fbpx
Följ oss

Flickfotboll

Ayse Kurt: ”Skulle vara jädrigt mäktigt”

Publicerad

den

Nu har jag nästan hunnit landa efter helgens slutspel i Futsal-DM. Det var många lag och spelare som gjorde mycket bra ifrån sig. En av dom heter Ayse Kurt och hon spelar i Göteborgs DFF. Hon har nyligen anslutit till laget då hon valde att sluta i Kärra KIF och söka lyckan just i Göteborgs DFF. Ett mycket bra val och vilken start hon har fått i det nya laget.

Här nedan följer en intervju med Ayse Kurt där vi bland annat pratar om hennes klubbval och Futsal-DM.

Efter mycket turbulens i din förra förening Kärra KIF valde du att lämna och gå till Göteborgs DFF. Ett bra val, men hur gick dina tankar och varför blev det just Göteborgs DFF?
Jag hade två lag att välja emellan och jag provtränade med båda lagen. Anledningen till att jag valde Göteborgs DFF var att det var ett lag som jag själv tyckte passade mig bättre. Dom satsar mer och jag trivdes bättre där.

Jag har hört mycket gott om dig och sett dig spela flera gånger. Är imponerad över dina kvalitéer som du besitter som fotbollspelare. Kan du berätta vilka dina kvalitéer till läsarna och vad fotbollen betyder för dig?
Jag kan inte direkt beskriva mig själv men det jag har hört är att jag är en väldigt lugn spelare. Jag har bra teknik, läser spelet bra och är en smart spelare. Fotbollen betyder mycket för mig, man umgås med goa människor och man får uppleva en massa saker. Jag har ett mål som jag följer och hoppas att jag en dag når mitt mål. Fotboll betyder mer än bara ”fotboll”. Jag blir glad av att spela och det är en av de bästa sakerna jag vet.

Slutspelet i Futsal-DM spelades i helgen och ni tog er hela vägen till final. Ni vann finalen och tog guld i Futsal-Dm efter 3-1 mot Eriksbergs iF i finalen. Varför tror du att det blev just nu som vann?

Vi hade viljan men båda lagen var bra. Jag tycker att vi var bättre under finalen. Vi hade bättre passningsspel, mer målchanser än Eriksberg och det var nog därför vi vann den matchen. Jag tycker att vi gjorde jättebra ifrån oss med tanke på att vi inte har haft en enda inomhusträning och sedan blir vi mästare i Futsal-DM 2014.

Nu väntar Regionslutspelet och sedan SM förhoppningsvis. Vad tror du om era chanser att gå hela vägen?
Om vi spelar lika bra som vi gjorde under finalen så tror jag att vi går vidare till SM-slutspelet. Om vi vinner hela SM kan jag inte direkt svara på eftersom jag inte har någon aning hur de andra lagen spelar. Men om vi verkligen har viljan, kämpar så tror jag och hoppas jag att vi vinner allt. Skulle vara jädrigt mäktigt .

Jag är lite nyfiken på Göteborgs DFF, vad är det som gör er så fruktansvärt bra?
Alla i laget satsar verkligen, det gör så att det blir mer tempo på träningarna och det bli en större konkurrens om platserna. Det gör så att man vill utvecklas mer som spelare. Alla i laget är sjukt duktiga. Alla har bra teknik och vi har många bra spelare som kommer gå långt inom fotbollen.

Utanför plan är det mycket skratt, glädje och det gör så att man trivs bättre i laget. Allt det gör att det blir roligare att spela fotboll. Vi tänker inte bara på fotboll utan på allt som till exempel kosten, vi tränar mycket styrka, kondition och så vidare. Tränarna lägger också ner otroligt mycket tid på oss och det är det som gör oss så bra.

****

Jag måste tacka Ayse Kurt för att hon ställde upp på denna intervju. Nu önskar jag Ayse och resten av Göteborgs DFF all lycka till i Regionslutspelet. Mot SM-guldet!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Flickfotboll

LJAT: Atlético de Madrid storfavoriter att ta hem guldet

Publicerad

den

Efter den starka insatsen av AIK:s P06 mot Inter Milan så väntade sedan kvällens nästa stora utmaning för AIK akademi, AIK F05 mot Atlético de Madrid.

Läs också: LJAT: AIK stod upp bra mot Inter Milan

Inför matchen så spådde jag en väldigt tuff match för AIK efter att ha sett tjejernas tidigare match mot EPS och jag fick rätt.

Första halvlek kan absolut beskrivas som händelsefattig men det var ingen snack om vilket lag som höll i taktpinnen. Spanjorskorna från Madrid styrde och ställde lite som dom ville men hade stora problem med bryta igenom AIKs försvar.

I den 16:e minuten så var jag dock helt övertygad om att det var dags för matchens första mål efter att anfallaren Carla Camacho Carillo frispelats med AIK:s målvakt men just när hon sköt så kom en AIK-spelare flygande, Paula Silier och täckte skottet till hörna.

