fbpx
Connect with us

Pojkfotboll

Carl Forssell om seriepremiären med FC Amhult

Published

on

Efter en oerhört tuff försäsong med flera tunga förluster mot såväl IF Elfsborg och Angered FC och ett inte allt fullt upprustat försvarsspel klev FC Amhult in i årets seriesspel.

Detta FC Amhult som förra året visade prov på att en bra spelidé och en stark lagsammanhållning kan slå teknik och fysik när man efter en raffinerande drabbning mot Lärje Angered stod som slutsegrare utav Sanktan slutspelet 2013.

Senare i år skall FC Amhult som tack vare denna seger deltaga i inofficiella SM-slutspelet för 14-åringar i Karlstad.

Med de jobbiga nederlagen inför säsongen trodde nog många att dagens premiär på Torslandavallen mot Lerum IS skulle bli en jämn historia men Amhult ville annat.

Under första halvlek fick vi flera gånger se prov på deras fina spel och kombinationsspel när torslandalaget kommer runt på kanterna och spelar in bollarna mot dagens dominanter och tre av fyra mål stod Hugo Vagnstad och Carl Forssell för.

I mångt och mycket skulle man kunna beskriva matchen som en klassisk premiärmatch där spelet är låst på mittplan och mycket slarviga bolltapp från bägge lagen, troligtvis mer på grund av den starka blåsten än av lagens oförmåga att hålla i bollen.

Lerum var absolut inte dåliga och hade en giftig fysisk trio längst fram som ställde till stora besvär för Amhults försvar men som jag nämnde tidigare så hade FC Amhult en dimension ytterligare i sitt anfallsspel där man har två speedkulor som löpte igenom och ställde till mycket oreda i Lerums försvar, Hugo Vagnstad och Carl Forssell lyckades luckra upp och bjuda på massvis med delikata kombinationer med hjälp av Kasper Davidsson, Axel Takvam och lagkapten Gustav Forssell.

I andra halvlek stängde Amhult matchen med ett tilltäppt mittlås och där det farligaste som skapades var ett långskott från cirka 30 meter signerat nummer 21 (någon som vet vad han heter?) i Lerum som under första halvlek tryckte in en pärla.

Efter matchen tog jag mig tid att ställa ett par frågor till dagens tvåmålsskytt Carl Forssell.

Ni vann årets premiär, måste kännas oerhört skönt va?
Ja, det är ju alltid skönt att vinna!

Du gjorde två mål idag, berätta lite om målen?
Första målet var en hörna, Axel Takvam spela en kort boll till Philip Nilsson som slår ett inlägg, helt perfekt så jag väljer att skjuta på volley och den går perfekt upp i nättaket.

Andra målet var en bra individuell prestation av Hugo, som vann bollen högt och kunde spela mig som bara kunde lägga in den med vänstern. Därefter fick jag göra en assist till Hugo efter, kändes riktigt skönt. Jag tycker att vi spelade riktigt bra i första halvleken men andra gick bolltempot ner lite, vilket var synd.

Ni ska ju spela inoficiella SM senare i år, kommer ni ha någon speciell förberedelse inför detta?
Vi har inte tänkt så långt än, just nu är de fokus på Future cup nästa helg och seriematcherna nu under våren.

Jag tackar för en stundtals underhållande fotboll men som garanterat kommer bli ännu vassare ju mer FC Amhult får spela ihop sig.

//Tom Andersson

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media