fbpx
Connect with us

Flickfotboll

Dana Cup: IFK Kalmar kämpade hårt men det räckte inte till poäng

Published

on

Solen ligger på bra här på sportfältet i Hjørring och vi har precis sett våran andra match för dagen. Återigen så var det en drabbning mellan ett norskt och svenskt lag, Borre IF mot IFK Kalmar i G14-klassen.

Läs också: Ytterby IS sparkade igång årets Dana Cup

Det dröjde åtta minuter in i matchen innan vi fick se första målet och det var Borre IF som kunde utnyttja en kommunikationsmiss i Kalmars straffområde mellan ena försvararen och målvakten som resulterade i att Borre IFs snabba anfallare kunde rinna förbi ge sitt lag ledningen, 1-0.

IFK Kalmar deppade inte utan kvitterade ganska direkt därpå efter ett fint skott utifrån straffområdet från mittfältaren Ebba Lerbacka som överraskade målvakten och gick in lågt i bortre hörnet av målet.

Läs också: Sommarturné: Dana Cup, Hjørring här kommer vi

Därefter var det en svängig matchbild vi fick se där de bägge lagen saknade lite skärpa på sista tredjedelen. Men det var Borre som skulle gå till halvtidsvila med ledning efter att deras anfallare med nummer 12 på ryggen stått för ett fantastiskt fint förarbete och hittat in till sin anfallskollega nummer 19 som via målvakten sköt norskorna till ledning åter igen.

Läs också: New Balance blir huvudsponsor till Dana Cup Hjorring

I andra halvlek utökar Borre IF sin ledning återigen genom nummer 19 innan Kalmar IFKs mittfältare Stina Samuelsson snyggt kunde reducera till 3-2 på ett skott utifrån som går över målvakten och in i mål. Där och då trodde jag att Kalmar skulle vända matchen och åtminstone få med sig en poäng men matchen slutade 3-2 till Borre IF.

//Jonathan Enzo Arnet

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media