Connect with us

Pojkfotboll

Succén fortsätter, Västra Frölunda IF U17 vann premiären mot Åtvidabergs FF

Självklart stod fotboll på schemat även idag. På schemat väntade matchen mellan Ligacupen-vinnarna Västra Frölunda IF U17 och Åtvidabergs FFRuddalen.

Åtvidabergs FF hade inför den här matchen redan haft sin premiär i U17 Div.1 Norra Götaland, i premiären ställdes man mot IK Oddevold hemma på Kopparvallen, en match man förlorade med 3-4. För Västra Frölunda IF var detta seriepremiär och skönt att få starta seriespelet på hemmaplan.

När Åtvidabergs FF kom in på plan och man såg deras fysik så kände jag direkt att detta skulle bli en tuff match för Västra Frölunda IF. Man skall veta att Västra Frölunda IF är ett år yngre än dom flesta lagen i den här serien.

Men Västra Frölunda inledde matchen bra och helt rätt. Man gick in med stort självförtroende och spelade oerhört tryggt. Man försökte äga boll så mycket som möjligt och spelade runt bollen inom laget. Åtvidabergs FF var vassa när dom ägde boll och skapade några riktigt bra chanser i början av första halvlek. Men så i den 25 minuten fick Västra Frölunda utdelning för sitt fina spel och Theo Danielsson kunde ge Frölunda ledningen med 1-0, snyggt framspelad av Noah Mannerström?

Noah var även inblandad i 2-0 målet som kom bara 4 minuter senare. Noah Mannerström slog hörnan som hittade fram till Lucas Ucar som säkert kunde trycka dit 2-0.

Precis innan halvtidsvilan kunde Åtvidabergs FF reducera till 2-1 via Daniel Malmström Arnesson på nick.

I andra halvlek så slappnade Västra Frölunda IF av alldeles för mycket och man lät Åtvidabergs IF äga mycket boll, något man inte hade gjort i första halvlek. Det blev lite darrigt och ofokuserat hos Frölunda ett tag men trots detta kunde man utöka sin ledning till 3-1 genom Sebastian Hansson. En läcker frispark av Noah Mannerström som Sebastian snyggt nickade in.

Saken var mer eller mindre klar kändes det som och det märktes att Frölunda tänkte likadant. Man slarvade i försvarspelet i slutminuterna vilket gjorde att Åtvidaberg kunde reducera till 3-2 genom Daniel Malmström Arnesson.

Det blev onödigt spännande i slutminuterna men Västra Frölunda IF lyckades hålla emot i slutet och vann matchen med 3-2 till slut. Helt välförtjänt om ni frågar mig.

Västra Frölunda IF spelar riktigt bra fotboll och är det så att du som tränare vill få lite inspiration om hur man spelar vacker fotboll, då skall du definitiv se Västra Frölunda IF U17 spela nästa gång.

Här är några ord från Västra Frölundas huvudtränare Jonathan Enzo Arnet om seriepremiären och om säsongen som väntar:
– Seriepremiären är någonting man längtar efter oavsett som man är tränare eller spelare i alla lag tror jag. Och samma gäller här hos oss. Denna säsongen kommer vi att testas ordentligt i U17 Division 1 Norra Götaland. Hur serien är rent fotbollsmässigt har jag begränsad koll på, det jag vet är att vi först och främst kommer utmanas fysiskt. Spelmässigt tror jag vi ska kunna matcha lagen vi möter trots att vi spelar mot ett år äldre. Känns som grabbarna är bra förberedda och verkligen ser fram emot utmaningen.