fbpx
Connect with us

Flickfotboll

VDFF: Böljans Tilde Duphorn sänkte Nacka FC med sent mål

Published

on

I dagens andra match ställdes Nacka FC från Stockholm mot IF Böljan från Falkenberg mot varandra. Nacka FC som vann Gothia Cup i somras och IF Böljan som imponerade stort under Gathenhielm Cup i höstas.

Läs också: VDFF: Tuva Norell målskytt när Älvsjö AIK slog BK Häcken

Vet inte vad jag hade för förväntningar inför matchen men att det skulle bli en jämn match det visste man nästan. I första halvlek var det inget av lagen som stack ut och man gick till halvtidsvilan med resultatet 0-0.

I andra halvlek bjöd lagen på lite mer där IF Böljan var det laget som spelade bäst fotboll. Man var också det laget som skapade flest chanser och Kajsa Pettersson var nära att göra både 1-0 och 2-0.

I IF Böljan finns en spelare som håller på att växa till en stor favorit hos mig. Hon heter Nesrin Akgun och spelar på mittfältet i Böljan. Ni som har följt bloggen genom åren vet hur svag jag är för duktiga mittfältare. Idag gör hon en väldigt bra insats och kommer bli att viktigt pjäs för IF Böljan under turneringen.

Läs också: Gathenhielm Cup: Böljans Nesrin Akgun – turneringens bästa spelare

Känslan var att matchen skulle sluta 0-0 men med några minuter kvar av matchen lyckades IF Böljans lagkapten Tilde Duphom göra matchens enda mål.

– Det var en jämn match men vi spelade bra samt vågade rulla boll. Det var väldigt skönt att få göra mål då jag missade den första chansen, säger Tilde Duphom.

Läs också: Newbody blir ny huvudpartner till Ungdomsfotboll.se

IF Böljan tog tre viktiga poäng och gör sig nu redo för nästa match där Älvsjö AIK kommer att stå för motståndet. Nacka FC kommer att ställas mot BK Häcken i sin nästa match.

//Rudy Alvarado

______________________________

Stötta Ungdomsfotboll.se

Vill du stötta sajten och det fina arbetet vi gör med att bevaka Ungdomsfotbollen i Sverige? Swisha till 123 458 50 97. Alla bidrag gör stor skillnad för oss.

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Copyright © 2021 Alvarado Sport & Media