Connect with us

Flickfotboll

VDFF: Seger för Hammarby IF i första matchen – Vendela Driefaldt tvåmålsskytt

Då är vi äntligen igång med bevakningen av Växjö DFF Invitational Cup. Första matchen är precis färdigspelad och i öppningsmatchen fick vi se arrangörsföreningen Växjö DFF ställas mot Hammarby IF som kom tvåa i Gothia Cup 2017.

Jag hann knappt komma in i Tipshallen innan Växjö DFF tagit ledningen med 1-0 via Matilda Nivard. Knappt en minut senare kunde Hammarby IF kvittera via Vendela Driefaldt. Minns Vendela väldigt väl från Gothia Cup, hon är livsfarlig där uppe på anfallet och lagen bör se upp för henne.

Rent spelmässigt så tycker jag att Hammarby IF är det laget som förde matchen i första halvlek, detta gjorde att man skapade farliga målchanser gång på gång. I den 9:e minuten kunde Alexandra Calixte Rosengren ge Hammarby IF DFF ledningen med 1-2. Helt rättvist.

Halvtid: Växjö DFF – Hammarby IF Akademi 1-2

I andra halvlek fortsatte Hammarby att ha ett stort spelövertag och jag måste säga att man spelar väldigt bra fotboll, sådan fotboll som jag gillar ni vet. Man fortsatte även att rada upp farliga målchanser, bland annat en ribbträff från Grace Cespedes.

Tretton minuter in i andra halvlek så höll sig Vendela Driefaldt framme igen och kunde utöka Hammarbys ledning till 1-3 och strax därefter kunde Grace Cespedes göra 1-4 till Hammarby vilket också blev slutresultatet.

– Jättebra start av turneringen från vår sida. Vi började matchen helt okej men det kändes som att andra halvleken var bättre. Vi vinner för att vi jobbar hela laget tillsammans säger tvåmålskytten och matchens lirare Vendela Driefaldt efter matchen.

Hammarby IF ställs mot IK Zenith i nästa match och Växjö DFF ställs mot Husie IF. Glöm inte att följa bloggen via sociala medier för fler uppdateringar, länkar finner ni här nedan. gothi