AIK slet oerhört hårt med hela sitt lag för att hålla tät bakåt och hade därför väldigt svårt att orka ställa om när man väl vann bollen på grund av trötthet av att jaga boll.

Läs också: LJAT: FC Barcelona vann men har mer att ge

I den 21:e minuten tog Atlético de Madrid dock välförtjänt ledningen med 0-1 genom Juliette Muro Chapuis. Det resultatet stod sig ut första halvlek.

I andra halvlek så kom AIK ut lite aggressivare och kunde därför vinna boll lite högre upp i banan vid ett par tillfällen men hade fortfarande svårt att etablera något större anfallsspel. Dock så lyckades man få ett kvitteringsmål efter en fin individuell prestation på ett långskott från drygt 35 meter genom Maja Johansson, fantastiskt fint mål.

Tio minuter in i andra halvlek tog Atlético de Madrid återigen tag i ledningen genom sitt 1-2 mål, även det på ett fantastiskt fint långskott från drygt samma distans som AIKs, genom anfallaren Carla Camacho Carrillo.

Nämnda Carla Camacho Carrillo såg väldigt spännande ut, en stark anfallare med fin teknik, fin vänsterfot och väldigt bra blick för spelet.

Läs också: LJAT: AIK:s Helen Kassem imponerade mot finskorna

Atlético fortsatte trycka på matchen igenom ofta på högerkanten och med två minuter kvar fastställde dom slutresultatet till 1-3 efter att Carla Camacho Carrillo hittat in till Lydia Rodriguez Pascual som snyggt nickade in matchens sista mål.

Om Atlético fortsätter spela såhär bra så vågar jag påstå att dom är storfavoriter till att plocka hem årets upplaga av Lennart Johansson Academy Trophy 2019 i F05-klassen trots 1-0 förlust mot Oslo Fotballkrets i första omgången.

// Jonathan Enzo Arnet

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Flickfotboll

LJAT: AIK:s Helen Kassem imponerade mot finskorna

Publicerad

den

Efter en välbehövlig lunch så är vi tillbaka med bevakningen vår nästa matchen på schemat var den mellan EPS från Finland och AIK i F05-klassen.

Läs också: LJAT: Atlético de Madrid inleder årets turnering starkt

AIK:s flicksektion har under dom senaste åren imponerat stort på mig med välutbildade spelare både taktiskt och tekniskt och bjuder därmed oftast på väldigt underhållande fotboll, idag var inget undantag.

Matchen mot EPS började inte så bra då finskorna från Espoo tog ledningen redan efter fem minuter spelade med ett riktigt fint skott utifrån som smektes in i bortre krysset av Wilma Nokio.

Bortsett från det målet så tycker jag att AIK kontrollerar matchen på att bra sätt med ett modigt passningsspel där man använder få touch och håller ett högt bolltempo mot ett högt pressande EPS. Men man har saknat kvalité i sista tredjedelen. En spelare som jag tycker imponerande på mig i första halvlek var AIK:s Helen Kassem som visade upp ett vårdat passningsspel och fin teknik från sin vänsterkant.

Matchen gick till pausvilan med ställningen 1-0 till EPS.

Läs också: LJAT: AIK höjde sig emot slutet och vann välförtjänt.

I andra halvlek höjde sig EPS och jag tycker att AIK hamnar allt längre ifrån i sin press vilket gör att EPS kan spela ganska obehindrat förbi AIKs första och andra försvarslinje. I backlinjen såg dock AIK väldigt solida ut i andra halvlek där framförallt mittbackarna Signe Lundén och Maja Löv såg väldigt samspelta ut.

Läs också: Idag drar Lennart Johansson Academy Trophy igång – se dagens schema här

Men tyvärr räckte det inte riktigt till utan AIK förlorade tillslut matchen med 2-0. AIK får ladda om batterierna för att klockan 19:00 ställs man mot Atletico de Madrid Skytteholms IP A-plan.

//Jonathan Enzo Arnet

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget

Flickfotboll

Höjdpunkter: F19, Kopparbergs/Göteborg FC – IF Limhamn Bunkeflo, 3-2

Publicerad

den

Här ovan ser ni alla målen från matchen mellan Kopparbergs/Göteborg FC och IF Limhamn Bunkeflo i F19-serien.

Läs också: Molly Johansson – Det stora utropstecknet när Kopparbergs/Göteborg FC vann

Målskyttar:
1-0, Molly Johansson, Kopparbergs/Göteborg FC
1-1, Amanda Olsson, IF Limhamn Bunkeflo
2-1, Andrea Pajovic, Kopparbergs/Göteborg FC
2-2, Emma Paulsson, IF Limhamn Bunkeflo
3-2, Ulrika Bredin, Kopparbergs/Göteborg FC

Glöm inte att följa oss på sociala medier för fler uppdateringar, länkar finner ni här nedan!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Läs hela inlägget
Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media