Connect with us

Flickfotboll

Ayse Kurt: “Skulle vara jädrigt mäktigt”

Nu har jag nästan hunnit landa efter helgens slutspel i Futsal-DM. Det var många lag och spelare som gjorde mycket bra ifrån sig. En av dom heter Ayse Kurt och hon spelar i Göteborgs DFF. Hon har nyligen anslutit till laget då hon valde att sluta i Kärra KIF och söka lyckan just i Göteborgs DFF. Ett mycket bra val och vilken start hon har fått i det nya laget.

Här nedan följer en intervju med Ayse Kurt där vi bland annat pratar om hennes klubbval och Futsal-DM.

Efter mycket turbulens i din förra förening Kärra KIF valde du att lämna och gå till Göteborgs DFF. Ett bra val, men hur gick dina tankar och varför blev det just Göteborgs DFF?
Jag hade två lag att välja emellan och jag provtränade med båda lagen. Anledningen till att jag valde Göteborgs DFF var att det var ett lag som jag själv tyckte passade mig bättre. Dom satsar mer och jag trivdes bättre där.

Jag har hört mycket gott om dig och sett dig spela flera gånger. Är imponerad över dina kvalitéer som du besitter som fotbollspelare. Kan du berätta vilka dina kvalitéer till läsarna och vad fotbollen betyder för dig?
Jag kan inte direkt beskriva mig själv men det jag har hört är att jag är en väldigt lugn spelare. Jag har bra teknik, läser spelet bra och är en smart spelare. Fotbollen betyder mycket för mig, man umgås med goa människor och man får uppleva en massa saker. Jag har ett mål som jag följer och hoppas att jag en dag når mitt mål. Fotboll betyder mer än bara “fotboll”. Jag blir glad av att spela och det är en av de bästa sakerna jag vet.

Slutspelet i Futsal-DM spelades i helgen och ni tog er hela vägen till final. Ni vann finalen och tog guld i Futsal-Dm efter 3-1 mot Eriksbergs iF i finalen. Varför tror du att det blev just nu som vann?

Vi hade viljan men båda lagen var bra. Jag tycker att vi var bättre under finalen. Vi hade bättre passningsspel, mer målchanser än Eriksberg och det var nog därför vi vann den matchen. Jag tycker att vi gjorde jättebra ifrån oss med tanke på att vi inte har haft en enda inomhusträning och sedan blir vi mästare i Futsal-DM 2014.

Nu väntar Regionslutspelet och sedan SM förhoppningsvis. Vad tror du om era chanser att gå hela vägen?
Om vi spelar lika bra som vi gjorde under finalen så tror jag att vi går vidare till SM-slutspelet. Om vi vinner hela SM kan jag inte direkt svara på eftersom jag inte har någon aning hur de andra lagen spelar. Men om vi verkligen har viljan, kämpar så tror jag och hoppas jag att vi vinner allt. Skulle vara jädrigt mäktigt .

Jag är lite nyfiken på Göteborgs DFF, vad är det som gör er så fruktansvärt bra?
Alla i laget satsar verkligen, det gör så att det blir mer tempo på träningarna och det bli en större konkurrens om platserna. Det gör så att man vill utvecklas mer som spelare. Alla i laget är sjukt duktiga. Alla har bra teknik och vi har många bra spelare som kommer gå långt inom fotbollen.

Utanför plan är det mycket skratt, glädje och det gör så att man trivs bättre i laget. Allt det gör att det blir roligare att spela fotboll. Vi tänker inte bara på fotboll utan på allt som till exempel kosten, vi tränar mycket styrka, kondition och så vidare. Tränarna lägger också ner otroligt mycket tid på oss och det är det som gör oss så bra.

****

Jag måste tacka Ayse Kurt för att hon ställde upp på denna intervju. Nu önskar jag Ayse och resten av Göteborgs DFF all lycka till i Regionslutspelet. Mot SM-guldet!

//Rudy Alvarado

Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populärt

Följande lag gör upp om SM-guldet i Futsal

Ungdomsfotboll

Sent avgörande i matchen mellan Kärra och BK Häcken

Flickfotboll

Bra start av Lerums IS i Göteborg Cup

Flickfotboll

Ida Mbye lämnar IFK Göteborg – klar för Göteborgs DFF

Flickfotboll

Repris: Lucka 10, Julkalendern – Emma Junermark

Julkalendern

Repris: Lucka 6, Julkalendern – Amna Lihovic

Julkalendern

SUPERSÖNDAG: Megatalangen som försvann och återvände som ledare – “Måste förstå att vi inte är maskiner”

Flickfotboll

Elitettan-laget Hovås Billdal IF startar samarbete med Göteborgs DFF

Flickfotboll


Warning: Undefined array key "align" in /home/rudyalva/public_html/wp-content/plugins/advanced-ads/modules/gutenberg/includes/class-gutenberg.php on line 231
Anmäl dig till Nyhetsbrevet

Copyright © 2024 Alvarado Sport & Media

Connect
Anmäl dig till Nyhetsbrevet