långsamt tempo under den andra. Det var mycket försvarsmisstag samt väldigt mycket soloräder. Men det kanske är för mycket begärt under den första träningen men under tvålagsspelet i den andra matchen lyckades det ena laget glida igenom försvaret gång på gång utan några egentliga svårigheter och skapa sig friläge på friläge mot de chanslösa målvakterna. Jag kan tycka så att oavsett om du spelat med en spelare tidigare eller inte så bör det inte vara så enkelt.

Det var dock några spelare som visade att de verkligen förtjänar en plats i laget, en av dom var Micky Negasi som tillsammans med Måns Saebbö, Kevin Yakob och Rasmus Wendt hittade varann riktigt bra. Även Theo Kornbakk stod för en riktigt bra träning och visade pondus & energi, flera gånger på egen hand tog han flera högkvalitativa avslut som bara dem är värda nya chanser här.
En spelare som saknades var dock Lerum IS målvakt, jag tycker verkligen han övertygade i fjol och förtjänar en chans på nästa träning.

Nåväl, killarna såg som sagt tända ut trots ovädret och kylan som låg över Överåsvallen, jag tror definitivt att med några fler  träningar tillsammans så kommer detta till sist att bli ett riktigt bra lag, men nu börjar det svåra jobbet för distriktslagkaptenen med sållningen av spelare, cirka 50 spelare skall bli kring 30. Vem imponerade mest på tränarna? Vem blir kallad på nästa träning i Mars och kommer distriktslagkaptenen kalla några nya spelare? Ja det är frågor vi inom en snar framtid kommer få svar på…

//Tom Andersson

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Future Cup: BK Olympic gick segrande ur böljande batalj mot Tyresö FF

Pojkfotboll

Elvis Lindkvist lämnar BK Häcken för Italien & Inter

Pojkfotboll

Häcken-talangen klar för AZ Alkmaar

Pojkfotboll

BK Häckens Ali Youssef om första träningen som A-lagsspelare “Det kändes fantastiskt”

Pojkfotboll

BK Häcken skriver långtidskontrakt med talangen Aiham Ousou

Pojkfotboll

Häcken-talangen på provspel hos AZ Alkmaar

Pojkfotboll

Sen forcering räckte inte till Häckenseger

Pojkfotboll

Sogndal gruppsegrare efter vinst över BK Häcken

Pojkfotboll

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2022 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet