fbpx
Connect with us

Flickfotboll

Yxhult öppnade Skadevi på bästa sätt

Published

on

Fredag morgon och dagens första match på Karstorp nedre mellan Skillingaryds IS och Yxhults IK i klass F14-15. Då planen ligger i en dal fungerar sluttningen mot planen som läktare, vilket är trevligt då det känns som att man spelar på en riktig arena. Som åskådare får man en bra överblick över planen, förhoppningsvis får spelarna också en positiv känsla av förutsättningarna.

Läs också: Dags för Skadevi Cup – här är fredagens matcher

Yxhult i sina svarta tröjor tog tidigt kommandot i matchen och såg till att Skillingaryd fick kämpa i försvarsspelet. Efter tio minuter får också Yxhults anfallsspel utdelning när Josefina Engman sätter 1-0. Fyllda med självförtroende fortsätter man därefter att trycka på och skapar flera målchanser.

Läs också: Drömmål av Sefanit Luwam Samrawe säkrade segern

Filippa Eriksson i Yxhult skulle vara en riktig virvelvind i anfallet, som gjorde det svårt för försvaret. Hon skulle också sätta tvåan efter att ha placerat in ett längre skott högt i målet. Strax därefter får samma Eriksson en farlig målchans, men skottet går utanför.

Läs också: Medelpad visade på målfarlighet

De båda lagen fick prata igenom en del saker under halvtidsvilan, varpå Skillingaryd kom tillbaka allt starkare i andra halvlek. Bollinnehavet blev allt mer till deras fördel, men Yxhult försvarade sig bra. Man släpper inte till några egentliga farligheter och vinner också välförtjänt.

// Tobias BW Granberg

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media