fbpx
Följ oss

Flickfotboll

Västra Frölundas Parmina Moradi, Carlos Strandbergs kvinnliga motsvarighet?

Publicerad

den

Precis hemkommen från Eklandavallen där Solängens BK F-02 tog emot Västra Frölunda IF. Jag har länge velat se båda lagen, har hört mycket gott om båda lagen. Västra Frölunda är det laget jag har haft lite mer koll på, följde dom när dom spelade Giff-cupen i Tidaholm. En turneringen där man tog guld.

Matchen startade i ett högt tempo och Västra Frölunda satte väldigt hög press. Kändes som att Solängen inte riktigt var beredda på det. Dom fick det lite svårt i början men lyckades kontrollera det till slut. I inledningen av matchen så skapades det många bra chanser och båda håll.

Desto mer matchen, desto mer tog Västra Frölunda över matchen. Jag är oerhört imponerad av Västra Frölunda faktiskt. Längesen jag såg ett lag som var så komplett på varje position. Riktigt kul att se.

Mittfältet sköttes galant av  lagkaptenen Alexandra Dinc. En spelare som håller väldigt hög klass. Var en fröjd att se.

Dock tycker jag att Västra Frölunda borde se över sitt spel lite. Se till att rulla boll ännu mer än vad ni gör. Använd Amanda och Alexandra fullt ut och låt spelet gå via dom exakt hela tiden. Våga även att rulla runt bollen mer inom laget för att kontrollera matchen från början till slut. Ni har det laget och kvalitén som behövs så varför inte utnyttja det till fullo?

Plamedie Banzuzi Mbunga såg till att göra både 0-1 och 0-2 för sitt Västra Frölunda. En vass anfallare som var redo i varje omställning. Frölundas yttermittfältare Melissa Juliette Villa Ruiz är också en spelare som imponerade på mig. Vilken härlig teknik. Hon ville också vara med i målprotokollet idag och gjorde 0-3 målet för sitt Västra Frölunda.

Men av alla dessa duktiga spelare i Frölunda så fanns det en spelare som vid första touchen fick mig att tänka: WOW. Hon hade nummer sju på ryggen och heter Parmina Moradi. Om ni tänker er Carlos Strandberg (Hisingsbacka FC, BK Häcken, CSKA Moskva & AIK) så är Parmina den kvinnliga motsvarigheten. Det första jag tänkte på när jag såg hennes längd, teknik, vänsterfot, löpsteg, skott och tempoväxling var just Carlos Strandberg. En oslipad diamant som kan bli hur bra som helst om hon fortsätter så här. Det är många spelare jag imponerats under åren och Carlos Strandberg har varit en av dom. Nu har jag lagt till Parmina Moradi på den listan

Matchen slutade 0-4 till Västra Frölunda.

Tack för den fina uppvisningen Västra Frölunda!

//Rudy Alvarado

Följ bloggen på sociala medier:

Facebook: Facebook.com/ungdomsfotboll.se
Instagram: Instagram.com/ungdomsfotboll.se
Twitter: Twitter.com/ungdomsfotboll
Youtube: Youtube.com/c/UngdomsfotbollSE
Följ även bevakningen via hashtagen: #ungdomsfotboll


Annons

Facebook

Populärt

newbody Förenade Bil Olka Sportresor Stanno Oderland Alvarado

Copyright © 2019 Alvarado Sport & Media