Connect with us

Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/rudyalva/public_html/wp-content/themes/jawn/parts/post-img.php on line 73

Pojkfotboll

Carl Forssell om seriepremiären med FC Amhult

Efter en oerhört tuff försäsong med flera tunga förluster mot såväl IF Elfsborg och Angered FC och ett inte allt fullt upprustat försvarsspel klev FC Amhult in i årets seriesspel.

Detta FC Amhult som förra året visade prov på att en bra spelidé och en stark lagsammanhållning kan slå teknik och fysik när man efter en raffinerande drabbning mot Lärje Angered stod som slutsegrare utav Sanktan slutspelet 2013.

Senare i år skall FC Amhult som tack vare denna seger deltaga i inofficiella SM-slutspelet för 14-åringar i Karlstad.

Med de jobbiga nederlagen inför säsongen trodde nog många att dagens premiär på Torslandavallen mot Lerum IS skulle bli en jämn historia men Amhult ville annat.

Under första halvlek fick vi flera gånger se prov på deras fina spel och kombinationsspel när torslandalaget kommer runt på kanterna och spelar in bollarna mot dagens dominanter och tre av fyra mål stod Hugo Vagnstad och Carl Forssell för.

I mångt och mycket skulle man kunna beskriva matchen som en klassisk premiärmatch där spelet är låst på mittplan och mycket slarviga bolltapp från bägge lagen, troligtvis mer på grund av den starka blåsten än av lagens oförmåga att hålla i bollen.

Lerum var absolut inte dåliga och hade en giftig fysisk trio längst fram som ställde till stora besvär för Amhults försvar men som jag nämnde tidigare så hade FC Amhult en dimension ytterligare i sitt anfallsspel där man har två speedkulor som löpte igenom och ställde till mycket oreda i Lerums försvar, Hugo Vagnstad och Carl Forssell lyckades luckra upp och bjuda på massvis med delikata kombinationer med hjälp av Kasper Davidsson, Axel Takvam och lagkapten Gustav Forssell.

I andra halvlek stängde Amhult matchen med ett tilltäppt mittlås och där det farligaste som skapades var ett långskott från cirka 30 meter signerat nummer 21 (någon som vet vad han heter?) i Lerum som under första halvlek tryckte in en pärla.

Efter matchen tog jag mig tid att ställa ett par frågor till dagens tvåmålsskytt Carl Forssell.

Ni vann årets premiär, måste kännas oerhört skönt va?
Ja, det är ju alltid skönt att vinna!

Du gjorde två mål idag, berätta lite om målen?
Första målet var en hörna, Axel Takvam spela en kort boll till Philip Nilsson som slår ett inlägg, helt perfekt så jag väljer att skjuta på volley och den går perfekt upp i nättaket.

Andra målet var en bra individuell prestation av Hugo, som vann bollen högt och kunde spela mig som bara kunde lägga in den med vänstern. Därefter fick jag göra en assist till Hugo efter, kändes riktigt skönt. Jag tycker att vi spelade riktigt bra i första halvleken men andra gick bolltempot ner lite, vilket var synd.

Ni ska ju spela inoficiella SM senare i år, kommer ni ha någon speciell förberedelse inför detta?
Vi har inte tänkt så långt än, just nu är de fokus på Future cup nästa helg och seriematcherna nu under våren.

Jag tackar för en stundtals underhållande fotboll men som garanterat kommer bli ännu vassare ju mer FC Amhult får spela ihop sig.

//Tom Andersson

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Götaholm BK:s stora talang Karlson Nwanege till BK Häcken

Pojkfotboll

Efter en magisk prestation under säsongen – Youssef Fayad belönas med ett A-lagskontrakt

Pojkfotboll

Örgryte IS flyttar upp Aydarus Abukar till A-laget

Pojkfotboll

Vincent Lillskog – matchens bästa spelare när GAIS körde över Falkenbergs FF

Pojkfotboll

NIC – Nordic Invitational Cup tvingas ställas in

Ungdomsfotboll

Även Girls Elite Cup tvingas ställa in

Flickfotboll

Future Cup ställer in fotbollsfesten! “Hälsa och er säkerhet kommer i första hand”

Ungdomsfotboll

Bloggen fyller 10 år & åker på turné – se vilka turneringar vi skall besöka i år

Ungdomsfotboll


Warning: Undefined array key "align" in /home/rudyalva/public_html/wp-content/plugins/advanced-ads/modules/gutenberg/includes/class-gutenberg.php on line 231
Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2024 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet