fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

Dana Cup: Vasst anfallspel blev nyckeln i Varbergs seger mot Odds BK

Published

on

För att se dagens tredje match så fick vi lämna Hjörrings sportfält och åka till till ett sporfält som heter Astrup ungefär en 15 minuters resa med bil.

Väl framme vid planen så väntade matchen mellan Varbergs GIF och norska Odds BK i B15-klassen. Väl värt att nämna är att Odds BK är Norges enda New Balance-sponsrade klubb, New Balance som även är huvudsponsorer för hela Dana Cup.

Läs också: New Balance blir huvudsponsor till Dana Cup Hjorring

Matchen började väldigt växlande och jämn, det kändes verkligen som att dom bägge lagen var laddade för att inleda turneringen på bästa sätt. Varberg var snäppet vassare när det som till att skapa chanser. Det dröjde ungefär 20 minuter förrän första målet kom och det var just Varbergs GIF som tog ledningen efter att anfallaren Nils Kastberg ryckte igenom och tryckte in 1-0 som stod sig till halvlek.

I andra halvlek kunde Varbergs GIF utöka sin ledning till 2-0 ganska tidigt genom Walde Glendell som fint placerade in bollen lågt intill första stolpen.

Läs också: Dana Cup: Rami Ghalib i fokus när Finlandia Pallo vann

Man fick sedan lite hjälp från norrmännen efter att en Odds BK-försvarare försökt rensa ut bollen från eget straffområde rakt på Varbergs Joel Pedersen och 3-0 var ett faktum.

Samma Joel Pedersen gjorde även 4-0 minuten senare. Strax före slutet tröstmålade norrmännen på ett fint skott utanför straffområdet och matchens slutresultat blev 4-1 till Varbergs GIF.

Läs också: Varberg Elit Cup: Varberg GIF fick äntligen sin revansch mot Svalövs BK

En på förhand spännande match som blev både målrik och bjöd på bra fotboll. Imorgon väntar Vrå-Borglum från Danmark kl 11:30.

Lycka till!

// Jonathan Enzo Arnet

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media

Skadematerial.se - Köp allt skadematerial hos oss